Reisadvies: Is Abu Dhabi een veilig vakantieland?

Reisadvies Abu Dhabi
Reisadvies Abu Dhabi

Abu Dhabi is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en ligt in het Midden-Oosten. Onze reisexpert voor de Verenigde Arabische Emiraten informeert je in dit artikel over het reisadvies voor Abu Dhabi.

Abu Dhabi wordt steeds vaker geboekt als vakantiebestemming, als combinatie met Dubai of als uitstapje vanuit Dubai, een van de overige zes Verenigde Arabische Emiraten. Maar is Abu Dhabi een veilige vakantiebestemming? Abu Dhabi krijgt een positief reisadvies en is daarmee een veilige bestemming, wel moet je rekening houden met een andere veiligheidssituatie dan in Nederland. Wij hebben de combinatie Dubai en Abu Dhabi zelf ontdekt en aan de hand van onze ervaring in combinatie met het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben wij onderstaand artikel geschreven. 

Heb je weinig kennis van Verenigde Arabische Emiraten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Abu Dhabi

Het reisadvies voor Abu Dhabi is geel. Reizen naar Abu Dhabi is op een veilige manier mogelijk. Er gelden wel wat inreisbeperkingen voor deze bestemming. Alle reizigers van 16 jaar en ouder moeten een coronabewijs laten zien. Dit betekent dat je: ofwel volledig bent gevaccineerd (=14 dagen of langer met 2 doses van hetzelfde vaccin of 1 dosis van het het Janssen-vaccin), ofwel in het bezit bent van een herstelbewijs (=niet ouder dan 30 dagen voor vertrek), ofwel een negatieve PCR-test (=niet ouder dan 48 uur voor vertrek) laat zien. Op bepaalde locaties wordt er gewerkt met de Alhosn app. In deze app download je je vaccinatie- of testbewijs waardoor jij een groene status krijgt en dus naar binnen mag. De CoronaCheck-app wordt geaccepteerd in Abu Dhabi, maar het meest gangbare is de Alhosn app. Meer informatie over deze app vind je op de website van nederlandwereldwijd
Reisadvies Abu Dhabi

Onveilige gebieden Abu Dhabi

Abu Dhabi zelf heeft geen onveilige gebieden, echter krijgen de eilanden Abu Musa en Tunb voor de Verenigde Arabische Emiraten een rood reisadvies. Deze eilanden worden zowel door de Verenigde Arabische Emiraten als Iran opgeëist wat zorgt voor een onrustige situatie. Er wordt dan ook geadviseerd hier niet naartoe te reizen. Verder liggen de Verenigde Arabische Emiraten in een wat onrustiger politieke regio waardoor er een verhoogde terrorismedreiging geldt. De autoriteiten nemen hiertegen extra veiligheidsmaatregelen.

Wolkenkrabbers in Abu Dhabi ©alan64/123RF.COM
Wolkenkrabbers in Abu Dhabi ©alan64/123RF.COM
Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid Abu Dhabi

Abu Dhabi is over het algemeen een veilige bestemming. Er zijn geen extreme veiligheidsrisico's, maar het is goed om als toerist altijd alert te blijven. Zeker op drukke toeristische plekken. De officiële religie van Abu Dhabi is de Islam, andere religies worden ook geaccepteerd, maar hierdoor is het land wellicht wat conservatiever dan je gewend bent. Houd hier rekening mee met je kleding en je gedrag. 

Sheikh Zayed Moskee
Sheikh Zayed Moskee

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Abu Dhabi is een geldig paspoort vereist. Deze dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • In Abu Dhabi betalen ze met Dirham.
  • Houd er rekening mee dat gratis VoIPs zijn geblokkeerd in Abu Dhabi (denk aan Skype, Facetime en Whatsapp bellen)
  • Ga je een moskee bezoeken? Dan moet je als vrouw gesluierd en krijg je een gewaad om jezelf mee te bedekken. Mannen en vrouwen gaan apart een hokje in. 
  • Homoseksualiteit in Abu Dhabi wordt niet geaccepteerd en is strafbaar.
  • Abu Dhabi is een religieus moslimland waardoor het er veel conservatiever is dan in Nederland. Er gelden kledingvoorschriften en bepaald bedrag is verboden, zoals lichamelijk contact in het openbaar, openbaar dronkenschap, topless zonnen en nudisme en prostitutie.
  • Het invoeren, verkopen, bezitten en gebruik van drugs is verboden en strafbaar.
  • Hetzelfde geldt voor pornografisch materiaal. Het invoeren, verkopen en bezitten hiervan is strafbaar.
  • Maak geen foto's van militaire objecten en mensen zonder toestemming.

Link

Voor het actuele reisadvies voor Abu Dhabi kan je terecht op de website van de Rijksoverheid.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen