Schrijf een ervaring over MSC Cruises en maak kans op mooie prijzen!

MSC Cruises lanceert new-generation schepen

Geschreven op 24 maart 2017 door Renee

MSC Lirica cruiseschip
MSC Lirica cruiseschip
MSC Cruises maakte deze maand bekend dat ze een nieuwe generatie van hypermoderne cruiseschepen in gebruik gaan nemen. Het innovatieprogramma wordt 'MSC for Me' genoemd en zal in 10 jaar tijd maar liefst 9 miljard euro kosten. Het doel van het innovatieprogramma is het keer op keer kunnen voldoen aan de wensen van de gasten. Om dit te bereiken werkte MSC Cruises samen met bedrijven als Deloitte Digital, Hewlett Packard Enterprise en Samsung en vooraanstaande deskundigen om het nieuwe holistische programma te ontwikkelen. In eerste instantie zullen er twee new-generation schepen gaan varen in 2017 die volledig zijn uitgerust met het nieuwe systeem. In de toekomst zullen ook de 11 schepen die komende jaren gebouwd worden en de 12 schepen waarmee MSC Cruises nu vaart hiervan voorzien worden. 

Het holistische programma is erop gericht de wensen van de gasten op ieder moment te herkennen en de service te optimaliseren. Alle passagiers krijgen een een interactieve armband die verbonden is met het systeem op het schip. Dit systeem kan dan vervolgens herkennen welke wensen de gasten zouden kunnen hebben in bijvoorbeeld het restaurant. Het personeel krijgt via een van de 16.000 verbindingspunten of 3.050 bluetooth beacons de nodige informatie door om de gasten vervolgens van alles te voorzien. Op deze manier staan de specifieke wensen van de gasten op elk moment centraal en kan de gehele reis op maat worden gemaakt. Op het schip zijn daarnaast 358 informatieve en interactieve schermen geïnstalleerd waarop de gasten bijvoorbeeld hun kinderen kunnen lokaliseren of om de weg te vinden naar een ander deel van het schip.

Het holistische programma is erop gericht de wensen van de gasten op ieder moment te herkennen en de service te optimaliseren.
De MSC Meraviglia is het eeste new-generation schip dat MSC Cruises in gebruik zal nemen. Op 3 juni wordt dit schip in Le Havre gedoopt. Naast de nieuwe technologie zijn de schepen ook voorzien van de nodige luxe. Aan boord zijn meerdere restaurants, een winkelpromenade op twee dekken, een amusementsgebied en een openluchtwaterpark aanwezig. Je kunt heerlijk zonnen bij het Atmosphere zwembad of Horizon zwembad op het dek van het schip of een actievere middag inplannen in de MSC Gym by Technogym. En wil je echt 100% ontspannen? Dan kun je terecht in de De MSC Aurea Spa voor een ontspanningsbehandeling. Op 21 december zal het tweede new-generation schip, de MSC Seaview, worden gedoopt in Miami.
Dek van MSC Seaview
Dek van MSC Seaview

Nieuws