Freeport/Lucaya

Strand Freeport, Bahamas
Strand Freeport, Bahamas

Freeport en Lucaya liggen op het eiland Grand Bahama, maar omdat Lucaya eigenlijk een aan de kust gelegen buitenwijk van Freeport is, worden ze vaak als één stad gezien en daarom ook wel aangeduid als Freeport/Lucaya. Freeport is de tweede grootste stad van de hele Bahama-archipel en het is één van de weinige plaatsen die zo ver landinwaarts gelegen is. Maar deze commerciële en industriële stad is dan ook met opzet op die plek gebouwd om de nabij gelegen buitenwijk Lucaya aan de kust als belangrijkste toeristische attractie van het eiland te behouden. Het is wel jammer dat Freeport/Lucaya op een stadskaart een grote, dichtbevolkte metropool lijkt te zijn, maar dat in werkelijkheid het stadscentrum van Freeport helemaal niets voorstelt (omdat bijna alle inwoners in de buitenwijken wonen) en dat de stad eigenlijk niet zo geschikt is voor sightseeing. Ook Lucaya heeft helaas niet veel noemenswaardige bezienswaardigheden. Een gecombineerd bezoek aan beide plaatsen is dan misschien nog wel de beste optie.

Heb je weinig kennis van Bahamas? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Freeport/Lucaya
Plaatsen in de buurt van Freeport/Lucaya:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Freeport/Lucaya

Gold Rock Beach (Freeport/Lucaya)

Gold Rock Beach
Gold Rock Beach

Het strand Gold Rock Beach is een voor veel toeristen onbekend strand. Dit wonderschone strand met hagelwit zand ligt ver weg van het drukke leven in Freeport/Lucaya in een prachtige natuurlijke omgeving. Dit is dan ook bij uitstek de ideale plek voor een romantische picknick en een strandwandeling tijdens de sprookjesachtige zonsondergang. Dit is de hemel op aarde!

Hydroflora Gardens (Freeport/Lucaya)

Hydroflora Gardens
Hydroflora Gardens

Hydroflora Gardens zijn een aantal tuinen in Freeport. In deze prachtige tuinen kun je een grote hoeveelheid zorgvuldig aangekweekte bloemen en planten aanschouwen. Het is er een zeer kleurrijk floraparadijs, want overal waar je kijkt staan schitterende tropische en subtropische bloemen en fruitbomen. Deze tuinen zijn zeker een bezoekje waard en een ware lust voor het oog.

International Bazaar (Freeport/Lucaya)

International Bazaar
International Bazaar

De International Bazaar in Freeport is de grootste toeristische trekpleister in downtown Freeport en is het ontwerp van een designer uit Hollywood. De ingang van de bazaar wordt gekenmerkt door rode poorten in Japanse stijl en verder heeft de bazaar een kosmopolitische uitstraling en sfeer. Er zijn een hele reeks duty-free shops te vinden waar ze voornamelijk parfum, sieraden, Cubaanse sigaren en meer van dat soort producten verkopen. Verder zijn er nog een aantal restaurants, souvenirwinkeltjes en een straw market.

Lucayan National Park (Freeport/Lucaya)

Lucayan National Park
Lucayan National Park

Het Lucayan National Park wordt gevormd door een woud met daarin een grote mengelmoes aan boomsoorten, mooie kalksteengrotten en rustig kabbelende beekjes waarin mangrovestruiken bloeien. Om het Lucayan National Park te verkennen is het een goede optie om een avontuurlijke wandeling te maken op een van de vele prachtige natuurpaden. Wil je liever tot rust komen, dan kun je heerlijk relaxen op het spectaculair mooie strand.

Rand Nature Centre (Freeport/Lucaya)

Rand Nature Centre
Rand Nature Centre

Het Rand Nature Centre is een rustgevend en bosrijk natuurgebied dat vernoemd is naar haar beschermheer James Rand. In dit natuurgebied wordt als het ware de natuurlijke historie van het eiland tentoongesteld. In het Rand Nature Centre zijn enkele aangename natuurpaden aangelegd waarover je schitterende wandelingen kunt maken. Daarnaast ligt er een mooi meer, dat de thuisbasis is voor West-Indiase flamingo's. Het natuurgebied is hiermee een goede afspiegeling van de natuurlijke flora en fauna op Grand Bahama.

Zwemmen met varkens (Freeport/Lucaya)

Zwemmen met varkens
Zwemmen met varkens

Zwemmen met een groep schattige varkens is weer eens helemaal wat anders, maar daarom niet minder leuk. Varkens koelen af in de oceaan als ze het te heet vinden worden op het witte zand van de stranden van de Bahamas. De varkens zijn te vinden op Pig Beach op het eiland Big Major Spot. Via een tour met een boot kan je op het strand komen en je vermaken met de varkens op het strand en in het water.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bahamas bekijken.

Vervoer

In Freeport/Lucaya zijn de grootste bezienswaardigheden vrij gemakkelijk bereikbaar: je kunt er vrijwel altijd te voet of met de fiets, scooter of bus komen. Als je ook de rest van Grand Bahama wilt verkennen, kun je van verschillende vervoermiddelen gebruikmaken. Het wordt wel expliciet aangeraden om niet te gaan liften in verband met het voorkomen van kleinschalige criminaliteit.

Geschiedenis

Freeport en Lucaya hebben hun bestaan te danken aan de Amerikaanse zakenman Wallace Groves. In 1955 kreeg hij namelijk de rechten in handen om op Grand Bahama hout binnen te halen. Het uitgestrekte landschap van het eiland was toentertijd een groot oerwoud met overal moerassen, maar de rijke Amerikaanse zakenman zag mogelijkheden om in dit gebied een welvarende stad te bouwen, waar the rich and the famous zouden kunnen overwinteren. Hij wilde deze uitdaging met beide handen aanpakken en door middel van de Hawksbill Agreement, een overeenkomst tussen de Bahamaanse regering en zijn eigen bedrijf (Grand Bahama Port Authority), kreeg hij toestemming om voor een periode van 99 jaar de streek op economisch gebied tot ontwikkeling te brengen en te beheren. Uiteindelijk maakte Groves van Freeport/Lucaya een tax-free zone, zodat ook bedrijven die er gevestigd zijn tot 2054 geen belasting hoeven te betalen.

Heb je interesse in een reis naar Freeport/Lucaya? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Freeport/Lucaya, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Bahamas? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Freeport/Lucaya