Livingstone

Lokale bevolking Livingstone Zambia
Lokale bevolking Livingstone Zambia

In het zuiden van Zambia ligt het Zuid-Afrikaanse Livingstone. De plaats is vernoemd naar de vroegere ontdekkingsreiziger David Livingstone. Tot op de dag van vandaag is Livingstone de meest populaire toeristenbestemming van Zambia. De plaats staat bekend om de beroemde Victoria Falls en is een ideale bestemming voor water(sport)liefhebbers.

Heb je weinig kennis van Zambia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Livingstone
Plaatsen in de buurt van Livingstone (Zambia) :
 • Lusaka (375 km)
 • Ervaringen

  op 28 oktober 2014 plaats: Livingstone, reisperiode: april 2014

  Mijn reis naar Livingstone ondernam ik om vrijwilligerswerk te gaan doen in een weeshuis. Je hoeft echter geen vrijwilliger te worden om Livingstone te kunnen bezoeken. Dit stadje is warm, bruisend, gastvrij, relaxed en maakt dat je je snel thuisvoelt. De mensen zijn nog van het echte, pure, behulpzame soort dat je niet zomaar in Nederland aantreft. Ik voelde me er, zelfs ´s avonds, veiliger dan in Eindhoven, waar ik vandaan kom. Het stadje is klein en relatief arm, als je het vergelijkt met Nederland, maar heeft alle voorzieningen en zelfs een handvol geweldige uitgaansmogelijkheden. Ook is de ligging ideaal: een uurtje verwijderd van de majestueuze Victoria Falls. Iedereen moet naar Livingstone.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 10
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 10
  op 25 april 2014 plaats: Livingstone, reisperiode: september 2013

  Livingstone is een redelijk drukke, levendige stad. Gezien de ligging ten opzichte van de Victoria Watervallen en diverse nationaal parken is het een uitstekende uitvalsbasis voor toeristen. Er zijn volop restaurantjes waar je lekker kunt eten en er zijn ook een aantal uitgaansmogelijkheden. Ik heb me niet onveilig gevoeld in de stad, zolang je je gezond verstand gebruikt is er niets aan de hand. De inwoners zijn uiterst vriendelijk, hoewel ze soms wel wat gericht lijken op de grote denkbeeldige zakken met geld die je als westerling met je mee schijnt te slepen. Echter, ze accepteren 'nee' zonder al te veel problemen en ik vond ze persoonlijk lang niet zo opdringerig als bijvoorbeeld in het noorden van Afrika (Tunesië, Egypte).

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Livingstone

  Lion Encounter (Livingstone)

  Lion Encounter
  Lion Encounter
  Kaart met locatie Lion Encounter

  De Lion Encounter is een geweldige plek om de natuur van Afrika optimaal te ontdekken. Er is geen sprake van riemen en halsbanden, het is gewoon een actief avontuur door de wilde natuur van Afrika. Het Mosi-Oa-Tunya National Park is op 10 minuten afstand gelegen van Livingstone. Toeristen kunnen deelnemen aan begeleide tours door het park waar zij 1,5 uur lang wilde leeuwen kunnen bezichtigen.

  Livingstone (Livingstone)

  Livingstone
  Livingstone
  Kaart met locatie Livingstone

  Livingstone is een klein, koloniaal stadje vlakbij de Victoria Falls gelegen. De stad kreeg ooit de naam dankzij onderzoeker David Livingstone. De stad is gesticht in het jaar 1905 en was vanaf 1911 de hoofdstad van Noord-Rhodesië. Hierdoor liep de stad ver voor op de andere steden in de omgeving. Dit is weer terug te zien in bijvoorbeeld de koloniale gebouwen. In 1935 is de hoofdstad naar Lusaka verplaatst. Livingstone is een zeer toeristische stad geworden, van over heel de wereld komen ze naar Zambia speciaal voor Livingstone. Dit is niet alleen om de Victoria Falls te bezoeken, maar ook om de stad te bekijken en mee te doen aan de vele leuke activiteiten die er georganiseerd worden.

  Livingstone Museum (Livingstone)

  Het Livingstone Museum, voorheen het David Livingstone Memorial Museum en het Rhodes-Livingstone Museum, is het grootste en het oudste museum in Zambia. Het museum is gelegen in de buurt van de Victoria Falls. Er zijn exposities aan te treffen die betrekking hebben tot de lokale geschiedenis en prehistorie. Zo zijn er onder andere vele foto's, muziekinstrumenten en bezittingen van David Livingstone te vinden in dit museum.

  Victoria Falls (Livingstone)

  Victoria Falls
  Victoria Falls
  Kaart met locatie Victoria Falls

  De meest populaire bezienswaardigheid van Livingstone zijn de Victoria Falls. De in de Zambezi River gelegen watervallen kennen een ontzagwekkende schoonheid. De Victoria Falls bevinden zich tussen Zambia en Zimbabwe. In het vloedseizoen valt er maar liefst 546 miljoen kubieke meter water per minuut naar beneden over de rand. De watervallen zijn bijna 2 kilometer breed en de diepte van de kloof is ruim 100 meter. De watervallen maken van de rustige en brede Zambezi River een woeste rivier.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zambia bekijken.

  Vervoer

  Livingstone ontvangt jaarlijks duizenden toeristen vanuit alle delen van de wereld. De meeste komen met het vliegtuig, terwijl anderen over het land reizen vanuit de Afrikaanse buurlanden. Eenmaal in Livingstone is het er klein genoeg om te voet te reizen. Daarnaast is het ook mogelijk om een bus of taxi te nemen. De laatste vormen van reizen zijn ideaal om eenvoudig alle belangrijke hoogtepunten van de stad te zien. Een aantal hotels van de ketens Vicotoria Falls hotels en Livingstone hotels bieden extra vervoer aan naar bepaalde toeristische trekpleisters.

  Geschiedenis

  David Livingstone was één van de beroemdste Europese ontdekkingsreizigers van het Afrikaanse continent. Hij werd geboren in de buurt van het Schotse Glasgow in het jaar 1813. Toen Livingstone halverwege de 20 was, studeerde hij religie en geneeskunde. Tijdens deze studie besloot hij om een missionarisarts te worden. Zijn eerste plaatsing was in Kalahari in 1841 waarbij hij de taak had om Afrikanen kennis te laten maken met het christendom. Tot op de dag van vandaag is het christendom de heersende religie van Zuid-Afrika. Gedurende zijn missie werd Livingstone geïnspireerd door het stoppen van de slavernij en besloot om verder door Afrika te gaan reizen. In het jaar 1842 begon Livingstone met een expeditie naar de Upper Zambezi River. In 1855 deed hij een veelgeprezen ontdekking van wat we nu kennen als de Victoria Falls of Mosi Oa Tunya. Een jaar later werd de expeditie met succes afgerond en bereikte hij de monding van de Zambezi River, dat nu bekend is als Mozambique in de Indische Oceaan. Livingstone was de eerste Europese ontdekkingsreiziger die het zuidelijke deel van het Afrikaanse continent overstak. Vervolgens keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijk waar hij als held werd ontvangen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Livingstone