Beste reistijd Zanzibar: vliegtijd & beste maand

Hagelwit zandstrand met turquoise zee op Zanzibar
Hagelwit zandstrand met turquoise zee op Zanzibar

Zanzibar staat bekend om de prachtige witte stranden en turquoise zee. Het eiland heeft een tropische sfeer en er is genoeg te beleven en te doen. Zo kent Zanzibar schitterende koraalriffen en kan je hier leren kitesurfen. Om het maximale uit je vakantie te halen, is het wel zo fijn om te weten wanneer nou de beste reistijd is voor een vakantie naar deze fantastische bestemming.

Heb je weinig kennis van Tanzania? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtijd Zanzibar

Zanzibar is een eiland aan de oostkust van Afrika, dat op zo'n tienduizend kilometer van Nederland ligt. Het is ongeveer 9,5 uur vliegen naar het eiland. Dit kan met een directe vlucht vanaf Amsterdam Schiphol. Echter hebben de meeste vluchten naar Zanzibar een tussenlanding waardoor de vlucht gemiddeld 11 uur duurt. De tussenlanding is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. Vaak gebeurt dit in Tanzania, Dubai, Nairobi of Londen. Er gaan geen vluchten vanaf Eindhoven Airport en vanaf The Hague Airport in Rotterdam gaan alleen vluchten met minstens twee tussenlandingen. Hierdoor bedraagt de vliegtijd circa 20 uur. Het tijdsverschil tussen Nederland en Zanzibar is minimaal. In Nederland is het slechts één uur later in de zomertijd en twee uur in de wintertijd. Om een jetlag hoef je je dus geen zorgen te maken!

Vliegtuig boven de oceaan bij zonsondergang
Vliegtuig boven de oceaan bij zonsondergang

Klimaat Zanzibar

Het eiland ligt in de Indische Oceaan, dichtbij de evenaar en heeft een tropisch klimaat. Zowel de noordoostelijke en zuidwestelijke moesson hebben invloed op het klimaat van Zanzibar. Het kent daarom twee regenseizoenen en twee droge seizoenen. Het kleine regenseizoen is van november tot en met december, veroorzaakt door de noordoostelijke moesson. Het weer verandert in deze maanden snel en je hebt last van korte en hevige neerslag. Het andere regenseizoen wordt veroorzaakt door de zuidwestelijke moesson en is van maart tot en met mei. In deze maanden regent het vaker, zijn de buien kort maar krachtig en is de luchtvochtigheid hoog. Juni tot en met oktober is het droge seizoen en januari en februari vormen het kleine droge seizoen. In het droge seizoen regent het zelden.

Gekleurde vissersbootjes bij kust van Zanzibar
Gekleurde vissersbootjes bij kust van Zanzibar
Vraag gratis een offerte aan

Temperatuur Zanzibar

Tijdens de beide regenseizoenen ligt de gemiddelde temperatuur rond de 31 graden en de temperatuur van de zee rond de 29 graden. In de droge seizoenen koelt het niet echt af en is het nog steeds circa 29 graden. In januari en februari liggen de temperaturen hoger, gemiddeld 32 graden. De temperatuur van het water verschilt ook tussen de twee droge seizoenen. In januari en februari is het water circa 29 graden en in de maanden juni tot en met oktober circa 26 graden. In het droge seizoen koelt het 's nachts af. De warmste maanden op Zanzibar zijn februari en maart waarin de temperatuur kan oplopen tot 33 graden. De laagste temperatuur in de zee rond de koraalriffen is circa 24 graden.

Nunwgi Beach op Zanzibar
Nunwgi Beach op Zanzibar

Beste reistijd Zanzibar

De beste reistijd voor Zanzibar is januari en februari en juni tot en met oktober, tijdens het droge seizoen. Doordat de temperatuur het gehele jaar door aangenaam is, zijn beide droge seizoenen geschikt voor een vakantie. In januari en februari liggen de temperaturen net wat hoger en is ook het water warmer. Iedereen die graag iets wilt ondernemen kan beter in de maanden juni tot en met oktober gaan. De beste reistijd voor snorkelaars is ook het droge seizoen. De temperatuur van de zee is aangenaam en er is weinig kans op neerslag. In augustus is het water het koelst. Voor beginnende kitesurfers is juni tot halverwege oktober of halverwege december tot halverwege maart het beste in verband met de wind. Voor de gevorderde kitesurfer is juni tot september of eind december tot eind februari de beste tijd.

Luchtfoto van het eiland Zanzibar
Luchtfoto van het eiland Zanzibar

Accommodatietip

Een tip van onze reisexperts is het Neptune Pwani Beach Resort & Spa ****. Dit resort heeft een karakteristieke stijl met een tropische sfeer en ligt pal aan het witte zandstrand van Zanzibar.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen