Marsh Harbour

De Abacos in de Bahamas
De Abacos in de Bahamas

Marsh Harbour ligt op een schiereiland van Great Abaco. De stad wordt bewoond door meer dan 6.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van de Abaco-eilanden en de derde vestigingsstad van de Bahamas. Het functioneert als het commerciële en toeristische centrum van de noordelijke Bahamaanse eilanden die de naam Abacos dragen. De Abacos staan bekend om het kalme water, de warme briesjes en het prachtige panoramische uitzicht. De Abacos bestaan uit een lange ketting eilandjes en de meeste daarvan zijn onbewoond. Je vindt er groene mangroves en mooie stranden met wit zand. Marsh Harbour heeft zowel een scheepswerf als een luchthaven (Marsh Harbour International Airport, MHH) en is daarmee de perfecte uitvalsbasis om verder te reizen naar andere eilanden van Abacos. Verder vind je in Marsh Harbour een postkantoor, wat supermarkten, toeristische voorzieningen, enkele reisbureaus en een boekenzaak. Het is een schone en functionele stad met een prettige vakantiesfeer. Vakantiegangers komen er meestal om te kajakken door de mangroven, om te varen op een boot en om te zwemmen of snorkelen in het heldere water van de Bahamas. Snorkelen kun je er heel goed in de prachtige koraalriffen. Daarnaast is het een ideale bestemming voor watersportliefhebbers. Je kunt er kitesurfen, windsurfen, surfen en zeilen. Er zijn verschillende lodges aan de kust te vinden die erg populair zijn onder toeristen. Je kunt dus direct vanuit je accommodatie de zee in. In het plaatsje zelf kun je goed te voet rond, het is klein genoeg om van de ene naar de andere kant te komen. Als je de rest van het eiland ook wilt verkennen, kun je het beste een auto huren. Marsh Harbour kun je kennen van de videoclip van de R&B zangeres Aaliyah “Rock the Boat”. Het vliegtuig waarin zij zat samen met haar crew crashte op de terugweg, waarbij zij en 8 anderen omkwamen.

Heb je weinig kennis van Bahamas? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Marsh Harbour
Plaatsen in de buurt van Marsh Harbour (Bahamas) :
 • Freeport/Lucaya (157 km)
 • Nassau (166 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Marsh Harbour

  Dundas Town (Marsh Harbour)

  Dundas Town is een wijk die ten westen van Marsh Harbour ligt. In tegenstelling tot Eastern Shores is Dundas Town een arme wijk. Rijke en grote vakantiehuizen vind je hier niet, maar wel barakken en flatgebouwen. In Dundas Town wonen vooral Bahaamse inwoners van Afrikaanse afkomst. Als je ook de keerzijde van de Bahamas wilt zien, is een bezoek aan Dundas Town zeer indrukwekkend.

  Eastern Shores (Marsh Harbour)

  Eastern Shores
  Eastern Shores
  Kaart met locatie Eastern Shores

  Mocht je tijdens je verblijf zin hebben in een leuke fietstocht, is een bezoekje aan Eastern Shores zeker de moeite waard. Dit is een rijke wijk, waar zeer welgestelde burgers wonen. Je kijkt hier je ogen uit. Er liggen in Eastern Shores veel prachtige, dure vakantie- en woonhuizen. Vanuit Eastern Shores heb je ook uitzicht op Sugar Loaf Cay, een eiland waar ook enkele gigantische herenhuizen staan.

  Watersporten (Marsh Harbour)

  Watersporten
  Watersporten
  Kaart met locatie Watersporten

  Het stadje Marsh Harbour heeft weinig culturele of historische bezienswaardigheden. De meeste toeristen reizen naar Marsh Harbour om te genieten van de zon en de zee. De stad is namelijk een ideale bestemming voor watersportliefhebbers. In Marsh Harbour kun je zwemmen, snorkelen, varen, kite- en windsurfen, surfen of zeilen. Veel lodges liggen in Marsh Harbour langs de zee en dus vlak bij het strand. Het is dus zeer makkelijk om vanuit je accommodatie meteen te gaan watersporten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Bahamas bekijken.

  Vervoer

  Marsh Harbour is klein genoeg, zodat je de stad met gemak te voet kunt bekijken. Om de rest van het eiland Great Abaco, Little Abaco of andere kleine omliggende eilanden te bezichtigen, is het huren van een auto een goede optie om je te verplaatsen.

  Geschiedenis

  De stad is gesticht in 1784 door Amerikaanse loyalisten, maar in eerste instantie wilde het niet zo vlotten met de ontwikkeling van de stad. Het bleef lang een 'bouwvallige' stad waarin de scheepsbouwindustrie voornamelijk een rol speelde. Tegenwoordig geldt het toerisme als een belangrijke inkomstenbron voor Marsh Harbour, hoewel de stad tot ver in de twintigste eeuw nog maar één geasfalteerde weg had. Bovendien liggen de jachthavens van de stad heden ten dagen vol met schitterende boten en plezierjachten waarvan de eigenaren ook nog eens de haven met de meest prachtige en luxueuze vakantievilla's hebben omringd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Marsh Harbour