Reisadvies: Is Dubai een veilig vakantieland?

Dubai in de avond
Dubai in de avond

Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en ligt in het Midden-Oosten. Dubai is een fijne vakantiebestemming aan zee met warme temperaturen. Dubai staat bekend om alle luxe en de toeristische faciliteiten kennen een hoog service level. Deze bestemming is dan ook ideaal voor een vakantie om te relaxen. Daarnaast is Dubai goed te combineren met Abu Dhabi, een van de andere zes emiraten. Maar hoe veilig is Dubai eigenlijk? Moet je als toerist rekening houden met bepaalde veiligheidsrisico's? Vele reizigers weten voorafgaand aan hun reis naar Dubai niet goed wat te verwachten, waaronder ook wij. De meesten hebben een bepaald beeld bij de bestemming, maar Dubai heeft ons positief verrast. Hieronder lees je onze ervaring over de veiligheid in Dubai.

Gina 'Dubai heeft mij op een positieve manier verrast en is nu toch wel een van mijn favoriete bestemmingen geworden. Deze metropool is geschikt voor strandvakanties maar ook voor stedentrips. Tijdens mijn tour met de hop-on-hop-off-bus heb ik alle mooie plekjes van Dubai mogen zien; van de drie grote shoppingmalls tot aan de palm, de sfeervolle boulevard, het oude centrum, de Burj Khalifa en het luxe hotel Burj Al Arab. In Dubai kijk je je ogen uit door de geweldige combinatie tussen modern en authentiek. Dubai is ook een ideale bestemming voor een cruise of een combinatiereis met Abu Dhabi en/of Oman.', Gina - reisexpert Dubai gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies voor Dubai

Op dit moment is het huidig reisadvies voor Dubai 'oranje'. Dit heeft te maken met het coronavirus. Vanuit de Nederlandse overheid wordt er aangeraden niet naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen, alleen als dit echt noodzakelijk is. Ook in Dubai is het coronavirus vastgesteld. De autoriteiten hebben maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen zorgen voor beperkingen bij het in- en uitreizen van het land en het dagelijkse leven.

Huidig reisadvies Dubai
Huidig reisadvies Dubai

Onveilige gebieden in Dubai

Vermijd de eilanden Tunb en Abu Musa. De eilanden worden zowel door de Verenigde Arabische Emiraten als door Iran opgeëist. Tijdens een boottocht in de Golf is het daarom aan te raden uit de buurt te blijven van de eilanden. Wanneer je te dichtbij komt, kan de Iraanse overheid je beschuldigen van spionage. Het Deira District, oftewel het oude gedeelte van Dubai is niet perse onveilig, maar het is hier wel goed om op te letten. Over het algemeen woont hier de wat armere bevolking. De verkopers hier zijn erg aanhankelijk bij toeristen en worden soms als lastig ervaren. Daarnaast is het erg aan te raden voor vrouwen zich niet te bloot te kleden bij een bezoek aan het oude gedeelte. Dit zijn ze over het algemeen niet gewend in Dubai waardoor de mannen zich soms nog eens kunnen gedragen alsof je een attractie bent én de kledingvoorschriften in Dubai zijn een stuk conservatiever dan in Europa. Het betekend echter niet dat je er niet als vrouw alleen naar toe kunt, want het is een hele veilige stad waar je als toerist goed beschermd wordt. 

Bootjes bij Dubai Creek in het Deira District
Bootjes bij Dubai Creek in het Deira District

Veiligheid in Dubai

Dubai kent een verhoogde terrorismedreiging. Dit komt met name doordat de Verenigde Arabische Emiraten in een onrustige politieke regio liggen. Groeperingen hebben dreigementen geuit richting de emiraten. Hierdoor bestaat het risico op een aanslag. De autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten spelen hierop in door strenge veiligheidsmaatregelen te hanteren. Daarnaast hebben de emiraten een neutrale positie ingenomen bij conflicten met buurlanden en andere landen. Toch is het aan te raden altijd alert te blijven op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen en bij evenementen.

Het palmeiland Palm Jumeirah in Dubai
Het palmeiland Palm Jumeirah in Dubai

Houd hier ook rekening mee

 • Een paspoort is benodigd voor een reis naar Dubai en deze dient minimaal nog zes maanden geldig te zijn bij aankomst.
 • Voor de Nederlandse toeristen is een visum verplicht.
 • In de Verenigde Arabische Emiraten betalen ze met Dirham.
 • Dubai is een religieus moslimland waardoor de kledingvoorschriften een stuk conservatiever zijn dan in Europa. Er zijn geen regels voor toeristen maar het is wel aan te raden hier rekening mee te houden.
 • In Dubai is lichamelijk contact, topless zonnen, nudisme, seks buiten het huwelijk, prostitutie en pornografisch materiaal invoeren, verkopen en bezitten verboden.
 • Openbaar dronkenschap wordt hier niet getolereerd.
 • Op het bezitten, smokkelen of gebruik van drugs staan zware straffen.
 • Sommige medicijnen worden in Dubai als drugs gezien. Check van te voren goed de informatie over het invoeren van medicijnen.
 • In Dubai is homoseksualiteit strafbaar.
 • Ongehuwd en zwanger naar Dubai reizen, kan zorgen voor administratieve problemen die ervoor kunnen zorgen dat je verblijf langer duurt dan gepland.
 • Het is verboden om foto's te maken van militaire objecten en mensen.
 • Voor het leveren van kritiek op Dubai, de lokale autoriteit en belangrijke personen kan je gestraft worden.
 • Skype, FaceTime en (video)bellen via Whatsapp zijn geblokkeerd in Dubai.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in Dubai kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Dubai is de perfecte bestemming voor een luxe vakantie. Er is een ruim aanbod aan luxueuze hotels en de service is van hoge kwaliteit. Heb jij interesse in een luxe vakantie naar Dubai? Wij hebben een top vijf gemaakt met de meest luxe hotels in Dubai.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen