Khami

Khami is een historische stad in het zuidwesten van Zimbabwe. Khami was de hoofdstad van de Torwa-dynastie van 1450 tot 1683. Khami ligt op 22 km afstand van Bulawayo. De ruïnes van Khami zijn aangewezen als nationaal monument van Zimbabwe en staan sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Heb je weinig kennis van Zimbabwe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Khami
Plaatsen in de buurt van Khami (Zimbabwe) :
 • Bulawayo (11 km)
 • Harare (380 km)
 • Mutare (458 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Khami

  Ru´nes (Khami)

  Op de plek waar de stad Khami ooit is opgebloeid zijn tegenwoordig alleen nog ruïnes over. Ook al zijn er niet veel ruïnes meer over, die zijn een bezoek meer dan waard. Tussen de ruïnes vind je namelijk de resten van het koninklijk huis, die op een hoger stuk grond liggen dan de rest van de ruïnes. Daarnaast zijn er ook aan de andere kant van de Khami rivier ruïnes te vinden, hier hebben volgens archeologen stallen voor het vee gestaan.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zimbabwe bekijken.

  Vervoer

  In Zimbabwe gaat het meeste vervoer met een autobus, jeep of boot. De wegen in het land zijn over het algemeen redelijk, doordat het land in de jaren '80 een tijd van goede infrastructuur heeft gehad. Veel van de hoofdwegen zijn geasfalteerd, maar de plattelandswegen zijn dat vaak niet. Vaak is het daardoor stoffig te noemen. Dit alles geld ook voor de stad Khami, waarvan de toegangswegen alleen het laatste stuk onverhard zijn.

  Geschiedenis

  De stad Khami was zo'n 200 jaar lang de hoofdstad van de Torwa dynastie. Het jaartal waarin wetenschappers denken dat de huidige stad is gebouwd is het jaar 1683. Nadat het grootste gedeelte van de bouw van de stad was afgerond werd de stad geplunderd door Changamire Dombo. In 1830 werd de stad bevrijd uit handen van Dombo net als vele andere landen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Khami