Safari in Tanzania

tanzania
tanzania

Een safari in Tanzania is om nooit meer te vergeten. De vele natuurparken die het land heeft bieden hier namelijk uitstekende mogelijkheden voor. Het Serengeti en Ngorongoro zijn een van de populairste parken van het land, maar wil je grote populaties wild zien dan zijn er ook genoeg andere wildparken die je kan bezoeken tijdens je safari!

Heb je weinig kennis van Tanzania? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Rondreis

Het mooiste is natuurlijk om een rondreis door Tanzania te maken en op deze manier zoveel mogelijk parken te bezoeken door middel van een safari. Parken in het noorden als Tarangire, Lake Manyara en Serengeti kunnen perfect gecombineerd worden met parken in de rest van het land. In het zuiden liggen bijvoorbeeld de parken Ruaha en Selous, die qua begroeiing veel lijken op de wildparken in Zuid-Afrika.

Wildleven

De populaties wild in Tanzania zijn redelijk hoog. De meeste toeristen komen dan ook speciaal naar Tanzania om de wilde dieren in het echt te kunnen bewonderen. De twaalf nationale parken in Tanzania hebben meer dan vier miljoen wilde dieren. Al deze dieren zijn beschermd, het is daardoor echter niet moeilijk om ze te spotten. In hun natuurlijke leefomgeving zal je ze tijdens een safari tegenkomen. Bovendien komen de wilde dieren in het hele land voor, welk gebied je ook bezoekt in Tanzania, je zal altijd een safari kunnen maken.

Vraag gratis een offerte aan

Safari in Selous National Park

Een park dat vaak vergeten wordt is het Selous National Park. Door toeristen wordt er vaak gekozen voor de bekende parken als het Serengeti, maar Selous heeft waarschijnlijk veel meer te bieden! In totaal is het park 45.000 km² groot. Dit is wel drie keer zo groot als het Serengeti. Lang niet alle delen zijn opengesteld voor publiek, waardoor de dieren in alle rust kunnen leven. De grootste populaites wild zijn hier ook te vinden. Een safari door dit park is dus onvermijdelijk. Er zijn enorm veel olifanten, buffels, wildebeesten en luipaarden. Giraffes, zebra's, elanden, leeuwen en wilde honden zijn ook te spotten.

Safari in Saadani National Park

Saadani National Park ligt in de buurt van Bagamoyo en is kort geleden een beschermd gebied geworden. Het park is een populaire dagexcursie voor mensen die de strandresorts aan de kust bezoeken. Ook is dit een ideaal park voor mensen die niet de tijd hebben om een park heel lang te bezoeken en meerdere parken willen bezoeken. In het park loopt de Wami rivier, waarin krokodillen leven, flamingo's en veel vogelsoorten. Ook olifanten kenmerken het Saadani park.

Kampeersafari

Een kampeersafari is weer eens wat anders dan een gewone safari waarbij je in een lodge slaapt. Bij de safari bezoek je eerst het park door middel van een jeep, waarna je de tent opzet op een speciaal kampeerterrein. Dan beleef je pas het echte avontuur van een safari! Na de nacht te hebben doorgebracht op het kampeerterrein worden de spullen weer gepakt, om door te rijden naar bijvoorbeeld een nieuw park.

Overnachten in een lodge

Heb je liever wat meer luxe? Overnachten in een lodge tijdens je safari in Tanzania is dan de beste optie. Luxe lodges liggen op de mooiste plekjes in de natuurparken, wat je een unieke kans geeft om alle prachtige dieren te bewonderen, wanneer je maar wilt. Chefs bereiden 's avonds een heerlijke culinaire maaltijd voor je, terwijl jij vanuit het zwembad wilde dieren aan het spotten bent. 's Nachts kijk je uit op de adembenemende sterrenhemel.We hebben een groot aanbod voor Tanzania van hotels tot de meest luxe tented-camps en lodges. Neem contact op om je wensen te bespreken of vraag een gratis offerte aan. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen