Reisadvies: Is Dubai een veilig vakantieland?

Dubai in de avond
Dubai in de avond

Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en ligt in het Midden-Oosten. Dubai is een fijne vakantiebestemming aan zee met warme temperaturen. Dubai staat bekend om alle luxe en de toeristische faciliteiten kennen een hoog service level. Deze bestemming is dan ook ideaal voor een vakantie om te relaxen. Daarnaast is Dubai goed te combineren met Abu Dhabi, een van de andere zes emiraten. Maar hoe veilig is Dubai eigenlijk? Moet je als toerist rekening houden met bepaalde veiligheidsrisico's? Vele reizigers weten voorafgaand aan hun reis naar Dubai niet goed wat te verwachten, waaronder ook wij. De meesten hebben een bepaald beeld bij de bestemming, maar Dubai heeft ons positief verrast. Hieronder lees je onze ervaring over de veiligheid in Dubai.


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies voor Dubai

Dubai is onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten en die krijgen de kleurcode geel, met uitzondering van Abu Musa en Tunb die de kleurcode rood hebben. Bij vertrek naar Dubai moet je altijd een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen, ongeacht of je gevaccineerd bent of niet. Bij aankomst in Dubai hoeven reizigers uit Nederland geen 2e PCR-test te ondergaan. Voor reizigers uit bepaalde landen geldt namelijk wel een 2e testverplichting. Zij zijn verplicht in quarantaine te gaan totdat het negatieve testresultaat is ontvangen. De meest actuele lijst met landen vind je terug op de website van de overheid. Check voor vertrek de informatie op de websites van klm.us/information/travel-alerts">KLM, emirates.com/nl/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/">Emirates of etihad.com/en/travel-updates/all-destinations-travel-guides">Etihad voor de meest recente informatie. Wil je vanuit Dubai doorreizen naar Abu Dhabi of een uitstapje maken, check voor vertrek dan goed het reisadvies voor dit emiraat aangezien de regels vanuit Abu Dhabi strenger zijn.
Reisadvies voor Verenigde Arabische Emiraten

Coronavirus in Dubai

In Dubai gelden een aantal maatregelen om de verspreiding van COVID-19 zoveel mogelijk te beperken. Zo dient iedereen een afstand van 2 meter tot elkaar te bewaren en geldt er een mondkapjesplicht bij binnenkomst in horecagelegenheden. Kinderen jonger dan 6 jaar of mensen met beperkingen die door het mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van de mondkapjesplicht. Neem de maatregelen op bestemming in acht. Bij het niet naleven van de maatregelen kunnen hoge boetes worden uitgedeeld.

Onveilige gebieden in Dubai

Vermijd de eilanden Tunb en Abu Musa. De eilanden worden zowel door de Verenigde Arabische Emiraten als door Iran opgeëist. Tijdens een boottocht in de Golf is het daarom aan te raden uit de buurt te blijven van de eilanden. Wanneer je te dichtbij komt, kan de Iraanse overheid je beschuldigen van spionage. Het Deira District, oftewel het oude gedeelte van Dubai is niet perse onveilig, maar het is hier wel goed om op te letten. Over het algemeen woont hier de wat armere bevolking. De verkopers hier zijn erg aanhankelijk bij toeristen en worden soms als lastig ervaren. Daarnaast is het erg aan te raden voor vrouwen zich niet te bloot te kleden bij een bezoek aan het oude gedeelte. Dit zijn ze over het algemeen niet gewend in Dubai waardoor de mannen zich soms nog eens kunnen gedragen alsof je een attractie bent én de kledingvoorschriften in Dubai zijn een stuk conservatiever dan in Europa. Het betekent echter niet dat je er niet als vrouw alleen naar toe kunt, want het is een hele veilige stad waar je als toerist goed beschermd wordt. 

Bootjes bij Dubai Creek in het Deira District
Bootjes bij Dubai Creek in het Deira District

Veiligheid in Dubai

Dubai kent een verhoogde terrorismedreiging. Dit komt met name doordat de Verenigde Arabische Emiraten in een onrustige politieke regio liggen. Groeperingen hebben dreigementen geuit richting de emiraten. Hierdoor bestaat het risico op een aanslag. De autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten spelen hierop in door strenge veiligheidsmaatregelen te hanteren. Daarnaast hebben de emiraten een neutrale positie ingenomen bij conflicten met buurlanden en andere landen. Toch is het aan te raden altijd alert te blijven op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen en bij evenementen.

Het palmeiland Palm Jumeirah in Dubai
Het palmeiland Palm Jumeirah in Dubai

Houd hier ook rekening mee

 • Een paspoort is benodigd voor een reis naar Dubai en deze dient minimaal nog zes maanden geldig te zijn bij aankomst.
 • Voor de Nederlandse toeristen is een visum verplicht.
 • In de Verenigde Arabische Emiraten betalen ze met Dirham.
 • Dubai is een religieus moslimland waardoor de kledingvoorschriften een stuk conservatiever zijn dan in Europa. Er zijn geen regels voor toeristen maar het is wel aan te raden hier rekening mee te houden.
 • In Dubai is lichamelijk contact, topless zonnen, nudisme, seks buiten het huwelijk, prostitutie en pornografisch materiaal invoeren, verkopen en bezitten verboden.
 • Openbaar dronkenschap wordt hier niet getolereerd.
 • Op het bezitten, smokkelen of gebruik van drugs staan zware straffen.
 • Sommige medicijnen worden in Dubai als drugs gezien. Check van te voren goed de informatie over het invoeren van medicijnen.
 • In Dubai is homoseksualiteit strafbaar.
 • Ongehuwd en zwanger naar Dubai reizen, kan zorgen voor administratieve problemen die ervoor kunnen zorgen dat je verblijf langer duurt dan gepland.
 • Het is verboden om foto's te maken van militaire objecten en mensen.
 • Voor het leveren van kritiek op Dubai, de lokale autoriteit en belangrijke personen kan je gestraft worden.
 • Skype, FaceTime en (video)bellen via Whatsapp zijn geblokkeerd in Dubai.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in Dubai kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen