Cultuur in de Verenigde Arabische Emiraten

Kruiden Souk VAE Dubai
Kruiden Souk VAE Dubai

De Verenigde Arabische Emiraten staan vooral bekend vanwege het moderne Dubai en Abu Dhabi. Dubai is de bestemming van de superlatieven; het hoogste gebouw van de wereld staat er, de grootste shoppingmall ter wereld, het enige zogenaamde 6*-hotel en ga zo maar door. Abu Dhabi is vooral bekend vanwege het dure race-circuit en het luxe Emirates Palace. Veel van deze dingen zijn in de afgelopen 25 jaar gebouwd, weinig culturele trots zou je denken. Maar toch vind je in de Verenigde Arabische Emiraten cultuur terug. Naast de traditionele bevolking zijn er bezienswaardighden als Dubai Souk, Fort Fujairah, kamelenraces en het nationale museum van Ras al-Khaimah.

Heb je weinig kennis van Verenigde Arabische Emiraten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Samenleving

De Verenigde Arabische Emiraten kent een multiculturele samenleving. De laatste jaren trekken de emiraten vooral veel expats aan die er voor hun werk komen wonen maar al vanaf het begin van de vorige eeuw komen er bevolkingsgroepen uit andere landen om zich er te vestigen. Rond 1900 kwamen er veel Iraniërs en in de jaren '60 werden zij vergezeld door Pakistanen. De Islam en de traditionele Arabische en bedoeïenen-cultuur zie je overal terug. Zo wordt er 5x per dag opgeroepen voor het gebed en wordt er gevast tijdens de Ramadan.

Culturele bezienswaardigheden

Zoals aangegeven zijn er ook verschillende bezienswaardigheden die niet in de afgelopen jaren zijn gebouwd en waar de wortels van de Verenigde Arabische Emiraten nog terug te vinden zijn.

Dubai Souk
Er zijn verschillende souks in Dubai waarvan de Spice Souk en de Gold Souk de bekendste zijn. In de Spice Souk worden kruiden verkocht en dat brengt een heerlijke geur met zich mee. Naast kruiden worden er ook noten en gedroogd fruit verkocht. Naast de Spice Souk ligt de Gold Souk. Dubai heeft als bijnaam 'City of Gold’, dus een bezoek aan de Gold Souk mag niet ontbreken. Gouden sieraden en diamanten zijn hier een stuk goedkoper dan in andere delen van de wereld.

Fort Fujairah
Fort Fujeirah is waarschijnlijk het oudste fort van de Verenigde Arabische Emiraten en werd zo'n 300 jaar geleden gebouwd. Het is gebouwd op een hoge heuvel en was ooit het centrum van Fujairah. Het fort is gemaakt van stenen, mortel, modder en gips en wordt ondersteund door mangrove palen. Het dak is gemaakt van palmbladeren. Het fort heeft een oppervlakte van 610 m2 en is voorzien van ronde wachttorens. Vanaf iedere toren heb je uitzicht op de zee, de stad en de bergen, zo kon men vroeger goed zien wanneer de vijand in aantocht was.

Kamelenraces
De kameel wordt ook wel het 'schip van de woestijn' genoemd en kan, ondanks zijn lompe lichaam, enorm hard rennen. De beesten worden dan ook veel ingezet bij races, deze kamelenraces worden jaarlijks gehouden en is een zeer serieuze aangelegenheid in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze meest belangrijke wedstrijden zijn rond eind oktober en begin april. Het fokken van dure racekamelen is een geliefd en gewaardeerd beroep.Nationale Museum van Ras al-Khaimah
Het nationale museum van Ras al-Khaimah herbergt veel archeologische vondsten uit de geschiedenis van deze emiraat. Het museum is gevestigd in een 18e-eeuws fort, gebouwd van steen en gips. Het was tot de jaren '70 van de vorige eeuw de residentie van de Qawassim heersers. Hoogtepunten van het museum zijn onder andere de softstone schepen uit het IJzeren Tijdperk, 18e-eeuwse terracotta urnen en andere prachtige voorwerpen uit Julfar, de grootste haven in de Verenigde Arabische Emiraten van de 13e tot de 18e eeuw.

Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,5

Gerelateerde artikelen