Eilandhoppen vanaf Bonaire

Het prachtige strand van Bonaire
Het prachtige strand van Bonaire

Bonaire is de ideale duik- en snorkelbestemming vanwege het heldere water, de prachtige koraalriffen en de kleurrijke vissen die er leven. Ook is het een waar paradijs voor kite- en windsurfers door de prettige watertemperatuur, de goede wind en het vlakke water. Daarnaast heeft het Caribische eiland nog veel ongerepte natuur en komt er een grote diversiteit aan fauna voor. Je kunt er hagedissen, gekko's, leguanen en ongeveer 200 verschillende vogelsoorten tegenkomen, waaronder de roze flamingo. Wil je toch iets meer dan alleen maar één eiland bezoeken? Aruba en Curaçao zijn ook uniek en hebben veel te bieden. Het is dus zeker de moeite waard om ze alle drie een bezoekje te brengen. De afstand tussen Bonaire en Curaçao is ongeveer 52 kilometer en tussen Bonaire en Aruba 130 kilometer. Eilandhoppen op de ABC-eilanden kan op verschillende manieren. Wij hebben deze voor jou uitgezocht.

Heb je weinig kennis van Bonaire? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Vliegtuig

Op dit moment is de populairste manier van eilandhoppen met het vliegtuig. Voor een niet al te hoge prijs vlieg je in een halfuur van eiland naar eiland. Er vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen in de Caraïben, waarvan de goedkoopste Insel Air is. Het vliegveld van Bonaire heet Flamingo Airport en ligt in Kralendijk. Je kunt vanaf hier al vanaf 56 euro naar Hato Airport in Willemstad, Curaçao vliegen. Naar het Koningin Beatrix vliegveld in Oranjestad, Aruba vlieg je al vanaf 48 euro vanuit Curaçao. Liever een andere route? Kijk eens op de website van Insel Air of op Skyscanner. Er zijn ook veel georganiseerde rondreizen op de ABC-eilanden te boeken die gebruikmaken van het vliegtuig.

Boot

Binnenkort kun je waarschijnlijk ook eenvoudig eilandhoppen met de boot. Er zijn namelijk plannen voor een goedkope veerdienst tussen de ABC-eilanden. Deze ferry zou je binnen één of twee uur van eiland naar eiland moeten kunnen brengen. Helaas is deze mogelijkheid er nu nog niet. Houd je niet zo van vliegen en wil je een relaxte vakantie? Dan kun je ook kiezen voor een cruise. Ga bijvoorbeeld met Star Clippers op een zeilschip door de Caraïben met van alles te beleven aan boord.

Nationale parken 

Je leest er alles over in ons artikel. 

En wil je meer weten over de 5 leukste hotels op het eiland? dat doe je HIER. 

Interesse in een reis naar Bonaire? We helpen u hier graag bij. Er is nog geen zekerheid wanneer we weer op vakantie kunnen gaan. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.


Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen