Leukste bezienswaardigheden Dubai

Dubai Sky line
Dubai Sky line

Dubai wordt als toeristen bestemming steeds populairder, doordat zij als land veel aan te bieden hebben aan toeristen. Denk aan de traditionele Arabische markten, de cultuur, de hypermoderne architectuur, de grote winkelcentra en de vele amusements- en attractieparken. Wie in Dubai op vakantie gaat, zal zeker kunnen genieten van de mooiste bezienswaardigheden.

Heb je weinig kennis van Verenigde Arabische Emiraten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

* De fontein in Burj Dubai Lake

In Dubai ligt een schitterende fontein die een lengte heeft van 275 meter, ongeveer 2 voetbalvelden achter elkaar. De fontein is erg mooi om te zien, maar de speciale muziek en de aantrekkelijke visuele elementen maken het plaatje compleet. Je zult verstelt staan van de 150 meters hoge waterstralen en de verschillende kleuren die geprojecteerd worden. Het water danst als het ware op de muziek.

* The Eye of the Emirates

Stap in het 60 meters hoge reuzenrad The Eye of the Emirates en geniet van het adembenemende uitzicht over de stad Sharjah. Met 42 gondels die ruimte bieden aan 336 bezoekers, is dit het grootste reuzenrad van de hele regio.

Vraag gratis een offerte aan

* Jumeirah Moskee

Ben je geen moslim, maar wil je toch graag een Moskee bezoeken? Dan kun je terecht bij de mooiste en grootste moskee van Dubai, de Jumeirah Moskee. Op donderdag en zondag worden er rondleidingen gegeven door de Moskee, maar er wordt van jou verwacht dat jij je wel aan de regels houd. Draag geen korte broeken, trek je schoenen uit en zorg als vrouw dat je hoofd bedekt is. Eventuele lange broeken en hoofddoeken zijn te lenen bij de Moskee.

* The Dubai Autodrome Circuit

Wie houdt van racen en auto's kent zeker het racecircuit de Dubai Autrodrome. Met een lengte van 5.39 km is dit een erkend racecircuit voor diverse racewedstrijden zoals de Grand Prix. Tot nu toe wordt er weinig gebruik gemaakt van het racecircuit, want de GP2 Asia Series is de enige race die er plaats vind. Het record van 1:41.220 werd op naam van Kamui Kobayashi gezet tijdens de GP2 Asia car. Bij dit circuit is ook een kartbaan te vinden van 1.2 kilometer lang, waar de stuurkwaliteiten van een bestuurder worden getest. Tijdens deze test legt de bestuurder een circuit af waarin hij 17 bochten, een tunnel en een brug tegenkomt. Door de vele schijnwerpers is het zelfs mogelijk om in het donker te racen.

* De Palm Eilanden

Voor de kust van Dubai worden 3 Palm Eilanden aangelegd die alle de vorm krijgen van een palmboom. Er worden diverse steigers en villa's op palen gebouwd, die samen een soort van gedicht vormen. Dit gedicht kan vanuit de ruimte gelezen worden en is geschreven door Mohammed bin Rashid Al Maktoum. De eilanden moeten elk ruimte bieden voor 500.000 personen. Op Palm Jebel Ali, een van de eilanden, wordt een Worlds of Discovery gebouwd die in 2012 open zal gaan voor bezoekers. Naast dit grote park zullen er ook woningen, hotels en winkels gebouwd worden om toeristen en bewoners te trekken.

* Dubai Mall

Dubai Mall is met een oppervlakte van 1.1241.236 m2 het grootste winkelcentrum van de hele wereld. Het winkelcentrum heeft o.a. 1200 winkels, parkeerplek voor 14.000 auto's, een van de grootste aquariums, een Olympische ijsbaan en 22 bioscoopzalen. Doordat er zoveel winkels te vinden zijn onder een dak, is het voor de meeste vrouwen een droom om hier te mogen winkelen.

Klik HIER voor ons volledige artikel over

shoppen in Dubai

* Ski Dubai

Altijd al een keer willen skiën in een woestijn met een gemiddelde temperatuur van 45 graden? Dan is Dubai de plek om dat te gaan doen! Dit sneeuwparadijs is verwerkt in een 'koelkast' van 25 verdiepingen en heeft een berg van 85 meter hoog. Dagelijks valt er 30 ton aan sneeuw uit een wolk en is er een rodelbaan van ijs te vinden. Er zijn 5 pistes, waarvan de langste 400 meter is. Gemiddeld kun je een afdaling maken van 60 meter. Ook is er gedacht aan stoeltjesliften, beginnershellingen en een funpark. Je kunt in totaal genieten van 22.500 m2 aan sneeuw.

* Burj Khalifa/Dubai

Met een maximale hoogte van 828 m is Burj Khalifa de hoogte toren ter wereld, waar commerciële en residentiële appartementen te vinden zijn. De hoogte is tot de laatste dag geheim gebleven en zelfs hoger uitgevallen dan de mensen dachten. Er zijn naast deze appartementen ook hotels en winkels te vinden in de Burj Dubai. Op 4 januari 2010 werd de toren officieel geopend en werd het duidelijk waaraan het zijn naam te danken had, namelijk aan de president sheik Khalifa Al Nayan. In de Burj Dubai is een privé-lift te vinden die 60 km per uur kan halen.

* Het Dubai Museum

In dit museum kun je kennis maken met de stad Dubai. Het museum ligt in het Al Fahidi fort, wat werd gebouwd in 1799 om de stad te verdedigen. Je kunt er genieten van parelduikers, prehistorische vondsten en traditionele wapens.

* Atmosphere

Op een hoogte van 422 m genieten van je lunch? Dat is mogelijk in het restaurant Atmosphere in Dubai! Dit restaurant ligt in het hoogste gebouw van Dubai, namelijk Burj Dubai. Er is ruimte voor meer dan 210 gasten en het heeft een ruime aankomsthal, privé-eetkamers en open kookeilanden. Onder het eten kun je genieten van een schitterend uitzicht over de stad.

Voor ons hotelaanbod klik je HIER. 

In dit filmje kun je zien wat je in 5 dagen al kunt zien en doen in Dubai ! 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,5

Gerelateerde artikelen