5 x typisch Bonaire

Strand op Bonaire
Strand op Bonaire

Afgelopen april hebben wij een artikel geschreven voor het VertrekNL Magazine over vijftien typerende factoren voor de ABC-eilanden.33travel/"> In onderstaand artikel gaan we verder in op de vijf typerende factoren voor het eiland Bonaire. Naast een prachtige onderwaterwereld, waar Bonaire zo bekend om staat, heeft het eiland ook een mooie natuur met interessante diersoorten én is er een traditie die de Bonairianen nog elk jaar trouw uitvoeren.

Heb je weinig kennis van Bonaire? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

1. Duiken en snorkelen op Bonaire

Bonaire staat bekend om haar adembenemende onderwaterwereld en wordt dan ook vaak bezocht door duik- en snorkeltoeristen. Zo heeft het eiland Bonaire National Marine Park, uniek in de Caribische regio. Hier loop je zo met je snorkeluitrusting de zee in en zwem je bijna direct boven het koraalrif. Het koraalrif kent veel kleurrijke waterbewoners, zoals een groot aantal tropische vissen. Daarnaast is het koraalrif bij Bonaire nog volledig intact. Kort samengevat is de onderwaterwereld van Bonaire een droomwereld voor iedereen.

Het koraalrif van Bonaire
Het koraalrif van Bonaire

2. Maskarada traditie op Bonaire

De Maskarada traditie is een oude nieuwjaarstraditie die jaarlijks op 1 januari wordt opgevoerd. De herkomst van de traditie staat niet precies vast en wordt maar op een paar andere Caribische eilanden en Venezuela opgevoerd. De Maskarada kent zowel Indiaanse als Afrikaanse elementen. Voorheen had bijna iedere wijk in Bonaire een eigen Maskarada. Tegenwoordig wordt het opgevoerd door één bepaalde groep, de Funashon Nawati, die de traditie in leven houdt. Tijdens de Maskarada traditie worden er door muzikanten liedjes gespeeld gebaseerd op oude verhalen, verkleden zowel jongeren als ouderen zich met gekleurde pakken en maskers, worden er toneelstukjes opgevoerd en wordt er gedanst. Vraag gratis een offerte aan

3. Taste of Bonaire

In de loop van de tijd zijn er diverse typische Bonairiaanse gerechten en recepten ontstaan. Om al dit lekkers te delen met de bezoekers van het eiland wordt er vier keer per jaar het evenement 'Taste of Bonaire' georganiseerd. Tijdens dit evenement staan zowel de nationale als internationale gerechten uit de Bonairiaanse keuken centraal. Er kunnen hier tientallen lokale gerechten worden geproefd.

Een typisch Bonairiaanse hoofdgerecht: stobá (stoofschotel)
Een typisch Bonairiaanse hoofdgerecht: stobá (stoofschotel)

4. Caribische flamingo's op Bonaire

Bonaire is wereldberoemd om haar Caribische flamingo's. In de Caribbean zijn er nog maar vier plekken waar deze prachtige vogel broedt. Waarom Bonaire er daar één van is? Flamingo's kunnen alleen in absolute rust broeden en laat Bonaire nou een van de weinige plekken zijn waar dat nog kan. De prachtige Caribische flamingo's zijn dan ook op verschillende plekken in Bonaire te spotten. Een ander uniek vogelsoort op Bonaire is de geelvleugelamazonepapegaai, ookwel lora genoemd in het Papiaments. Van deze soort leven er nog maar 1.085 exemplaren in het wild. Bonaire is de enige plek waar de kleurencombinatie van deze papegaaiensoort, groen met gele kop, voorkomt.

Flamingo's op Bonaire
Flamingo's op Bonaire

5. De natuur op Bonaire

Naast de adembenemende onderwaterwereld heeft Bonaire een schitterende natuur met wisselende landschappen. Het noorden van het eiland is heuvelachtig en behoort tot het Washington Slagbaai National Park. De natuur van het eiland varieert van de eerste sporen van het ontstaan tot aan de meest fraaie natuurverschijnselen, zoals rotsformaties, blowholes, baaien, stranden en ruige kustgebieden. Daarbij heeft Bonaire maar liefst 500 verschillende plantsoorten en 1.000 verschillende diersoorten in het water als op het land.

Natuur op Bonaire
Natuur op Bonaire
 

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen