Mutare

Mutare is een prachtige stad gelegen in het oosten van Zimbabwe, tegen de grens van Mozambique. Het is qua inwoneraantal de 4e stad van het land. De stadsnaam is afgeleid van "Utari", wat "gesmolten erts" betekent. Deze naam is te danken aan het goud dat vroeger in de buurt van Mutare werd gevonden. De stad staat naast de prachtige natuurgebieden ook bekend om de hartelijke inwoners en is tegenwoordig een populaire Zimbabwaanse toeristische bestemming.

Heb je weinig kennis van Zimbabwe? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mutare
Plaatsen in de buurt van Mutare (Zimbabwe) :
 • Harare (213 km)
 • Bulawayo (447 km)
 • Khami (458 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mutare

  Het Cecil Kop Nature Reserve (Mutare)

  Het Cecil Kop Nature Reserve is een populair natuurreservaat dat over 4.200 hectare natuurschoon beschikt. Bezoekers kunnen in dit reservaat de wilde dieren van Zimbabwe aanschouwen die onder natuurlijke omstandigheden worden gehouden. Het bevindt zich ongeveer drie kilometer van het stadscentrum af en is elke dag van het jaar geopend. Bezoekers kunnen er ook voor kiezen om rond te rijden door het Thompson gedeelte van het natuurreservaat.

  Het Civic Center Complex (Mutare)

  Het Civic Center Complex in Mutare is het administratieve centrum van de stad en bevat tevens het Courtauld Theater, de Queen's Hall en de Turner Memorial Library. Bezoekers kunnen in dit complex tijdens werkuren alles zien van de burgemeester Parlour, de salons en de Council Chamber. Het Civic Center Complex is met name zeer interessant voor de politieke liefhebbers. Op deze plek zul je de politiek echt meemaken.

  Het Courtauld Theater in Mutare (Mutare)

  Het Courtauld Theater in Mutare is net als de voorheen genoemde bezienswaardigheden één van de meest populaire toeristische attracties van de stad. Het backstagegedeelte, de verlichting en het apparatuur van het theater zijn te vergelijken met de allereerste amateur-theaters in Afrika. Professionals, individuele uitvoerende kunstenaars en verenigingen tonen hun persoonlijke kwaliteiten regelmatig in het Courtauld Theater.

  Het Mutare Museum (Mutare)

  Het Mutare Museum is de ideale locatie voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Het museum werd opgericht in het jaar 1945 en in 1959 overgenomen door de National Musea and Monuments. Het Mutare Museum herbergt de nationale collectie van antiquiteiten, vuurwapens, blanke wapens en wegtransport. Er worden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen gehouden in het museum.

  Het Utopia House Museum (Mutare)

  Het Utopia House Museum beschikt over een grote collectie waarvan sommige onderdelen betrekking hebben op de oudheden. Het museum bevindt zich op circa drie kilometer afstand van de stad. Het museum weerspiegelt de periode van het jaar 1910 tot en met 1920. Ook is het gebouw de thuisbasis van het Phoenix Theater. Dit theater laat voorstellingen zien van een ongekend hoge standaard en kwaliteit.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Zimbabwe bekijken.

  Vervoer

  Dagelijks rijden er treinen tussen Mutare, Bulaqayo, Harare, Chiredzi, Plumtree, Labatse, Victoria Falls en Triangle. De treinen vallen onder het beheer van de Nationale Spoorwegen van Zimbabwe. In Ciudad Guayana rijdt het verkeer aan de linkerkant. Aangezien er vaak grote tekorten zijn aan brandstof, is het verstandig om te rijden met een volle tank wanneer dat mogelijk is. Tegelijkertijd moet in deze situaties rekening gehouden worden met het feit dat het openbaar vervoer geannuleerd kan worden. Wat het openbaar vervoer betreft zijn er een aantal minibussen en bussen. De bussen zijn echter vaak overvol en onvoldoende onderhouden. Blue Arrow Luxury Coaches levert luxe touringcars naar de belangrijkste bestemmingen waaronder Harare-Bulawayo (via Kwe Kwe en Chivhu). Wanneer je een auto besluit te huren, dan kan dit op de luchthavens en bij de belangrijkste hotels geregeld worden. Indien je van plan bent om zelf een auto te huren om langs de bezienswaardigheden te rijden, dan moet je er zeker van zijn dat je bekend bent met alle verkeersregels en voorschriften van het land.

  Geschiedenis

  Meer dan 90 jaar geleden hebben de goudmijnwerkers een kamp opgezet op Fort Hill. Als gevolg van de mijnbouw in het gebied kon het kamp niet permanent gevestigd worden. Het kamp werd in 1891 geëvacueerd en in datzelfde jaar werden langs de Umtali River een politie-kamp en regeringsgebouwen gebouwd. De setting bleef bestaan tot 1896 tot er verteld werd dat het treintraject Beira-Mutare zou worden gebouwd. Het nieuwe plan beloofde de inwoners dat er een treinstation zou komen in Mutare. Een enquête wees later echter uit dat wegens technische problemen een directe lijn onmogelijk zou zijn. Het gevolg was dat de stad verplaatst moest worden waarbij er compensaties werden gegeven aan de kolonisten van het land. In februari 1898 bereikte de spoorverbinding alsnog Mutare. Mutare werd in 1914 uitgeroepen tot een gemeente en op 1 oktober 1971 tot een stad. De stad heeft een eigen warmte-krachtcentrale en levert water in overvloed. Het water is afkomstig uit de meren Alexander en Smallbridge Dam. Het is het administratieve en commerciële centrum van Manicaland en het toeristisch centrum van de provincie.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mutare