Eilandhoppen vanaf Bonaire

Haven van Bonaire
Haven van Bonaire

Eilandhoppen tussen Aruba, Bonaire en Curašao is erg populair. De drie eilanden zijn gemakkelijk te combineren in een combinatiereis van de ABC-eilanden. Alle drie de eilanden kunnen ook als beginpunt fungeren. In dit artikel lees je hoe je kan eilandhoppen vanaf Bonaire naar Aruba of Curašao.

Aruba, Bonaire en Curaçao worden ook wel de ABC-eilanden genoemd. Tijdens een combinatiereis van de ABC-eilanden ontdek je het beste van alle drie de eilanden. Zo is Bonaire de ideale snorkel- en duikbestemming met een prachtige onderwaterwereld. Aruba staat vooral bekend om de kilometerslange hagelwitte zandstranden en azuurblauwe zee. Curaçao is het meest levendige eiland van de drie met het populaire Mambo Beach. Maar waar begin je je rondreis van de ABC-eilanden? Eilandhoppen kan zowel vanaf Aruba, Bonaire als Curaçao. In dit artikel lees je meer over eilandhoppen vanaf Bonaire.

Heb je weinig kennis van Bonaire? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Eilandhoppen Aruba, Bonaire en Curaçao

Wil jij graag eilandhoppen in het Caribisch gebied? Dan is eilandhoppen tussen Aruba, Bonaire en Curaçao zeker een aanrader. Reizen tussen de ABC-eilanden is erg gemakkelijk. De ABC-eilanden hebben veel met elkaar gemeen, maar zijn daarnaast ook erg verschillend. De eilanden hebben ieder zijn eigen charme. Een combinatiereis tussen de ABC-eilanden is de ideale oplossing om alle drie de eilanden te ontdekken.

Kralendijk op Bonaire
Kralendijk op Bonaire

Hoe kom ik van Bonaire naar Curaçao?

De afstand tussen Bonaire en Curaçao is ongeveer 80 kilometer. Op dit moment is de populairste manier van eilandhoppen tussen de ABC-eilanden met het vliegtuig. Van Bonaire vlieg je in ongeveer een halfuur naar Curaçao. Momenteel is het nog niet mogelijk om per boot van Bonaire naar Curaçao of van Curaçao naar Bonaire te reizen. Deze plannen zijn er al wel een tijdje. Met een fast ferry willen ze de ABC-eilanden met elkaar verbinden zodat de veerboot een mooi alternatief kan zijn voor mensen die niet willen vliegen.

Grote Knip op Curaçao
Grote Knip op Curaçao
Vraag gratis een offerte aan

Hoe kom ik van Bonaire naar Aruba?

De afstand tussen Bonaire en Aruba is ongeveer 190 kilometer. Ook voor deze verbinding geldt dat het nog niet mogelijk is per boot van Bonaire naar Aruba of visa versa te varen. Maar ook hiervoor geldt dat er plannen zijn voor een fast ferry om zo de ABC-eilanden te verbinden met een veerboot. Momenteel kan je alleen van Bonaire naar Aruba per vliegtuig. De vlucht duurt ongeveer drie kwartier.

Eagle Beach op Aruba
Eagle Beach op Aruba

Hoe kom ik van Aruba naar Curaçao?

De afstand tussen Aruba en Curaçao is ongeveer 113 kilometer. En ook hiervoor geldt weer hetzelfde. Momenteel kan je nog niet per boot van Aruba naar Curaçao varen, maar ook voor deze verbinding zijn er plannen voor een fast ferry. Voor nu zijn er alleen nog vluchten tussen Curaçao en Aruba. De vlucht duurt ongeveer een halfuur.

De pontjesbrug in Willemstad op Curaçao
De pontjesbrug in Willemstad op Curaçao

Aruba of Bonaire of Curaçao?

Aruba, Bonaire en Curaçao liggen in het Caribisch gebied waardoor ze meerdere overeenkomsten met elkaar hebben. Het tropische klimaat maakt de ABC-eilanden een heerlijke bestemming voor een vakantie. Toch hebben Aruba, Bonaire en Curaçao ieder hun eigen charme. Zo denk je bij Aruba aan de prachtige tropische stranden en toch ook wel luxe accommodaties. Vergeet ook niet de flamingo's en Divi Divi bomen op Aruba. Bonaire staat bekend om haar adembenemende onderwaterwereld, ideaal om te duiken en snorkelen. Daarnaast heeft Bonaire een indrukwekkende natuur. Bonaire wordt over het algemeen als kleinschaliger ervaren dan de drukkere eilanden Aruba en Curaçao. Curaçao kent diverse intieme kleine baaitjes met witte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen. Daarnaast heeft Curaçao natuurlijk het levendige Mambo Beach en Willemstad. En wie denkt aan Curaçao denkt vaak ook aan Klein Curaçao, een onbewoond eiland voor de kust van Curaçao. Klein Curaçao is een klein paradijs met een indrukwekkende onderwaterwereld. Rondom het eiland kan je namelijk zwemmen met schildpadden. Ieder eiland heeft iets anders te bieden en daarom is eilandhoppen tussen de ABC-eilanden zo populair. Waarom kiezen als je er ook een combinatiereis van kan maken en zo alle drie de eilanden kan ontdekken?

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

6 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen