Toeristenvisum als reisdocument voor Tanzania

Een visumaanvraagformulier
Een visumaanvraagformulier

Ben jij van plan om binnenkort naar Tanzania te reizen? Dan heb je als Nederlander een visum nodig. Met een visum heb jij als reiziger toestemming om naar en door een land te reizen. In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten als je een visum nodig hebt voor Tanzania.

Heb je weinig kennis van Tanzania? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Hoe vraag je een visum aan?

Een visum voor Tanzania kun je persoonlijk, maar ook schriftelijk aanvragen bij de ambassade van de Verenigde Republiek Tanzania in Den Haag. 

Persoonlijk
Je kunt je aanvraag indienen op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Persoonlijke aanvragen nemen circa drie werkdagen in beslag. Je visum ophalen kan van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur in Den Haag. Als je ervoor kiest om persoonlijk een visum aan te vragen moet je dus tweemaal naar de ambassade.

Schriftelijk
Wanneer je een schriftelijke aanvraag doet kun je na vier tot tien werkdagen je visum persoonlijk komen ophalen. Belangrijk om te weten is dat de schriftelijke aanvraag aangetekend verstuurd moet worden. Heb je geen tijd om naar Den Haag af te reizen of is het te ver? Dan is het ook mogelijk om je paspoort met visum via de post aangetekend te laten terug sturen. Hiervoor moet je bij de aanvraag een envelop die aan jezelf is geadresseerd mee stuurt. Deze envelop dient ook weer aangetekend naar jou teruggestuurd te worden. Houd er dus rekening mee dat je €8,50 aan postzegels op de envelop moet plakken anders wordt deze niet teruggestuurd.

Wanneer moet ik een visum aanvragen?

We adviseren je om tussen 90 dagen en een week voor vertrek een visum aanvragen. Al eerder een visum regelen is niet aan te raden, omdat deze 90 dagen geldig is vanaf het moment van uitgifte. Wanneer je eenmaal in Tanzania bent gaat de teller weer op nul en mag je maximaal 90 dagen in het land verblijven indien je een standaard toeristenvisum hebt. Later dan een week voor vertrek een visum aanvragen is ook niet handig, omdat het minstens drie werkdagen duurt voordat je hem hebt. Je kunt echter wel een spoedaanvraag doen, maar dit kost je uiteraard wat meer.

Een visum voor Tanzania
Een visum voor Tanzania
Vraag gratis een offerte aan

Wat heb je nodig?

Voor een visumaanvraag heb je het volgende nodig:

Aanvraagformulier
Een aanvraagformulier is bij de ambassade te verkrijgen en online te downloaden van de website van de ambassade. Deze dient volledig ingevuld en ondertekend ingeleverd te worden.

Paspoort
Je paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn na aankomst in Tanzania geldig. Daarnaast heb je ook twee lege pagina's naast elkaar nodig.

Pasfoto's
Je hebt twee identieke pasfoto's nodig met een afmeting van 3,5 x 4,5 cm. Let hierbij op dat ingescande foto's of kopieën niet geaccepteerd worden.

Boekingsbevestiging
Een kopie van je boekingsbevestiging van jouw reisbureau of de vluchten die je hebt geboekt naar Tanzania heb je nodig. Belangrijk is dat je de bevestiging van de terugvlucht ook niet vergeet.

Extra
Wanneer je een visum aanvraagt omdat je in Tanzania gaat studeren of vrijwilligerswerk gaat doen moet je ook een uitnodigingsbrief van het betreffende instituut in Tanzania toevoegen aan de aanvraag. Wie vervolgens langer dan drie maanden in Tanzania wilt verblijven moet ook om een verblijfsvergunning of werkvergunning aan te vragen. Reis je voor een vergadering of conferentie naar Tanzania? Voeg dan een brief van het bedrijf toe. Visumaanvragen voor minderjarigen die met één ouder reizen zijn niet compleet zonder een door de andere ouder ingevulde toestemmingsformulier. Dit formulier kan hier gedownload worden.

Kosten en geldigheid van een visum

Een standaard toeristenvisum met 'single entry' kost €50,- en is drie maanden geldig. Een 'multi-entry' visum kost €100,-. Hiermee mag je 120 dagen in Tanzania verblijven. Dit mogen echter niet 90 dagen achter elkaar zijn. Bij een spoedaanvraag betaal je €20,- extra. Je kunt bij de ambassade alleen contant betalen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Gerelateerde artikelen