Zanzibar, parel van Tanzania

Zanzibar
Zanzibar

Zanzibar is net zo exotisch als dat het klinkt. Er zijn maar weinig plekken op aarde die zo mooi zijn. De prachtige parelwitte stranden, de azuurblauwe zee, de geuren van verse kruiden, de palmbomen en de mooie lodges zorgen ervoor dat Zanzibar de parel van Tanzania is.

Heb je weinig kennis van Tanzania? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Het eiland

Zanzibar is een provincie van Tanzania en ligt op ongeveer 50 kilometer van de kust van het land. De Zanzibar archipel bestaat uit meerdere eilanden, die ook wel de ''Eilanden van het Kruid'' genoemd worden. Dit komt door de grootschalige productie van nootmuskaat, kruidnagel, kaneel en andere kruiden. De naam Zanzibar kan wat verwarrend zijn. Dit is namelijk de naam voor het belangrijkste eiland, maar ook voor de hele eilandengroep. Naast het eiland Zanzibar zijn er de eilanden Mafia, Pemba en nog wat kleinere eilandjes.

De tropische stranden

De prachtige witte stranden met de heldere blauwe zee zorgen ervoor dat de stranden van Zanzibar de perfecte plek zijn om te relaxen, zwemmen en zonnen. Er zijn meer dan 25 adembenemende stranden te vinden op Zanzibar, waarvan er heel veel heerlijk stil en afgelegen liggen. Een aantal van die mooie stranden vind je aan de westkust van het eiland bij Mangapwani. Ook bij Uroa, Bwajuu en Kiwenga zijn mooie stranden. De rest vind je aan de andere kant van het eiland. Het mooiste strand van Zanzibar is waarschijnlijk het Nungwi strand. Het ligt helemaal in het noorden van het eiland. Het zeewater is hier het gehele jaar door 27°C, verkoeling zoek je onder de mooie bananenpalmen.

Stone Town

Stone Town, de stenen stad, is de hoofdstad van Zanzibar. De stad staat bekend om haar kronkelige en smalle straatjes met kleine typische huisjes, moskeeën, bazaars en winkels. Het is echt een prachtige culturele stad, die regelrecht gegrepen is uit een Arabisch sprookje van duizend en één nacht. De mooie mozaïeken en de leuke terrasjes zorgen voor een onvergetelijke ervaring en je zou dit stadje zeker bekeken moeten hebben bij een bezoek aan Zanzibar.

Flora en fauna op Zanzibar

De natuur op Zanzibar is prachtig. Zo ook het Jozani Forest, dat veel mensen kennen door de laatste inheemse bossen op het eiland. Er zijn in de afgelopen jaren gelukkig wel nieuwe delen aangeplant. Dit is op een hele natuurlijke manier gedaan, waardoor er nu een betoverend tropisch natuurpark ontstaan is. Naast de mooie natuur zijn er ook hele bijzondere dieren te vinden op het eiland. Zo komt de rode franjeaap (de Kirk's rode columbus aap) alleen voor op Zanzibar. Ook de Ader's duiker (een zeldzame antilopensoort), de blauwe Sykes aap en de Suni (nog een bijzondere kleine antiloop) komen hier voor. Vogels zijn er in 40 verschillende soorten te vinden.

Dolfijnen zie je ook veel rondom het eiland. Dolfijnen gebruiken de verschillende inhammen langs de kust als kraamkamer. Zo'n 50 witte Chinese dolfijnen en 100 tuimelaars leven hier permanent. Er worden verschillende excursies georganiseerd waarbij de kans groot is om zo'n 20 tot 30 dolfijnen te kunnen zien. In een zeer gunstig geval krijg je zelfs de mogelijkheid om met ze te zwemmen. Op het noordelijkste punt van het eiland, vlakbij Nungwi ligt het Mnarani schildpaddenaquarium. Ze hebben hier een natuurlijke lagune waar dikkop- en lederschildpadden leven.

Watersporten

Watersporten is natuurlijk een heerlijke activiteit op dit eiland. Snorkelen is hierbij zeer populair. Vanaf de stranden vertrekken verschillende bootjes naar snorkelplekken. In de zee zit het vol met koraal, wat Zanzibar tot een van de beste duikplekken ter wereld maakt. Tonijn, Barracuda's en koningsvissen kom je er allemaal tegen. Naast snorkelen kan je er natuurlijk ook duiken. Het is ook mogelijk hier je duikbrevet te halen. Het zicht is verder altijd uitstekend in de wateren bij Zanzibar. Je hoeft niet perse onderwater te gaan, je kan er ook perfect zeilen, kajakken of windsurfen.

Dit alles maak Zanzibar zeker tot de parel van Tanzania! Vraag je gratis offerte bij ons aan. 

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,6

Gerelateerde artikelen