Reisadvies: Is Senegal een veilig vakantieland?

Jonge Senegalezen in het water
Jonge Senegalezen in het water

Reizen naar Senegal kan, maar er zitten wel veiligheidsrisico's aan verbonden. Reizen die niet noodzakelijk zijn worden voor bepaalde gebieden in Senegal ontraden. Daarnaast is het verstandig altijd waakzaam te zijn en voortdurend op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in het land. Demonstraties, publieke bijeenkomsten en manifestaties moeten vermeden worden. 

Heb je weinig kennis van Senegal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies

Er gelden in het hele land veiligheidsrisico's en in verschillende grensgebieden worden alleen noodzakelijke reizen geadviseerd. Dit zijn de grenzen met Mali en een deel van Mauritanië. In het Sahel-gebied is sprake van aanwezigheid van terroristische groeperingen. 

Het huidige reisadvies

Onveilige gebieden

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grens met Mali en een deel van Mauritanië. Ook het Sahel-gebied is onveilig: hier zijn terroristische groeperingen aanwezig. Deze hebben de afgelopen jaren meerdere ontvoeringen van westerlingen in Mali, Niger en Mauritanië gepleegd. Verder worden reizen naar grensgebieden met Gambia en Guinee-Bissau ook afgeraden indien het niet noodzakelijk is. Hier zijn rebellengroepen die overvallen kunnen plegen. Bovendien liggen er in beboste gebieden nog landmijnen. 

Alleen noodzakelijke reizen worden geadviseerd via:

  • N4. De 'trans Gambia', die Ziguinchor met Senoba en Kaolack verbindt
  • N5. Deze weg verbindt Ziguinchor met Banjul.

Veiligheid Dakar

Bepaalde delen van hoofdstad Dakar zijn na zonsondergang onveilig, zoals Corniche Almadies. Hier vinden regelmatig overvallen plaats. Maak na zonsondergang overal in Dakar bij voorkeur gebruik van een taxi. Vermijd daarnaast altijd demonstraties en bijeenkomsten welke tot geweld kunnen leiden.

Houd hier ook rekening mee

Drinkwater
Het drinken van kraanwater in Senegal is niet gezond. Drink daarom geen kraanwater maar haal flessen water in de winkel. Pas ook op met ijsklontjes in je drinken.

Verkeer
Door de slechte staat van de auto's is het verkeer in Senegal onveilig.

Homoseksualiteit
Homoseksualiteit is strafbaar in Senegal, ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee bij bepaalde uitingen.

Malaria
Malaria is een ziekte die voorkomt in Senegal. Trek lange mouwen en lange broeken aan, zeker als het donker wordt. Een goede anti-muggencrème met een hoog DEET gehalte is ook heel belangrijk. Slaap daarnaast onder een klamboe en slik malariatabletten.

Voor meer informatie over het huidige reisadvies kun je terecht op de site van de Rijksoverheid.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,5

Gerelateerde artikelen