Reisadvies: Is Dubai een veilig vakantieland?

Dubai in de avond
Dubai in de avond

Dubai is gelegen in het Midden-Oosten en is een van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. De emiraten grenzen aan Oman, Saoedi-Arabië en aan de Perzische Golf. De andere zes emiraten zijn Abu Dhabi, Sharjah, Umm Al Qaywayn, Ajman, Fujairah en Ras al-Khaimah. Een vlucht vanaf Amsterdam naar Dubai duurt ongeveer zeven uur. Met een tussenstop duurt de vlucht meestal acht tot negen uur. Er zijn veiligheidsrisico's in Dubai door politieke onrust en terrorismedreiging maar ondanks deze risico's kun je gewoon naar Dubai reizen. 

Ben jij op zoek naar een vakantie in Verenigde Arabische Emiraten? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Atlantis The Palm * * * * *
Dubai / Dubai
9,3 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten
Amwaj Rotana - Jumeirah Beach Residence * * * * *
Dubai / Dubai
9,0 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten
Hilton Dubai Jumeirah * * * * *
Dubai / Dubai
8,6 in reviews
Luxe 5 sterren

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten
Arabian Courtyard * * * *
Dubai / Dubai
8,4 in reviews

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten
Savoy Central * * * *
Dubai / Dubai
8,0 in reviews

Bekijk alle reizen naar Verenigde Arabische Emiraten

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Huidig reisadvies voor Dubai

Dubai is in onderstaande kaart geel gekleurd. Dit houdt in dat er veiligheidsrisico's zijn, denk bijvoorbeeld aan politieke onrust of een verhoogde terrorismedreiging. Ondanks deze veiligheidsrisico's is Dubai prima te bereizen. Echter dien je een aantal zaken in je achterhoofd te houden. Wees bijvoorbeeld voorzichtig op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen, zoals grote evenementen. Verder is het aan te raden op te letten in het verkeer. De meeste automobilisten in Dubai rijden gevaarlijk en hard. De criminaliteit daarentegen ligt relatief lager dan in Europese steden met een vergelijkbare grootte. Overvallen, diefstal en zakkenrollen komt dan ook vrijwel niet voor in Dubai. Ook hebben de vrouwen in Dubai een meer liberale levensstijl dan vrouwen in de andere landen in de Golfregio. Op een groot deel van de veiligheidsrisico's, waaronder het terrorisme, hebben de autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten ingespeeld door middel van verschillende veiligheidsmaatregelen. Doordat de Verenigde Arabische Emiraten een neutrale positie hebben ingenomen, zijn Dubai en de andere zes emiraten niet betrokken bij conflicten met buurlanden, Europa of Amerika. Ondanks de veiligheidsmaatregelen vanuit de emiraten is het altijd aan te raden op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelen en de veiligheidssituatie bij het reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Reisadvies Dubai
Reisadvies Dubai

Onveilige gebieden in Dubai

Vermijd de eilanden Tunb en Abu Musa als je een boottochtje maakt in de Golf want Iran en de Verenigde Arabische Emiraten eisen beiden de eilanden op. Als je je bevindt in de kustwateren rond de eilanden is het mogelijk dat de Iraniërs je beschuldigen van spionage.

Regels in Dubai

In Dubai gelden ook een aantal kledingwetten. Mannen en vrouwen moeten alles bedekken vanaf de schouders tot en met de knieën. Je mag bijvoorbeeld geen hemdjes aan waarin decolleté zichtbaar is. Op de stranden mag je gewoon in bikini zonnen maar zodra je het strand verlaat moet je meer bedekkende kleding dragen. Let verder goed op in het verkeer. De verkeersregels zijn vergelijkbaar met die van Nederland maar die worden in Dubai niet altijd goed opgevolgd. De kans dat je opgepakt wordt door verkeersovertredingen is klein maar verkeersboetes zijn hoog. Tijdens de hele Ramadan zijn bijna alle restaurants en cafés dicht in het centrum. 

Houd ook hier rekening mee

 • Voor een reis naar Dubai heb je een geldig paspoort nodig wat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig moet zijn.
 • Sommige medicijnen worden in Dubai als drugs gezien. Check van tevoren de informatie over het invoeren van medicijnen.
 • Vaccinaties voor Hepatitis A en DTP worden aanbevolen als je naar Dubai reist. Hepatitis B is persoonsgebonden, of je deze prik nodig hebt, dien je te overleggen bij een (huis)arts. Het is belangrijk je goed te beschermen tegen muggen. In Dubai kan daarnaast rabiës bij zoogdieren voorkomen. Overleg met de (huis)arts of een inenting tegen rabiës zinvol is. In Dubai is tevens een verhoogd risico op mazelen. Een vaccinatie wordt aanbevolen voor iedereen die vanaf 1965 geboren is en geen mazelen heeft doorgemaakt of niet is ingeënt hiertegen. Deze vaccinatie wordt ook aanbevolen bij kinderen ouder dan zes maanden die nog geen BMR-vaccinatie ontvangen hebben. 
 • Lichamelijk contact, topless zonnen, nudisme en openbare dronkenschap zijn verboden. 
 • Pornografische materiaal invoeren, verkopen en bezitten en prostitutie zijn ook verboden. 
 • Als de ouders bij de geboorte van een kind in Dubai niet gehuwd zijn kan dit leiden tot administratieve problemen waardoor je verblijf langer kan duren. 
 • Het fotograferen van ministeries, ambassades, officiële gebouwen, vliegvelden en vliegtuigen kan leiden tot ondervraging. Er is een kans op aanhouding en veroordeling. 
 • Als je kritiek uit op personen, Dubai en op de lokale autoriteiten kun je gestraft worden. Dit geldt ook voor online kritiek. De autoriteiten kunnen dit controleren.
 • Skype, FaceTime en bellen met Whatsapp zijn geblokkeerd in Dubai. 
 • Homoseksualiteit is strafbaar in Dubai.
 • In Dubai en in de Verenigde Arabische Emiraten betaal je met de Dirham. 

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in Dubai kun je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Heeft u interesse in een reis naar Verenigde Arabische Emiraten? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen