Schitterende plekken in Tanzania

Tanzania
Tanzania

Als je nog nooit in Tanzania geweest bent, zul je verstelt staan van de schitterende landschappen. Je zult er de hoogste bergen en de mooiste stranden en kloven te zien krijgen. Tevens heeft het land schitterende natuurparken waar je zeker een bezoekje aan moet brengen.

Heb je weinig kennis van Tanzania? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Bagamoyo

Een oude, maar zeer aantrekkelijke stad. Dat is Bagamoyo. Deze stad is mooi door de natuurlijke schoonheid die gecombineerd wordt met een historisch erfgoed. Bagamoyo behoort niet voor niets tot het werelderfgoed van UNESCO. De stad heeft schitterende witte zandstranden en een kristalblauwe Indische Oceaan, die door de hoge palmen omringd worden. Ga mee op een handgebouwde houten dhow en geniet van de schitterende omgeving. Langs de branding lopen vrouwen met manden op hun hoofd, waar wasgoed of verse producten inzitten. Waar je zeker een kijkje moet nemen is bij de haven van Bagamoyo. Vroeger was dit een drukke haven waar slavenhandel plaatsvond. Slaven verbleven hier voordat ze getransporteerd werden naar o.a. Zanzibar en Arabische staten. In 1873 kwam er een einde aan deze slavenhandel, maar in Bagamoyo ging het nog door tot in de 19e eeuw. Elke dag stonden er vele slaven op de kade klaar om afgevoerd te worden naar een ander land. Ze hadden allen een ketting om hun nek en wisten niet wat er met hen ging gebeuren. Slechts 1 op de 10 haalde de kust, de rest overleefde dit helaas niet. Wanneer je in Bagamoyo aankomt zul je versteld staan van de vele gebouwen die nog overgebleven zijn. Er staan veel stenen gebouwen waaruit de invloed van Arabische en Indische handelaren blijkt. In die tijd vestigde het Duitse koloniale bewind en christelijke missionarissen zich in de stad. Ook hier kun je nog veel van terug zien. Wat erg opvalt aan de gebouwen zijn de kunstige houtsnijwerken die in de deur verwerkt zijn. Ga je even buiten Bagamoyo kijken dan zul je meer traditionele Afrikaanse huizen tegenkomen die omheint worden door palmbladeren. Wat erg leuk om te zien is zijn de islamitische Kaole-ruïnes die gebouwd zijn van koraal. Deze ruïnes bestaan uit 2 moskeeën en enkele graftombes. De missionarissen hadden een groot aandeel in de bouw van “het Vrijheidsdorp”. Hier woonden bevrijde slaven die beschermd moesten worden voor handelaren. Tevens is de rooms-katholieke missiepost erg mooi om te bezoeken. Dit is de oudste rooms-katholieke kerk in Oost- en Midden-Afrika. In 1868 werd de kerk gebouwd en in 1874 wachtte het lichaam van dr. Livingstone in deze kerk op vervoer naar Engeland. In Bagamoyo is een van de beroemdste kunstacademies van Tanzania te vinden. Studenten over de hele wereld komen naar Chuo cha Sanaa om het Tanzaniaans drummen en percussie, houtsnijwerk, beeldhouwen en schilderen te leren. Wil jij dit ook leren? Als toerist kun je een cursus volgen of een Afrikaanse drum- en percussievoorstelling bijwonen.

De Kilimanjaro

In het Mount Kilimanjaro National Park ligt een van de prachtigste bergen van Tanzania, de Kilimanjaro. Deze berg bereikt een hoogte van 5895 meter en is daarmee de hoogste berg van Tanzania. Oorspronkelijk is de Kilimanjaro een slapende vulkaan met 3 kegels: Kibo, Mawensi en Shira. Kibo is de hoogste van deze drie en wordt verbonden met Mawensi die een hoogte bereikt van 5400 meter. De laagste berg, de Shira, bereikt een hoogte van 3800 meter. De Kilimanjaro ligt dicht bij de evenaar. Als je op de top bent zul je een en al sneeuw zien, wat er het hele jaar zal blijven liggen. De klim is vermoeiend en avontuurlijk, maar is zeker een must voor iedere bergbeklimmer. Je kunt ervoor kiezen om samen met ervaren gidsen de top te gaan bezoeken. Ondertussen zul je bossen, alpiene vegetatie, halfwoestijn en heidelandschappen tegen komen. Het mooiste is om op de top te staan als de zon opkomt. Je kunt dan over Kenia en Tanzania uitkijken. Het beste kun je deze berg bezoeken in december en januari. In april, mei en november kun je de berg het beste vermijden, want dan regent het erg veel bij de berg. Vraag gratis een offerte aan

Zanzibar

In de Indische Oceaan ligt het laagliggende koraaleiland Zanzibar. Ooit heeft dit eiland deel uitgemaakt van het vaste land, maar nu steekt het trots boven de Indische Oceaan uit. Als je naar dit prachtige eiland komt zullen de wuivende palmbomen, witte stranden en met oerbos bedekte heuvels je al toelachen. Rondom het eiland kun je genieten van de koraalriffen. Als je van duiken houdt moet je zeker hier een duik maken. Je zult verschillende soorten koraal, vis en ander zeeleven te zien krijgen. Een ware droom voor snorkelaars en scubaduikers. Blijf je toch liever op het platteland? Dan kun je vanaf de kust schildpadden, bultruggen, langsnuit- of spinnerdolfijnen en tuimelaars zien. Het is zelfs mogelijk om samen met de dolfijnen te zwemmen. In het Jozani park kun je meerkatten, franjeapen, roodbuik-eekhoorns en meer dan 200 soorten vogels tegenkomen. Het geld wat binnenkomt komt vooral van de visserij en het toerisme af. Tevens verbouwen ze kokosnoten en cacao naar andere landen. Een van de grootste exportproducten is de kruidnagel, die ze samen met het eiland Pemba verbouwen. Erg leuk is om de kruidnagelplantage te bezoeken. Als je terug gaat naar de geschiedenis van het eiland dan kom je uit bij buitenlandse overheersing, intensieve handel en slavernij. De Bantoe-sprekende Afrikanen waren de eerste bewoners op het eiland. In de 10e eeuw werden Perzische zeelui die op de Indische Oceaan vaarde door de moessonwinden naar Zanzibar werden gevoerd. Ze strandden hier en moesten er maanden blijven, omdat de moessonwinden ze ook weer terug naar huis moesten brengen. Ze besloten om er een permanente nederzetting te bouwen. Daarna kwamen er verschillende culturen naar het eiland toe. Hier ontmoet Afrika Arabië, India, China en een klein beetje Portugese, Nederlandse en Britse elementen. Vele van deze bevolkingsgroepen hebben elk een stukje cultuur achtergelaten. Zo is er een stukje India te zien in de rijkversierde balkons, het gekleurde glaswerk en de Gujerati-handelaren die alles verkopen van koriander tot curiositeiten, een stukje Engeland die imperiale gebouwen achterlieten en Perzen en Arabieren die een sultanaat vestigden. Ook een bezoek waard is Stone Town, wat het culturele hart van Zanzibar is. De laatste 200 jaar is hier niet veel meer aan gedaan, want het bestaat uit kronkelige steegjes, barstensvolle bazaars, moskeeën en grote Arabische huizen. De bezitters van deze huizen wilden elkaar steeds overtreffen en daarom zul je de mooiste met koper- en houtsnijwerk versierde deuren tegenkomen.

Serengeti National Park

In 1951 werd dit nationale park gesticht als een wildreservaat en beslaat nu nog steeds een groot gebied in Noord-Tanzania. Serengeti betekend in het Masai ook wel eindeloze vlakten. Deze naam heeft het park te danken aan zijn 14.765 km2 golvende savannelandschap. Het park ligt op een hoogvlakte waarvan het laagste gebied 914 meter boven zeeniveau ligt en het hoogste gebied 1829 meter. Je zult er meer dan 35 zoogdieren tegenkomen zoals leeuwen, jachtluipaarden, luipaarden, olifanten, giraffen, hyena's, nijlpaarden, buffels, neushoorns, bavianen en antilopen. Daarnaast leven er nog meer dan 500 vogelsoorten. Door de spaarzame vegetatie is dit een ideaal park om het wild te zien. Jaarlijks komen er ook vele bezoekers over de hele wereld naar dit park toe om dit te kunnen meemaken. Wil je echt iets unieks zien? Ga dan in mei naar het park toe en zie hoe Gnoes en zebra's 800 kilometer naar het westen trekken om water en voedsel te zoeken. Je zult ca. 1 à 2 miljoen beesten zien die in een georganiseerde chaos over de vlakten stormen. De terugtocht vindt plaats in december. Zoek je het liever wat hogerop? Maak dan een tochtje met de luchtballon boven het schitterende park.

Ngorongoro Conservation Area

Tussen het Serengeti National Park en het Lake Manyara National Park ligt het 'Achtste Wereldwonder', het Ngorongoro Conservation Area. Deze bijnaam heeft het park te danken aan zijn verbazingwekkende natuur en de indrukwekkende safari's die er mogelijk zijn. Vroeger stond er op deze plek een prachtige vulkaan die bijna net zo groot was als de Kilimanjaro. Toen de vulkaan niet meer actief was, is de berg ingestort en is er een krater ontstaan van 610 meter diep en 260 km2 groot. Het ecosysteem bestaat uit actieve vulkanen, bergen, golvende vlakten, bossen, duingebieden bij meren en de Olduvaikloof. Je zult er meer dan 550 soorten vogels tegenkomen en 115 soorten zoogdieren zoals de olifanten, Kaapse buffels, zebra's, gnoes en luipaarden. Als je geluk hebt kun je zelfs de zwarte neushoorn zien. Bij het Magadimeer kun je een gigantische kolonie flamingo's zien, wat er schitterend uitziet door de smaragdgroene achtergrond. Tevens kun je op deze plek de bevolking in hun traditionele kleding en omgeving bewonderen. Ze hoeden in dit gebied hun vee zoals runderen, schapen en geiten. In het noordelijke deel van het park liggen de Olmoti- en Empa-kaaikrater, het Natronmeer en de Oldoinyo Lengai. Vlakbij de Empakaai liggen de ruïnes van Engakura, een op terrassen gebouwde stenen stad met een complex irrigatiesysteem. Erg leuk om deze plek te bezoeken, want de stenen waarmee het gebouwd is zijn zeldzaam en bijzonder, omdat ze ongebruikelijk zijn voor dit deel van Afrika.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen