Reisadvies: Is Dubai een veilige vakantiestad?

Reisadvies Dubai
Reisadvies Dubai

Dubai is een fijne vakantiebestemming en wordt steeds populairder. In dit artikel geeft onze reisexpert alle informatie over het reisadvies voor Dubai die je als reizigers nodig hebt.

Dubai behoort tot de Verenigde Arabische Emiraten. Ondanks dat sommige reizigers een verkeerd beeld hebben bij de Verenigde Arabische Emiraten, is Dubai een veilige vakantiebestemming. Er komt hier bijna geen criminaliteit voor en ook de levensstijl is een stuk liberaler dan in andere moslimlanden. Hier op kantoor is Dubai een van de favoriete vakantiesteden. In verhouding tot het warme klimaat is het relatief kort vliegen, ongeveer zeven uur. Eenmaal daar is het voornamelijk genieten van alle luxe en de zon die de hele dag volop schijnt. In dit artikel lees je alles over de veiligheid van de vakantiestad Dubai.

Gina 'Dubai heeft mij op een positieve manier verrast en is nu toch wel een van mijn favoriete bestemmingen geworden. Deze metropool is geschikt voor strandvakanties maar ook voor stedentrips. Tijdens mijn tour met de hop-on-hop-off-bus heb ik alle mooie plekjes van Dubai mogen zien; van de drie grote shoppingmalls tot aan de palm, de sfeervolle boulevard, het oude centrum, de Burj Khalifa en het luxe hotel Burj Al Arab. In Dubai kijk je je ogen uit door de geweldige combinatie tussen modern en authentiek. Dubai is ook een ideale bestemming voor een cruise of een combinatiereis met Abu Dhabi en/of Oman.', Gina - reisexpert Dubai gratis reisvoorstel >>

Huidig reisadvies voor Dubai

Het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten, waaronder dus Dubai, is geel. Abu Musa en Tunb krijgen de kleurcode rood en dus geldt er voor deze twee bestemmingen een negatief reisadvies. De rest van de Verenigde Arabische Emiraten zijn veilig om naartoe te reizen, maar er gelden wel een aantal inreisvoorwaarden. Voor Dubai moet je een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve PCR-test) kunnen laten zien. Het herstelbewijs mag niet ouder zijn dan 30 dagen voor vertrek en de PCR-test moet binnen 48 uur voor vertrek zijn afgenomen. Wil je vanuit Dubai doorreizen naar Abu Dhabi? Er is geen grenscontrole meer tussen Dubai en Abu Dhabi maar houd er rekening mee dat er voor Abu Dhabi andere voorwaarden gelden. Check voor vertrek het reisadvies voor Abu Dhabi.
Reisadvies Dubai 

Coronavirus in Dubai

In Dubai gelden er een aantal coronamaatregelen waar je je als reiziger aan moet houden. Houd 1 meter afstand van elkaar en draag een mondkapje in openbare binnenruimtes en bij binnenkomst in horecagelegenheden. Houd je je niet aan de maatregelen? Dan kunnen er hoge boetes uitgedeeld worden. Vraag gratis een offerte aan

Onveilige gebieden in Dubai

Het wordt afgeraden om de eilanden Abu Musa en Tunb te bezoeken. De twee eilanden worden zowel door de Verenigde Arabische Emiraten als door Iran opgeëist wat zorgt voor spanningen. Wanneer je te dicht in de buurt komt van de eilanden, kan je door Iran beschuldigd worden van spionage. Daarnaast is het te allen tijde aan te raden op te letten op drukke plaatsen en evenementen. Het Deira District is het oude stadsgedeelte van Dubai. Het is hier niet onveilig, maar net wat meer opletten dan in de rest van Dubai. Het is wat minder ontwikkeld en ook minder toeristisch. Verkopers kunnen in hier erg aanhankelijk zijn bij toeristen wat nog wel eens als lastig wordt ervaren. Kleed je als vrouw ook niet te bloot in dit gedeelte van Dubai. Dit zijn ze hier niet gewend aangezien de kledingvoorschriften een stuk conservatiever zijn in Dubai. Hierdoor kan je nog wel eens als attractie behandeld worden. 

Downtown Dubai
Downtown Dubai

Veiligheid in Dubai

Dubai ligt in een onrustig gebied met een verhoogde terrorismedreiging. Dit heeft voornamelijk te maken met de buurlanden die al jaren oorlog voeren. Ondanks deze oorlog probeert Dubai in een neutrale positie te blijven. Door het verhoogde risico op een aanslag hanteren de lokale autoriteiten strengere veiligheidsmaatregelen. Blijf hoe dan ook opletten, met name op druk bezochte plekken. Ondanks de verhoogde dreiging op een terroristische aanslag is Dubai een veilige vakantiebestemming. Er is bijna geen sprake van criminaliteit. Er zijn wel een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Zo zijn de kledingvoorschriften in Dubai een stuk conservatiever dan in Europa. Er zijn geen strikte regels voor toeristen, maar het is zeker aan te raden hier rekening mee te houden. Verder is homoseksualiteit strafbaar en is nudisme, topless zonnen, lichamelijk contact in het openbaar, pornografisch materiaal invoeren, verkopen of bezitten en prostitutie verboden.

Strand in Dubai met de skyline op de achtergrond
Strand in Dubai met de skyline op de achtergrond

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Dubai dien je in bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.
  • Voor de Nederlandse nationaliteit is het aanvragen van een visum verplicht.
  • In Dubai betalen ze met Dirham.
  • Openbaar dronkenschap is strafbaar.
  • Ook op het bezitten, smokkelen of gebruiken van drugs staan zware straffen.
  • Sommige medicijnen worden in Dubai als drugs gezien. Check voor je reis goed de informatie over het invoeren van medicijnen.
  • Ongehuwd en zwanger naar Dubai reizen, kan zorgen voor administratieve problemen die ervoor kunnen zorgen dat je langer moet blijven.
  • Het is verboden om foto's te maken van militaire objecten en mensen.
  • Voor het leveren van kritiek op Dubai, de lokale autoriteit en belangrijke personen kun je gestraft worden.
  • Skype, FaceTime en (video)bellen met Whatsapp zijn geblokkeerd in Dubai.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in Dubai kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Weten wat je in 5 dagen kunt zien en doen in Dubai? Kijk dan dit filmpje!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

13 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,2

Gerelateerde artikelen