Thiès

Thiès is de tweede stad van Senegal en ligt op ongeveer 70 kilometer van de hoofdstad. Het is een ruim gebouwde en rustige stad en de vele brede lanen waarin de plaats is opgesplitst, zijn kenmerkend voor de stad. Thiès is het verkeersknooppunt voor treinvervoer en hiermee is de stad een belangrijk politiek bolwerk. Bovendien is de stad een intellectueel en cultureel centrum. In de stad zijn namelijk verschillende grote scholen gevestigd en je vindt er het Manufacture des Tapisseries et Art décoratifs (Manufactuur voor tapijtwerkkunst en decoratieve kunsten).

Heb je weinig kennis van Senegal? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Thiès
Plaatsen in de buurt van Thiès (Senegal) :
 • Dakar (58 km)
 • Saint Louis (143 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Thiès

  Le Centre culturel régional (Thiès)

  Le Centre culturel régional waren de voormalige gebouwen van het koloniale leger. Tegenwoordig vormen deze gebouwen samen een regionaal cultureel centrum. De historische zaal vertelt het verhaal over historisch belangrijke gebeurtenissen aan de hand van allerlei voorwerpen, afbeeldingen enzovoort. In een ander gebouw kun je iets leren over het schilderen op glas (expositie en vervaardiging). Hier worden motieven over het dagelijkse, huiselijke en religieuze leven, in de stijl van een stripverhaal, op glas geschilderd. Deze vorm van kunst komt veel op de markten in heel Senegal voor, maar de glasschilderijen van Thiès staan erom bekend het meest interessant te zijn.

  Manufacture des Tapisseries (Thiès)

  Manufacture des Tapisseries is een atelier waar zo'n 70 mensen werken. Tapijtwerken van hedendaagse kunstenaars zijn te bewonderen in de expositiezaal en op de tussenverdieping worden door middel van beeldmateriaal de weeftechnieken aan bezoekers uitgelegd. De tapijten worden vervaardigd met horizontale ketting en verticale inslag en dit is gebaseerd op een bekende Franse weeftechniek.

  Village Artisanale (Thiès)

  Village Artisanale
  Village Artisanale
  Kaart met locatie Village Artisanale

  In het ambachtelijke dorpje Village artisanal verrichten 60 ambachtelijke ondernemers hun werk. Ook zijn er 70 knechten die nog een vak onder de knie moeten krijgen en bovendien vind je er 65 volledig geschoolde ambachtslieden. Je komt hier alle soorten en maten beroepen tegen: van timmerlieden tot schilders, van schoenmakers tot modeontwerpers en van wevers tot juweliers. Er is de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de verschillende ateliers en vanzelfsprekend kun je er iets kopen.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Senegal bekijken.

  Vervoer

  Het beste vervoermiddel in Thiès zijn, net als in de andere Afrikaanse steden, de typisch Afrikaanse gemeenschappelijke taxi's, de 'cars rapides' en de 'N'Diaga N'Diaye'. De busjes zitten meestal wel propvol, maar het is een erg goedkoop vervoermiddel. Daarnaast heb je nog de 'gewone' taxi maar die is erg duur, dus wordt zelden als transportmiddel gebruikt.

  Geschiedenis

  In 1947 vond er in Thiès wellicht de belangrijkste gebeurtenis plaats van haar koloniale geschiedenis. Er was toen namelijk een grote staking onder leiding van de vakbondsleider Ibrahima Sar, waarbij arbeiders en bedienden van de spoorwegen voor meer dan zes maanden weigerden hun werk te doen. Uiteindelijk werd aan hun eisen voldaan en toen het werk eindelijk hervat was, werd voor de vakbondsleider een rode loper gemaakt en uitgerold van maar liefst twee kilometer lang! In Senegal wordt dit gezien als het grootste eerbetoon aan iemand en daarmee krijg je een idee van het belang en de grootsheid van deze gebeurtenis. Ibrahima Sar werd in 1960 benoemd tot minister van Openbare Werken, maar in 1962 werd hij aangehouden, omdat hij samen met Mamadou Dia (de premier van Léopold Sédar Senghor) een staatsgreep had proberen te doen.

  Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie? 

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Ontvang gratis een reischeque
   Flexibele voorwaarden
   ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Thiès