Tainan

Tainan in Taiwan
Tainan in Taiwan

Het is zeker de moeite waard om de stad Tainan met een bezoek te vereren als je geïnteresseerd bent in de Taiwanese geschiedenis en religie en de traditionele levensstijl van Taiwan beter wilt leren kennen. Want Tainan is vooral bekend vanwege het waardevolle culturele erfgoed van de stad. In iedere straat zijn wel aanwijzingen te vinden die verwijzen naar het pre-industriële verleden van de stad. Tainan ligt in het zuidwesten van het eiland en heeft tegenwoordig net iets meer dan 1 miljoen inwoners. De stad laat vooral lichte industrie, gebaseerd op landbouw, visserij en toerisme toe en houdt de zware industrie en de bijbehorende vervuiling zo veel mogelijk op afstand. Het doel is om een schone en culturele stad te blijven en zo als het ware een vitrinekast te zijn voor bezoekers.

Heb je weinig kennis van Taiwan? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Tainan
Plaatsen in de buurt van Tainan (Taiwan) :
 • Kaohsiung (38 km)
 • Taichung (138 km)
 • Taipei (271 km)
 • Ervaringen

  op 20 mei 2016 plaats: Tainan, reisperiode: april 2016

  Taiwan is een bestemming die voor iedereen, zowel jong als oud, zeer de moeite waard is. Prachtige natuur wordt afgewisseld door indrukwekkende tempels en bezienswaardigheden, terugvoerend naar de tijd van de VOC en Japanse overheersing. Taiwan is een modern land, dat veel waarde hecht aan eeuwenoude tradities. Sta je het ene moment in de "101" wolkenkrabber, zo sta je 10 minuten later in een eeuwenoude Boeddistische tempel. Taiwan....een ervaring om nooit meer te vergeten!

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Tainan

  Chihkan Toren (Tainan)

  Chihkan Toren
  Chihkan Toren
  Kaart met locatie Chihkan Toren

  De Chihkan Toren was voormalig Fort Proventia en dit tweede fort bouwden de Hollanders in 1653 op Taiwan. Het is een klein complex van gebouwen en torens die het uiterlijk hebben van traditionele Chinese tempels dat omgeven wordt door een traditionele Chinese tuin.

  Oude Fort van Anping (Tainan)

  Oude Fort van Anping
  Oude Fort van Anping
  Kaart met locatie Oude Fort van Anping

  Het Oude Fort van Anping/Fort Zeelandia was een fort van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) dat tussen 1624 en 1634 gebouwd werd op het zanderige kleine eiland Taoyuan, net ten zuidoosten van het eiland Formosa dat vandaag de dag Taiwan heet. Na een beleg van negen maanden werd het in 1662 afgestaan aan de Chinees Koxinga.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Taiwan bekijken.

  Vervoer

  Tainan heeft een eigen vliegveld, Tainan Airport, maar daar worden alleen dagelijkse vluchten van en naar Magong en Kinmen aangeboden. En net als de andere grote steden in Taiwan is ook Tainan goed bereikbaar via de spoorlijnen TRA (regulier treinverkeer) en HSR (hogesnelheidstrein).

  Geschiedenis

  Tainan was van 1683 tot 1885 de hoofdstad van Taiwan en speelt dus ook een grote rol in de Taiwanese geschiedenis. Tainan heeft een belangrijke historische band met Nederland, want in de geschiedenis van de stad spelen de Hollanders van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (op een nogal negatieve manier) een opmerkelijke hoofdrol. In 1624 arriveerden de Hollanders in Tainan en vestigden zich hier om er zo'n 40 jaar te blijven. Zij bouwden verschillende forten en gebruikten de stad als basis om handel te drijven met China en Japan. In 1662 kwam de Ming-admiraal Koxinga naar de stad, verdreef de Hollanders en vestigde er daarna zijn regering.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Tainan