Rondreizen AlbaniŽ

Albanie vakantieland
Albanie vakantieland

Het land Albanië33travel/"> is gelegen in het zuidoosten van Europa op de Balkan. De hoofdstad is Tirana en het land grenst aan Kosovo, Montenegro, Griekenland en Macedonië. Zeeën waar Albanië aan ligt zijn de Ionische en Adriatische Zee, de kustlijn bedraagt 363 kilometer en is vrij vlak en vruchtbaar. De totale oppervlakte is 28.748 km² en er wonen hier ongeveer 3.205.000 mensen.

De naam Albanië betekent letterlijk “Het land van de witte bergen”. Van het Albanese landschap is dan ook rond de 70 procent bergachtig. Hier zijn bergen te vinden met wit bedekte toppen. De Noord-Albanese Alpen zijn gelegen in het noorden en de hoogste bergtop is de Korab, die 2.784 meter hoog is. Alles over de mooiste plekken in het land lees je hier. 

Heb je weinig kennis van AlbaniŽ? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Praktische informatie

Bij een rondreis door Albanië wordt het aanbevolen om van tevoren op de hoogte te zijn van verschillende zaken. Hieronder worden enkele belangrijke punten besproken.


visum & inentingen
Inwoners van Europa hebben geen visum nodig om in Albanië op vakantie te gaan. Bij aankomst op de Albanese luchthaven of bij de grens wordt een entreeprijs gevraagd. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort die nog minimaal 6 maanden geldig is en van een bevestiging waaruit blijkt dat de reis naar een volgende bestemming geboekt is.

Wanneer je uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt, is een vaccinatie hiervoor verplicht. Verder zijn er geen verplichte inentingen, maar wordt het wel aangeraden bescherming tegen DTP en hepatitis A te nemen. Wanneer je langer dan 3 maanden in het land verblijft, wordt ook een vaccinatie tegen buiktyfus en hepatitis B aanbevolen. In Albanië is er een verhoogd risico op rabiës en ook teken encefalitis komt voor. Neem voor meer informatie contact op met je vaccinatiebureau.

Vervoer
Albanië heeft 1 internationale luchthaven, namelijk Rinas Airport. Deze ligt in de hoofdstad Tirana en elke dag zijn er vluchten naar deze plek. Vaak zijn dit geen rechtstreekse vluchten, er wordt meestal 1 keer overgestapt in München, Londen of Milaan. Het vliegveld is in 2007 verbouwd.
Het wordt afgeraden om na zonsondergang te reizen buiten de grotere steden. Dit, omdat er een slechte infrastructuur is en de wegenverlichting erg slecht is. Wegen zijn vaak versleten en slechts in 33 procent van het land geasfalteerd.

Het openbaar vervoer wat mogelijk is bestaat voornamelijk uit internationaal en gemeentelijk busvervoer. Ook rijdt er een trein, dat met name de grote steden met elkaar verbindt. Ook wordt er in dit land nog gebruik gemaakt van vervoer per ezel of paard.

Klimaat
Albanië heeft een zee- en landklimaat; bij de kust is er een zeeklimaat en bij de berggebieden een landklimaat. Langs de kust zijn er hete zomers en zachte winters en in de bergen is het in de zomer warm en in de winters erg regenachtig en koud. Alles over de beste reistijd lees je HIER. 
De gemiddelde maximumtemperatuur ligt in de zomer rond de 30 graden Celsius en de gemiddelde minimum temperatuur ligt in de winter op ongeveer 2 graden.

Bevolking
De Albanese bevolking is erg gastvrij, maar ook staat het land bekend om zijn armoede. De godsdienst die hier het meest voorkomt is de islam. De levensverwachting voor mannen is 74,4 jaar en voor vrouwen 80 jaar. 26,4 procent van de bevolking is tussen de 0 en 14 jaar, 65,3 procent tussen de 15 en 64 jaar en 8,3% is ouder dan 65. 97 procent van de bevolking in het land zijn Albanezen, de overige 3 procent bestaat uit Slaven, Grieken, Vlachen, Turken, Armeniërs en zigeuners.

Wat je niet mag missen

* Aan de Adriatische zee liggen allerlei mooie stranden die niet toeristisch zijn.

* De hoofdstad van Albanië, Tirana, heeft verschillende toeristische attracties, zoals de Moskee van Ethem Mey, het Nationale Museum van Historie en het Paleis van Cultuur.

* In de stadjes Shkodra en Durrës zijn veel overblijfselen te zien uit vorige eeuwen. Dit zijn een van de oudste steden die in Europa te vinden zijn.

* In het bergachtige gebied Butrint liggen veel archeologische ruïnes die uit de Griekse en Romeinse tijd stammen, zoals de tempel van Aesculapius, het oude amfitheater, vestigingsmuren en een abdij.  Alles over de mooiste steden in het land lees je HIER. 

* Er liggen verschillende parken in het land, zoals het Nationaal Park Dajti, het Nationaal park van Theth, het Lura, Llogara, Drenovna en het Divjaka Nationaal Park. In deze parken is veel flora te zien.

* Door het hele land zijn veel bunkers te vinden.

Vraag gratis een offerte aan

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen