Reisadvies: Is Dubai een veilige vakantiestad?

Verenigde Arabische Emiraat: Dubai
Verenigde Arabische Emiraat: Dubai

Dubai behoort tot de Verenigde Arabische Emiraten. Ondanks dat sommige reizigers een verkeerd beeld hebben bij de Verenigde Arabische Emiraten, is Dubai een veilige vakantiebestemming. Er komt hier bijna geen criminaliteit voor en ook de levensstijl is een stuk liberaler dan in andere moslimlanden. Hier op kantoor is Dubai een van de favoriete vakantiesteden. In verhouding tot het warme klimaat is het relatief kort vliegen, ongeveer zeven uur. Eenmaal daar is het voornamelijk genieten van alle luxe en de zon die de hele dag volop schijnt. In dit artikel lees je alles over de veiligheid van de vakantiestad Dubai.

Gina 'Dubai heeft mij op een positieve manier verrast en is nu toch wel een van mijn favoriete bestemmingen geworden. Deze metropool is geschikt voor strandvakanties maar ook voor stedentrips. Tijdens mijn tour met de hop-on-hop-off-bus heb ik alle mooie plekjes van Dubai mogen zien; van de drie grote shoppingmalls tot aan de palm, de sfeervolle boulevard, het oude centrum, de Burj Khalifa en het luxe hotel Burj Al Arab. In Dubai kijk je je ogen uit door de geweldige combinatie tussen modern en authentiek. Dubai is ook een ideale bestemming voor een cruise of een combinatiereis met Abu Dhabi en/of Oman.', Gina - reisexpert Dubai gratis reisvoorstel >>

Aanpassing reisadvies 15 mei

Het algemene reisadvies voor alle landen ter wereld komt per 15 mei te vervallen. Vanaf dat moment wordt er per bestemming bekeken welk reisadvies het land krijgt. De verwachting is dat diverse landen een geel of groen reisadvies gaan krijgen. Welke landen dit precies zijn weten we pas op 15 mei. Daarnaast komen er in de loop van de zomer meer landen bij met een positief reisadvies. 

Huidig reisadvies voor Dubai

Normaal gesproken heeft Dubai een positief reisadvies, maar moet er rekening worden gehouden met bepaalde veiligheidsrisico's. Hiermee wordt voornamelijk de verhoogde terrorismedreiging bedoeld. Echter geldt er op dit moment een ander reisadvies voor Dubai door het coronavirus. De Nederlandse overheid geeft als advies alleen naar Dubai te reizen indien dit noodzakelijk is. Alle Verenigde Arabische Emiraten hebben vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken dan ook de kleur oranje gekregen. Door het coronavirus hebben de lokale autoriteiten maatregelen ingevoerd die voor beperkingen kunnen zorgen bij het in- en uitreizen van het land en het dagelijkse leven.

Huidig reisadvies voor Dubai
Huidig reisadvies voor Dubai

Onveilige gebieden in Dubai

Het wordt afgeraden om met de boot de eilanden Thunb en Abu Musa te bezoeken. De twee eilanden worden zowel door de Verenigde Arabische Emiraten als door Iran opgeëist wat zorgt voor wat spanningen. Wanneer je te dicht in de buurt komt van de eilanden, kan je door Iran beschuldigd worden van spionage. Daarnaast is het te allen tijde aan te raden op te letten op drukke plaatsen en evenementen in verband met het risico op een aanslag. Het Deira District is het oude stadsgedeelte van Dubai. Het is hier niet onveilig, maar net wat meer opletten dan in de rest van Dubai. Het is wat minder ontwikkeld en ook minder toeristisch.

Downtown Dubai
Downtown Dubai

Veiligheid in Dubai

Dubai ligt in een onrustig gebied met een verhoogde terrorismedreiging. Dit heeft voornamelijk te maken met de buurlanden die al jaren oorlog voeren. Ondanks deze oorlog probeert Dubai in een neutrale positie te blijven. Door het verhoogde risico op een aanslag hanteren de lokale autoriteiten strengere veiligheidsmaatregelen. Blijf hoe dan ook opletten, met name op druk bezochte plekken. Ondanks de verhoogde dreiging op een terroristische aanslag is Dubai een veilige vakantiebestemming. Er is bijna geen sprake van criminaliteit. Er zijn wel een aantal regels waar je rekening mee moet houden. Zo zijn de kledingvoorschriften in Dubai een stuk conservatiever dan in Europa. Er zijn geen strikte regels voor toeristen, maar het is zeker aan te raden hier rekening mee te houden. Verder is homoseksualiteit strafbaar en is nudisme, topless zonnen, lichamelijk contact in het openbaar, pornografisch materiaal invoeren, verkopen of bezitten en prostitutie verboden.

Strand in Dubai met de skyline op de achtergrond
Strand in Dubai met de skyline op de achtergrond

Houd hier ook rekening mee

  • Voor reizen naar Dubai dien je in bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.
  • Voor de Nederlandse nationaliteit is het aanvragen van een visum verplicht.
  • In Dubai betalen ze met Dirham.
  • Openbaar dronkenschap is strafbaar.
  • Ook op het bezitten, smokkelen of gebruiken van drugs staan zware straffen.
  • Sommige medicijnen worden in Dubai als drugs gezien. Check voor je reis goed de informatie over het invoeren van medicijnen.
  • Ongehuwd en zwanger naar Dubai reizen, kan zorgen voor administratieve problemen die ervoor kunnen zorgen dat je langer moet blijven.
  • Het is verboden om foto's te maken van militaire objecten en mensen.
  • Voor het leveren van kritiek op Dubai, de lokale autoriteit en belangrijke personen kun je gestraft worden.
  • Skype, FaceTime en (video)bellen met Whatsapp zijn geblokkeerd in Dubai.

Link

Voor het actuele nieuws over de veiligheid in Dubai kan je terecht op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Accommodatietip

Wij verbleven in het 5-sterrenhotel Mövenpick Jumeirah Beach. Dit is een goed hotel met een fijne ligging en ook de service is er top.

Weten wat je in 5 dagen kunt zien en doen in Dubai? Kijk dan dit filmpje!

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

11 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,7

Gerelateerde artikelen