Trouwen op Bonaire

Trouwen op Bonaire
Trouwen op Bonaire

Bonaire is een eiland dat hoort bij de Nederlandse Antillen en is hier de op een na grootste van. Het behoort tot de Benedenwindse Eilanden en telt ongeveer 16.000 inwoners. Bonaire is een prachtig eiland en perfect geschikt voor alle soorten toeristen. Er is een mooie natuur te vinden en er zijn schitterende (historische) gebouwen om te bekijken. Tevens worden de wateren rond Bonaire gezien als een van de beste duik- en snorkellocaties ter wereld. Maar het eiland biedt ook mooie stranden en veel zonneschijn, doordat er maar gemiddeld 550 millimeter neerslag per jaar valt, is het er (bijna) altijd erg zonnig met een gemiddelde temperatuur van 28˚C. Door de prachtige omgeving en door de kleine kans op regen is Bonaire een geschikte trouwlocatie die steeds populairder wordt. In dit artikel worden praktische zaken wat betreft het trouwen op Bonaire en enkele mooie hotels besproken.

Heb je weinig kennis van Bonaire? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Wat moet je regelen?

Voordat je op Bonaire kunt trouwen, moeten een aantal formaliteiten vervuld worden. Deze worden hier besproken.

De voorbereidingen voor een huwelijk kunnen enige tijd in beslag nemen. Het wordt aangeraden om minimaal twee maanden voor de trouwdatum te beginnen, maar beter is het om dit ongeveer vier tot vijf maanden van tevoren al te regelen. Post van Nederland naar Bonaire kan namelijk erg lang onderweg zijn en mocht er iets niet in orde zijn, dan is er nog genoeg tijd om dat op te lossen. Echter mag dit niet eerder dan zes maanden voor het huwelijk, omdat de papieren niet ouder dan zes maanden mogen zijn. Pas als de ambtenaar de papieren heeft goedgekeurd, kan een definitieve trouwdatum vastgelegd worden.

Documenten van het bruidspaar
De ambtenaar in Bonaire heeft enkele documenten nodig voordat een bruiloft op het eiland plaats mag vinden. Dit zijn:
- Een kopie van het paspoort.
- Een geboorteakte met daarop de volledige namen van allebei de ouders. Deze akte kun je opvragen in de gemeente waar je geboren bent.
- Een uittreksel uit de basisadministratie van de gemeente waarin je woont. Hieruit moet blijken dat je ongehuwd bent.
- Een verklaring van huwelijksbevoegdheid.
- Mocht er voor de bruiloft een echtscheiding hebben plaatsgevonden, dan is een akte van echtscheiding noodzakelijk.
- Een overlijdensakte als een vorige partner is overleden.
- Als je samen minderjarige kinderen hebt, moet hiervan een kopie van het paspoort, de geboorteakte en de erkenningsformulieren afgegeven worden.

De getuigen
Als je trouwt in de trouwzaal van de hoofdstad van Bonaire, Kralendijk, dan heb je maar twee getuigen nodig. Maar wil je op een andere plek trouwen, bijvoorbeeld op de mooie zandstranden, dan heb je zes getuigen nodig. Van deze getuigen is een kopie van het paspoort noodzakelijk.

Belangrijk
Mocht er van tevoren niets aangegeven worden, dan wordt het huwelijk standaard gesloten in gemeenschap van goederen. Wil je dit niet, dan moet je contact opnemen met de notaris. Na terugkomst in Nederland is het verstandig om zo snel mogelijk je huwelijk te laten registreren bij de gemeente van je woonplaats. Verder wordt ook aangeraden om de huwelijksakte bij het centraal register voor buitenlandse aktes in Den Haag in te laten schrijven. Als je dit doet, kun je gemakkelijk een geldig afschrift van de akte opvragen, anders moet je contact opnemen met instanties in Bonaire.

Hotels

Harbour Village Beach Club ****(*)
Harbour Village Beach Club is een luxe accommodatie die een Caribische en intieme sfeer uitademt. Het ligt aan een privéstrand, een jachthaven en een tropische tuin. Er zijn vier tennisbanen, een massage- en fitnessruimte en een watersport- en duikcentrum aanwezig. Ook zijn er verschillende restaurants en bars te vinden. Het heeft tevens een zwembad met ligbedden en parasols.

Divi Flamingo Beach Resort ***(*)
Voor een zorgeloze vakantie in ongedwongen sfeer is dit een perfecte locatie. Er hangt een gemoedelijke sfeer, het ligt direct aan een zandstrand en Kralendijk bevindt zich ongeveer op vijf minuten. Het resort beschikt over twee restaurant, een tropische tuin, twee zwembaden, een zonneterras met ligbedden, verschillende watersportmogelijkheden en nog veel meer.

Plaza Resort Bonaire ****
Dit resort is ruim opgezet en wordt omringd door de zee en een lagune. Het biedt onder andere een zwembad met zonneterras, een gemoedelijk strandpaviljoen en in de buurt vind je een jachthaven. Er zijn tennisbanen, een fitnesscentrum en watersportmogelijkheden aanwezig.

Kortom, Bonaire is perfect als trouwlocatie!

Vraag gratis een offerte aan

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen