Saint Louis

Deze bijzondere Afrikaanse stad is de hoofdplaats in de streek van de Senegal-rivier, dat een van de rijkste gebieden van Senegal is. In deze stad stikt het van de schitterende, begeerlijke gebouwen met prachtige smeedijzeren balkons, maar die staan helaas vaak op instorten. De gevels van de huizen in deze stad hebben warme kleuren en er is begonnen ze langzaamaan weer te verfraaien, want ook vele gevels stonden op het punt van instorten. Rondslenteren door de straten van Saint Louis is een onuitputtelijke bron van inspiratie en levert puur genot! De heropbouw van Saint Louis, die met de hulp van de Franse regio Nord-Pas-de-Calais mogelijk werd gemaakt, blies de stad nieuw leven in. In 2007 werden de renovatieplannen in werking gezet en ook werd er streng toegezien op de bouw van nieuwe gebouwen en de afbraak van oude gebouwen. Op cultureel en toeristisch vlak doet de stad goede zaken: niet alleen door de charme van de stad zelf, maar ook door de in de buurt gelegen stuwdammen van Maka Diama en van Keur Momar Sar, waar veel toeristen een bezoek aan brengen.

Heb je weinig kennis van Senegal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Saint Louis
Plaatsen in de buurt van Saint Louis (Senegal) :
 • Thiès (143 km)
 • Dakar (181 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Saint Louis

  Église protestante du Sénégal (Saint Louis)

  De kathedraal 'Église protestante du Sénégal' ligt in de zuidelijke wijk van het eiland. De inwoners van dit deel van het eiland waren voornamelijk halfbloeden of hadden een donkere huidskleur die zich tot het christendom hadden bekeerd, zogenaamde 'gourmettes. Deze inwoners kwamen regelmatig samen bij de kathedraal. De kathedraal werd gebouwd in 1828 en is daarmee de oudste kerk in heel Senegal. 

  Langue de Barbarie (Saint Louis)

  Langue de Barbarie
  Langue de Barbarie
  Kaart met locatie Langue de Barbarie

  Dichtbij Saint Louis ligt een schitterend schiereiland, genaamd Langue de Barbarie. Het eiland is een paradijs voor vogelliefhebbers, aangezien het een vogelreservaat van 2.000 hectare is. Het eiland is zo'n 15 kilometer lang en je kunt het goed met de voet verkennen. Het eiland behoort dan ook tot een van de zes nationale parken in Senegal. Naast flamingo's, pelikanen, reigers en aalscholvers, vind je hier vele zeeschildpadden. 


  Le Centre de Recherches et de Documentation du Sénégal (Saint Louis)

  Het Centre de Recherches et de Documentation du Sénégal is een erg leerzaam en fascinerend museum dat zeer zeker de moeite waard is om te bezoeken. In het museum kun je je een algemeen beeld vormen van de Senegalese geschiedenis tot op de dag van vandaag. Ook is er in dit museum een blijvende tentoonstelling over traditionele weefsels, documenten, muziekinstrumenten, de Senegalese flora & fauna en foto's over de architectuur van huizen en moskeeën.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Senegal bekijken.

  Vervoer

  Vanaf de luchthaven van Saint Louis verzorgt een privémaatschappij, Air Saint-Louis, vluchten naar andere steden in Senegal of naburige hoofdsteden. Ook is er de mogelijkheid een helikoptervlucht te boeken om de regio vanuit de lucht te ontdekken. In Saint-Louis kun je verder reizen met de bus, bushtaxi of met de minibus. De bushtaxi heeft dagelijkse verbindingen met andere grote steden. De minibus heeft dat ook en is vaak ook goedkoper dan de bushtaxi, maar er zijn vrij lange wachttijden omdat er pas wordt vertrokken als het busje helemaal vol is.

  Geschiedenis

  In de 17e eeuw werd er een factorij op het eiland Bocos gevestigd. Later kwam er een nederzetting op het eiland en werden er verschillende verdedigingswerken neergezet. Het eiland had toen zowel de functie van uitvalsbasis voor koloniale expedities, als van vertrekpunt voor internationale handel. Aan het eind van de 19e eeuw was de glorietijd van de stad Saint Louis. In 1985 haalde de stad met veel trots de zetel van het Frans West-Afrika (AOF) binnen. Maar het tij keerde en het ging Saint Louis niet meer voor de wind, toen het belangrijkste product van de streek, de aardnoten, voornamelijk via de havens van Dakar en Rufisque over natuurlijke waterwegen geëxporteerd werd. In 1902 werd de zetel van het AOF daarom ook overgebracht naar Dakar en sindsdien is Saint Louis nooit meer geworden wat het eerder geweest is.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Saint Louis