Reizen in AlbaniŽ

albanie vakantieland.
albanie vakantieland.

In het zuidoosten van Europa, op de Balkan ligt de republiek Albanië. Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 29.000 km² en is daarmee 0,8 keer groter dan Nederland. Tirana is de hoofdstad. Albanië grenst aan de Servische provincie Kosovo en Montenegro in het noorden, aan Macedonië in het oosten, aan Griekenland in het zuiden en in het westen aan de Ionische en Adriatische zee. De kustlijn heeft een lengte van 362 kilometer. In Albanië wonen ongeveer 3,6 miljoen mensen. Letterlijk betekent de naam van het land: “het land van de witte bergen”. Het Albanese landschap is nagenoeg voor 70% bergachtig.

Het land is bij toeristen nog niet erg bekend. Jarenlang heeft het kleine en zonnige landje aan de Adriatische kust geleden onder bloedvetes, armoede en een communistische dictatuur. Dit alles heeft gezorgd dat het land onpopulair bleef. Albanië is Europa's armste land en een waar smokkelparadijs. Het land heeft echter wel als een van de weinige Europese landen nog een eigen cultuur, bestaande uit een mix van communistische inefficiëntie en Mediterrane charme. Daarnaast hangt er een intrigerende geschiedenis aan het land vast en heeft Albanië de meest schitterende stranden, een verrukkelijke lokale keuken, een fantastische ongerepte natuur en een zeer gastvrije bevolking.

Heb je weinig kennis van AlbaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Gezondheid

Buiten de hoofdstad Tirana zijn de medische voorzieningen in het land niet erg goed en laten ze te wensen over. Het is af te raden om naar een plaatselijk ziekenhuis te gaan in verband met ongeschikt medisch materiaal en onbetrouwbare medicijnen. Het is aan te raden om een goede verzekering voor de duur van het verblijf af te sluiten. Er zijn geen verplichte inentingen voor Albanië, maar als je langdurig in het buitenland verblijft, vaak of in onzekere hygiënische omstandigheden reist is een vaccinatie tegen Hepatitis A, Buiktyfus en DTP aan te raden. Ook wordt het ten strengste afgeraden om kraanwater te drinken.

In het land lopen veel straathonden rond, zowel op het platteland als in de steden. Hierdoor is er nog steeds risico op hondsdolheid. De honden zijn meestal niet agressief, maar het is toch verstandig om voorzichtig te zijn.

Belangrijke telefoonnummers

Wegpolitie 126 Noodnummer politie 129
Brandweer 128
Medisch noodnummer 127 Vraag gratis een offerte aan

Alleen reizen in Albanië

Het land is veilig genoeg om alleen heen te reizen. Vooral de westelijke kustgebieden en de hoofdstad kunnen we over het algemeen veilig noemen. De omstandigheden in Albanië zijn op het gebied van persoonlijke veiligheid dan ook verbeterd. Wel dien je op je hoede te zijn, aangezien criminaliteit en corruptie nog steeds veel voorkomen in het land. In verband met onverlichte voertuigen, slechte wegen, onverantwoordelijk rijgedrag en obstakels dien je buiten de hoofdwegen rekening te houden met gevaarlijke omstandigheden. Dit geldt voornamelijk na zonsondergang. Ondanks bepaalde veiligheidsrisico's en voorzorgsmaatregelen die genomen moeten worden kan er veilig gereisd worden in Albanië. In de steden en in het openbaar vervoer kunnen zakkenrollers rondlopen, dus je dient hier uit te kijken voor je spullen en waardevolle spullen thuis te laten of goed te verbergen. Ook bedelaars zijn veel in het land te vinden, deze zijn zelden gewelddadig maar kunnen wel hardnekkig zijn.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Gerelateerde artikelen