Zaken doen in Dubai

Dubai gezien vanuit de lucht skyline
Dubai gezien vanuit de lucht skyline

Het vakantieparadijs Dubai wint de laatste jaren aan populariteit. Voor de particuliere vakantieganger wordt de stad alsmaar uitgebreid. Luxe hotels en spectaculaire attracties schieten uit de grond, maar ook voor de zakelijke bezoeker is Dubai langzamerhand uitgegroeid tot dé bestemming.

Heb je weinig kennis van Verenigde Arabische Emiraten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Dubai Internet City

Zo kun je ongeveer 25 kilometer ten zuiden van het stadscentrum terecht in Dubai Internet City. Dit is een modern, technologisch park dat in het jaar 2000 is geopend in een poging de zakelijke industrie te stimuleren. Enkele jaren later kun je stellen dat dit ook wel gelukt is. Dubai Internet City heeft een totale oppervlakte van maar liefst 14.000 km², die voornamelijk is bebouwd met kantoorruimte. Er zijn dan ook meer dan 850 bedrijven in het district gevestigd. Deze bedrijven maken gebruik van de uitstekende faciliteiten die het stadsdeel ze biedt en profiteren van de belasting vrije zone.

Dubai Internet City is groot, modern en erg levendig, maar in de tussentijd wel enigzins verouderd, zo vinden de Dubaianen. Daarom wordt er alweer hard gewerkt aan het volgende project: Business Bay.

Business Bay

Business Bay is een grootschalig project dat zich afspeelt op een totaal oppervlakte van 59.000 km² en kost een slordige 30 miljard dollar. Het wordt een gebied waarin honderdduizenden mensen kunnen werken én wonen. Dit zal zich allemaal af gaan spelen in de 240 torens die in de komende jaren zullen worden gebouwd. Als eerste zullen de zogenaamde Executive Towers worden gebouwd. Dit zijn 12 torens, waarvan er 10 zullen dienen als woonruimte, één toren wordt een hotel en het overige hotel krijgt een commerciële bestemming. Alle 12 torens zullen op de derde verdieping met elkaar in verbinding staan door middel van een podium. De eerste en de tweede verdieping van dit podium zullen ruimte geven aan 16.3 km² winkelruimte. Het derde, verbindende niveau zal allerlei publieke faciliteiten voor de bewoners van de torens bieden, waaronder pleinen, speeltuinen en nog veel meer. Dit niveau zal geheel toepasselijk 'The Courtyard' gaan heten.

Een ander uniek gegeven aan de bouw van dit enorme project, is het droogleggen en verleggen van de Dubai Creek. Deze rivier stroomt vanuit de Arabische Golf het land in en zal van 14 kilometer worden verlengd naar 26.2 kilometer, waardoor de rivier het hart van Business Bay zal vormen. De bouw van het project is al in 2007 gestart en de infrastructuur was ook al in 2008 klaar. De rest van het project laat echter nog even op zich wachten. Naar verwachting is Business Bay pas vanaf 2015 geheel in bedrijf. 

Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen