Saint Louis

Deze bijzondere Afrikaanse stad is de hoofdplaats in de streek van de Senegal-rivier, dat een van de rijkste gebieden van Senegal is. In deze stad stikt het van de schitterende, begeerlijke gebouwen met prachtige smeedijzeren balkons, maar die staan helaas vaak op instorten. De gevels van de huizen in deze stad hebben warme kleuren en er is begonnen ze langzaamaan weer te verfraaien, want ook vele gevels stonden op het punt van instorten. Rondslenteren door de straten van Saint Louis is een onuitputtelijke bron van inspiratie en levert puur genot! De heropbouw van Saint Louis, die met de hulp van de Franse regio Nord-Pas-de-Calais mogelijk werd gemaakt, blies de stad nieuw leven in. In 2007 werden de renovatieplannen in werking gezet en ook werd er streng toegezien op de bouw van nieuwe gebouwen en de afbraak van oude gebouwen. Op cultureel en toeristisch vlak doet de stad goede zaken: niet alleen door de charme van de stad zelf, maar ook door de in de buurt gelegen stuwdammen van Maka Diama en van Keur Momar Sar, waar veel toeristen een bezoek aan brengen.

Astrid 'Op zoek naar aangename temperaturen wanneer het bij ons winter is? Breng dan een bezoek aan Senegal. Senegal is een aanrader voor mensen die een kijken willen nemen in een West-Afrikaans land. Je kunt hier verblijven in de badplaatsen Saly of Somone of rondreis maken door het land. Tijdens de rondreis die ik maakte heb ik onder andere het eiland Gorée bezocht, hier krijg je een goed beeld van hoe het er vroeger in de slavenhandel aan toe ging. Ook heb ik een klein eilandje bezocht waar we kennis maakten met het dagelijkse leven van de inwoners. We bezochten een schooltje en een ziekenhuis. Een indrukwekkende ervaring!', Astrid - reisexpert Senegal gratis reisvoorstel >>

Landkaart Saint Louis
Plaatsen in de buurt van Saint Louis:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Saint Louis

Église protestante du Sénégal (Saint Louis)

De kathedraal 'Église protestante du Sénégal' ligt in de zuidelijke wijk van het eiland. De inwoners van dit deel van het eiland waren voornamelijk halfbloeden of hadden een donkere huidskleur die zich tot het christendom hadden bekeerd, zogenaamde 'gourmettes. Deze inwoners kwamen regelmatig samen bij de kathedraal. De kathedraal werd gebouwd in 1828 en is daarmee de oudste kerk in heel Senegal. 

Langue de Barbarie (Saint Louis)

Langue de Barbarie
Langue de Barbarie

Dichtbij Saint Louis ligt een schitterend schiereiland, genaamd Langue de Barbarie. Het eiland is een paradijs voor vogelliefhebbers, aangezien het een vogelreservaat van 2.000 hectare is. Het eiland is zo'n 15 kilometer lang en je kunt het goed met de voet verkennen. Het eiland behoort dan ook tot een van de zes nationale parken in Senegal. Naast flamingo's, pelikanen, reigers en aalscholvers, vind je hier vele zeeschildpadden. 


Le Centre de Recherches et de Documentation du Sénégal (Saint Louis)

Het Centre de Recherches et de Documentation du Sénégal is een erg leerzaam en fascinerend museum dat zeer zeker de moeite waard is om te bezoeken. In het museum kun je je een algemeen beeld vormen van de Senegalese geschiedenis tot op de dag van vandaag. Ook is er in dit museum een blijvende tentoonstelling over traditionele weefsels, documenten, muziekinstrumenten, de Senegalese flora & fauna en foto's over de architectuur van huizen en moskeeën.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Senegal bekijken.

Vervoer

Vanaf de luchthaven van Saint Louis verzorgt een privémaatschappij, Air Saint-Louis, vluchten naar andere steden in Senegal of naburige hoofdsteden. Ook is er de mogelijkheid een helikoptervlucht te boeken om de regio vanuit de lucht te ontdekken. In Saint-Louis kun je verder reizen met de bus, bushtaxi of met de minibus. De bushtaxi heeft dagelijkse verbindingen met andere grote steden. De minibus heeft dat ook en is vaak ook goedkoper dan de bushtaxi, maar er zijn vrij lange wachttijden omdat er pas wordt vertrokken als het busje helemaal vol is.

Geschiedenis

In de 17e eeuw werd er een factorij op het eiland Bocos gevestigd. Later kwam er een nederzetting op het eiland en werden er verschillende verdedigingswerken neergezet. Het eiland had toen zowel de functie van uitvalsbasis voor koloniale expedities, als van vertrekpunt voor internationale handel. Aan het eind van de 19e eeuw was de glorietijd van de stad Saint Louis. In 1985 haalde de stad met veel trots de zetel van het Frans West-Afrika (AOF) binnen. Maar het tij keerde en het ging Saint Louis niet meer voor de wind, toen het belangrijkste product van de streek, de aardnoten, voornamelijk via de havens van Dakar en Rufisque over natuurlijke waterwegen geëxporteerd werd. In 1902 werd de zetel van het AOF daarom ook overgebracht naar Dakar en sindsdien is Saint Louis nooit meer geworden wat het eerder geweest is.

Heb je interesse in een reis naar Saint Louis? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Saint Louis, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Senegal? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen