Stedentrip Dubai

Burj al Arab Dubai stedentrip
Burj al Arab Dubai stedentrip

Dubai wordt steeds populairder, doordat de stad voor toeristen erg veel te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele markten, de bijzondere architectuur, kleurrijke cultuur en de vele attractie- en amusementsparken. Door alles wat het bruisende Dubai te bieden heeft wordt het steeds vaker de bestemming van een stedentrip.

Heb je weinig kennis van Verenigde Arabische Emiraten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Toeristische trekpleisters In Dubai vind je de meest bijzondere bezienswaardigheden en spectaculaire gebouwen. Ga je naar Dubai dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. Reisgraag.nl heeft deze bijzondere bezienswaardigheden van Dubai op een rijtje gezet.

1. Sjeik Saïd Al-Maktoum's huis

Sjeik Saïd Al-Maktoum's huis is een huis dat in 1896 compleet werd opgetrokken uit zandsteen. Het is een van de oudste huizen in Dubai. Het huis is gebouwd volgens de traditionele Arabische architectuur. Er is gebruik gemaakt van windtorens, deze helpen om de binnenplaats en het huis lekker koel te houden. Je vindt het huis van Sjeik Saïd aan de al-Shindagha Road.

Vraag gratis een offerte aan

2. Burj Al Arab

Dubai beschikt over een aantal super-de-luxe hotels, één van deze hotels in Burj Al Arab. Het

zeven!

sterren hotel is gebouwd in de vorm van een karakteristiek schip in Arabische stijl. Sommigen zeggen dat het Burj Al Arab het beste hotel ter wereld is, maar om hierover te oordelen kun je het hotel het beste zelf testen. Wel is zeker dat het hotel tot een van de hoogste ter wereld is. Je vindt het hotel op een bijzondere locatie, want het Burj Al Arab is gevestigd op een kunstmatig eiland.

3. Woestijnsafari

Wanneer je in Dubai bent is een woestijnsafari iets wat niet mag ontbreken aan je activiteiten! Je zult je ogen uitkijken terwijl je in een jeep over de uitgestrekte vlaktes rijdt. Er zijn verschillende mogelijkheden om een woestijnsafari mee te maken, zo kun je met een georganiseerde tour, maar is er ook de mogelijkheid om zelf achter het stuur te gaan.

4. Wild Wadi Water Park

In dit reusachtige waterpark kun je je een hele dag vermaken. Opwaartse stromingen, watervallen, wildwaterbanen, glijbanen in overvloed en een groot golfslagbad. Alles in het waterpark is gebouwd rondom een Arabische mythe, Juha. Het polsbandje, dat je krijgt bij binnenkomst, dient niet alleen voor je locker, maar je kunt er ook geld opzetten om je lunch mee te betalen. Het waterpark vind je nabij het Jumeirah Beach.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Dubai is uitgebreider dan in Nederland. Zo kun je met de bus en de taxi, maar ook met de metro en monorail. Daarnaast zijn er nog twee speciale vervoersmiddelen, één daarvan is de waterbus, de waterbussen hebben grote ramen, luxe stoelen en airconditioning. De waterbus heeft vijf verschillende routes, waarvan één toeristisch met gids. De waterbus-stations vind je aan de Dubai Creek. Het tweede speciale vervoersmiddel is de Abra, een traditionele Arabische boot die je vindt op de Dubai Creek. De Abra is een van de oudste vervoersmiddel in Dubai. Met wat geluk tref je een authentieke Abra met roeipeddels, tegenwoordig vind je namelijk vooral Abras met motor.

Eten & drinken

Bij het Bin Eid restaurant ben je aan het juiste adres voor een stevig ontbijt. Het restaurant serveert typisch Arabische gerechten, zo kun je er terecht voor kamelenvlees, een echte delicatesse! Om het authentieke gevoel van het Midden-Oosten te krijgen kun je voor het diner terecht bij restaurant Shazarad. Door de stoofschotels, het verse brood en kebab uit de tandoori oven krijg je echt het gevoel dat je in het oude Midden-Oosten waant.

Verblijf

Sky is the limit in Dubai! Dat geldt ook voor een verblijf in Dubai, hotels zijn hoge complexen en luxe is er in overvloed, natuurlijk heeft dit alles ook een hoge prijs. Toch zijn er ook ruim voldoende hotels in een lagere prijsklasse te vinden. Daarnaast zijn er ook de budgethotels, deze beschikken net als de middenklasse hotels over moderne voorzieningen, maar deze hotels zijn beperkter in hun aantal. Het is aan te raden deze op tijd te boeken! 

Alles lezen over veiligheid in Dubai? Beste reistijd? of alles lezen over de mooiste hotels? 

Vraag een gratis offerte aan als je graag wat extra advies wilt!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen