Harare

Leeuwen en Cheetah park Harare Zimbabwe
Leeuwen en Cheetah park Harare Zimbabwe

Harare ligt in het noordoosten van Zimbabwe en is de hoofdstad van het land. Het is dus niet verwonderlijk dat Harare de grootste stad is en het politiek en economisch centrum. Harare is een handelscentrum voor tabak, maïs, katoen en citrusvruchten. Maar ook wordt er chemicaliën, textiel en staal geproduceerd. In Harare bevindt zich de Universiteit van Zimbabwe, de grootste universiteit in het land.

Heb je weinig kennis van Zimbabwe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Harare
Plaatsen in de buurt van Harare (Zimbabwe) :
 • Mutare (213 km)
 • Bulawayo (368 km)
 • Khami (380 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Harare

  Het Nationaal Archief van Zimbabwe (Harare)

  Het Nationaal Archief van Zimbabwe ligt op zo'n 6 kilometer van het centrum van Harare. Het is een grote opslagplaats over het verleden van Zimbabwe. Het is onder andere de bewaarder van een collectie verslagen van het rijk, nationaal documentair erfgoed en lokale overheden. Ook de papieren van particulieren die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en geschiedenis van het land liggen er opgeslagen. Als laatste is hier de nationale bibliotheek te vinden met audio- en videomappen, illustraties, medailles, munten en postzegels.

  MacGregor Geological Museum (Harare)

  In Harare ligt het MacGregor Geological Museum, vlakbij Livingstone avenue. Het museum ligt in het Maufe gebouw, dat bij het Ministerie van Bergbouw hoort. Hier vind je onder andere een overzicht van de (half)edelstenen die in het land voorkomen, maar ook hun vindplaatsen. Ook de geologie van het land is hier in een tentoonstelling te bekijken. Het is een zeer interessant museum om te bezoeken tijdens je reis in Zimbabwe.

  Markt in Harare (Harare)

  Markt in Harare
  Markt in Harare
  Kaart met locatie Markt in Harare

  In Harare is elke zondag een leuke markt te vinden in het centrum. De markt is dan goed gevuld met Afrikaanse muziek, straatverkopers met kleding, handgemaakte producten, sieraden, smakelijke lokale gerechten en andere Afrikaanse producten. Als je het leuk vindt om wandelingen te maken en tegelijkertijd de echte Afrikaanse sfeer wilt proeven, moet je zeker deze markt bezoeken. Dichtbij de markt ligt bovendien National Gallery met mooie Afrikaanse kunsten.

  Queen Victoria Museum (Harare)

  Het Queen Victoria Museum ligt in Harare en geeft je een goed beeld van de eerste bewoners van Zimbabwe. Door middel van tekeningen wordt hun levenswijze geïllustreerd. Ook kun je er een reconstructie van een Shona-dorp uit de 19e eeuw zien en doorheen lopen. Via een mooi overzicht kom je te weten welke dieren er allemaal in Zimbabwe voorkomen. In dit museum krijg je een zeer goed beeld van de geschiedenis van de Zimbabwanen en hun leefwijze.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zimbabwe bekijken.

  Geschiedenis

  In 1890 werd de stad gesticht met de bouw van een fort door de Pioneer Column. De stad kreeg oorspronkelijk de naam Fort Salisbury. Salisbury werd in 1897 een gemeente en een stad in 1935. Het was de hoofdstad van de federatie van Rhodesië en Nyasaland van 1953 tot 1963. Daarna bleef het de hoofdstad van Zuid-Rhodesië en het werd in 1965 de hoofdstad van Rhodesië onder premier Ian Smith. Toen Robert Mugabe in 1980 aan de macht kwam wilde hij de Europese naam veranderen en uiteindelijk gebeurde dat op 18 april 1982.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Harare