Bardejov

Stadsplein in de Slowaakse stad Bardejov
Stadsplein in de Slowaakse stad Bardejov

Bardejov ligt in het noorden van Slowakije, dichtbij de grens met Polen. Bardejov is een sfeervol stadje met een middeleeuws stadscentrum. In het stadscentrum vind je veel historische monumenten. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Heb je weinig kennis van Slowakije? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bardejov
Plaatsen in de buurt van Bardejov (Slowakije) :
 • Kosice (64 km)
 • Nitra (258 km)
 • Bratislava (331 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bardejov

  St. Egidiuskerk (Bardejov)

  In de 14e eeuw is de St. Egidiuskerk gebouwd aan de Husove Trida in Bardejov op de plek van een romaans kerkje. De St. Egidiuskerk werd in 1739 verbouwd in barokke stijl. De kerk heeft vele schilderingen van Wenzel Lorenz Reiner, die ook in de kerk begraven ligt. Ook het altaarstuk is door hem ontworpen. Als toerist kun je de klokkentoren in vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

  St. Egidiuskerk (Bardejov)

  In de 14e eeuw is de St. Egidiuskerk gebouwd aan de Husove Trida in Bardejov op de plek van een romaans kerkje. De St. Egidiuskerk werd in 1739 verbouwd in barokke stijl. De kerk heeft vele schilderingen van Wenzel Lorenz Reiner die ook in de kerk begraven ligt. Ook het altaarstuk is door hem ontworpen. Als toerist kun je de klokkentoren in waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt.

  Voormalig stadhuis Bardejov (Bardejov)

  Voormalig stadhuis Bardejov
  Voormalig stadhuis Bardejov
  Kaart met locatie Voormalig stadhuis Bardejov

  Het voormalige stadhuis stamt uit de 16e eeuw en is prachtig om te zien. Tegenwoordig is er het Sarismuseum gevestigd en staat het op een plein midden in de stad. Dit museum heeft een belangrijke rol gespeeld in het behoud, de bescherming en het presenteren van bezienswaardigheden. In het museum zijn allerlei werken met betrekking tot Slowakije te bekijken. Daarnaast hoort het museum bij de oudste musea van het land.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Slowakije bekijken.

  Vervoer

  Vanuit Bardejov ligt de internationale luchthaven Barca Airport op 70 kilometer afstand. Presov Airport ligt op 30 kilometer afstand van Bardejov. Er rijden tussen Presov en Bardejov regelmatig treinen. Ook rijden er bussen van en naar Košice of Poprad. In de stad rijden er ook verschillende lijndiensten. Ook is het mogelijk om een fiets of auto te huren.

  Geschiedenis

  Het huidige Bardejov wordt al sinds het Stenen Tijdperk bewoond. De eerste schriftelijke bewijzen van de stad werden echter pas in 1240 gevonden. Dit gebeurde toen monniken uit Bardejov gingen klagen bij Koning Béla IV over de schending van de stadsgrenzen door de stad Presov. De stad werd versterkt met muren en in de 14e eeuw werd de stad een handelscentrum met Polen. Er waren meer dan 50 gilden die de economie beïnvloedden. In 1376 kreeg Bardejov de status 'koninklijke stad'. Later werd dit 'koninklijke vrijstad'. In de 16e eeuw eindigde de gouden tijd voor de stad, toen het land werd geplaagd door pandemieën, oorlogen en andere rampen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bardejov