Top 5 excursies AlbaniŽ

Opgravingen in Butrint National Park
Opgravingen in Butrint National Park

Dat Albanië slechts een klein land is, betekent natuurlijk niet dat er niks te zien valt. In deze top 5 ontdek je de pracht van dit nog onbekende, maar indrukwekkende land in het zuidoosten van Europa. Wij hebben de meest bijzondere excursies en bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor de hoogtepunten van Albanië. 

Heb je weinig kennis van AlbaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Het Skanderbegplein en de kabelbaan in Tirana

Tirana is hoofdstad, en tevens de grootste stad, van Albanië. Het middelpunt van de stad is het Skanderbegplein, wat het kloppende hart van de stad vormt. Naast enkele hotels en horecagelegenheden vind je hier ook het nationale theater voor opera en ballet, het nationaal historisch museum en de nationale bibliotheek van het land. Daarnaast bevindt de Et'hem Bey-moskee zich ook aan het plein. Kortom, als je de hoogtepunten van Tirana wilt bezoeken, dan zit je op dit plein goed. Skanderbeg is de nationale held van Albanië, wat de naam van het plein verklaart. Midden op het plein bevindt zich een groot ruiterstandbeeld om deze held te eren. 

Onze tweede tip is om per

kabelbaan de berg Dajti op te gaan voor een uitzicht van 1600 meter,  Je leest er alles over in dit artikel over Tirana. 
Het Skanderbegplein, Tirana
Het Skanderbegplein, Tirana

2. De museumsteden van Albanië

De steden Berat en Gjirokastra staan ook wel bekend als de museumsteden van Albanië. De prachtige historische centra in de typische Ottomaanse bouwstijl zorgen ervoor dat beide steden zijn opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Gjirokastra staat daarnaast bekend als een van de oudste steden van Albanië en wordt ook wel de stad van de duizend vensters genoemd. De stad ligt in het zuiden van Albanië en bevindt zich niet ver van de grens met Griekenland. Berat ligt een stuk noordelijker dan Gjirakastra in het centraal zuidelijke gedeelte van Albanië. De stad ligt aan de rivier de Osum. 

Berat
Berat
Vraag gratis een offerte aan

3. Butrint National Park

Het nationale park van Butrint is een archeologische vindplaats en ligt bij de gelijknamige oude, Griekse stad Butrint. De stad is van oorsprong Illyrisch, maar is voor een eeuwenlange periode in de handen van de Grieken geweest. Zij hebben dan ook duidelijk hun sporen achtergelaten, die tot op de dag van vandaag in het nationale park te bewonderen zijn. Ook is de stad deel geweest van het Romeinse, Venetiaanse en het Byzantijnse Rijk. Je kunt hier onder andere een basiliek uit de 6e eeuw, een Venetiaans kasteel en een Akropolis bezoeken. Door de grote hoeveelheid historische bezienswaardigheden is Butrint opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Het amfitheater in Butrint
Het amfitheater in Butrint

4. Het meer van Skhodër

Het meer van Skhodër is vernoemd naar de gelijknamige stad, ondanks dat de stad niet direct grenst aan de oevers van het meer. De stad Skhodër ligt in het gelijknamige district en behoort tot een van de oudste steden van Europa. Rondom deze stad vind je verschillende indrukwekkende natuurgebieden, waaronder ook het meer van Shkodër. Het meer vormt de grens tussen Albanië en Montenegro en is met een oppervlakte van 368 km het grootste meer op de Balkan. 

Het meer van Skhodër
Het meer van Skhodër

5. De parel van Albanië

De badplaats Sarandë ligt in het zuiden van Albanië en wordt door de lokale bevolking ook wel de parel van Albanië genoemd. De stad ligt in het gelijknamige district en bevindt zich aan de Ionische Zeekust. Hier geniet je van de adembenemende, onontdekte stranden van Albanië. Het is een bruisende vakantiebestemming met gezellige restaurants, bars en uitgaansgelegenheden. Sarandë ligt niet ver bij de Griekse grens vandaan en vanaf deze plaats kun je het Griekse eiland Corfu zien. Voor een dagtripje naar dit eiland kun je gebruikmaken van de dagelijks veerdienst tussen Corfu en Sarandë. Meer lezen over de kust van Albanie? Lees alles over de plaats Durres in dit artikel. 

Sarandë
Sarandë


 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

7,3

Gerelateerde artikelen