Reizen in... Tanzania

Reizen in Tanzania
Reizen in Tanzania

Tanzania, de ruwe diamant van Afrika, is een zeer gastvrij land. Tanzania is een veilig land, met name in vergelijking met de omliggende buurlanden. Helaas hebben gebeurtenissen in het verleden Tanzania een slechtere naam gegeven.

Heb je weinig kennis van Tanzania? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Criminaliteit

Criminaliteit is zeldzaam in Tanzania, maar dat betekent niet dat het er helemaal niet is. Met name in Dar es Salaam is het van belang goed op te passen. Op drukke plekken, verspreid door het hele land, is het bovendien aan te raden extra voorzichtig te zijn in verband met zakkenrollers. Onder deze drukke plaatsen worden onder andere markten en stations bedoeld. Om hier op voorbereid te zijn is het advies om: – Hou je spullen ten allen tijde goed in de gaten, laat deze nooit onbeheerd achter – Loop niet te koop met dure spullen, kleding en sieraden; laat deze zelfs zoveel mogelijk thuis – Draag geld en belangrijke documenten onder je kleding, neem bovenal niet teveel geld mee – Wees tegelijkertijd niet paranoïde, laat hierdoor niet je vakantie beïnvloeden. De meerderheid van de reizigers heeft namelijk geen slechte ervaringen in Tanzania – Mocht je onverhoopt toch slachtoffer van een overval worden, onthoudt dat het de overvallers om het geld gaat, dus geef dit dan ook zonder problemen aan ze. Zorg dat je voor zulke situaties verzekerd bent en geef het zo snel mogelijk aan bij de politie. De politie zal zeer behulpzaam reageren, met name als het om toeristen gaat.

Gezondheid

De gezondheidszorg in Tanzania is redelijk, hoewel ver onder Europese maatstaven. Er zijn een groot aantal ziekenhuizen verspreid door het land, maar buiten Dar es Salaam zijn deze vaak onontwikkeld en zijn er weinig medicijnen beschikbaar. Zorg voor de reis voor een goede verzekering die eventuele evacuaties, behandelingen en medicijnen volledig dekt.
Vraag gratis een offerte aan

Eten en drinken

Drink géén water uit de kraan in Tanzania. Het is aan te raden flessen water te kopen die door het hele land te koop zijn. Ook in restaurants worden flessen aangeboden. Vermijd daarnaast ook ijs, ijsklontjes, rauwe groenten en salades. In restaurants wordt dit over het algemeen goed schoongemaakt en is het veilig om te eten, maar indien je onzeker bent hierover, neem dan het zekere voor het onzekere en laat het staan. Vermijd lege restaurants; in restaurants waar weinig bezoekers zijn kan het eten al langer staan. Wees wat betreft eten altijd voorzichtig en neem het zekere voor het onzekere.

Vaccinaties

Er zijn voor een bezoek aan Tanzania geen vaccinaties verplicht, maar er worden er wel een aantal aangeraden. O.a. hepatitis A en B, gele koorts, en tetanus. Ga voor informatie over vaccinaties en andere voorzorgsmaatregelen naar je dokter of naar de GGD. Ook voor specifiek advies over preventie van malaria kun je het best hier terecht.

Belangrijke telefoonnummers

Politie/ambulance/brandweer: 112

Alleen op reis in Tanzania

De gastvrije en vriendelijke inwoners van Tanzania zullen je hartelijk ontvangen, wat Tanzania tot een zeer fijne reisomgeving maakt. Tanzania is ook een prima bestemming om alleen te bezoeken. Echter, wanneer je met een lokale gids of groepje reist is het vaker wat veiliger en makkelijker aangezien weinig Tanzanianen Engels spreken. Bereid je reis in ieder geval goed voor, plan je route concreet en geniet!

Tip: Tanzania is heel goed te combineren met Zanzibar. Vraag je gratis offerte aan. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen