Eco activiteiten op Bonaire

Washington Slagbaai Nationaal Park
Washington Slagbaai Nationaal Park

Bonaire staat natuurlijk al sinds jaren bekend als één van de beste duiklocaties ter wereld. Ook voor liefhebbers van snorkelen is het een perfecte bestemming. Wist je dat we een groot aantal hotels hebben op Bonaire met een eigen huisrif? Hier stap je zo met je snorkel de zee in om te genieten van de onderwaterwereld. Maar heb je zin om eens een dagje wat anders te doen dan duiken, dan zijn er op Bonaire nog genoeg andere leuke dingen te doen. Zo biedt Bonaire de mogelijkheid om een heel scala aan zogenaamde eco activiteiten uit te voeren.Leg bijvoorbeeld met een kajak een tocht af door de beschermde mangroves, huur een fiets om het eiland te verkennen of maak een wandeltocht door het Washington Slagbaai Nationaal Park, wat bovendien een uitstekende plek is om vogels te spotten. Ook kun je ervoor kiezen om een tocht per paard langs één van de vele stranden te maken. En voor de echte avonturiers is het een uitdaging om de Brandaris te beklimmen om zo op het hoogste punt van Bonaire te komen.

Heb je weinig kennis van Bonaire? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kajakken

Een kajaktocht is de beste manier om de prachtige beschermde mangroves te ontdekken. Het gebied behoort tot de beschermde Ramsar plekken en om er voor te zorgen dat het gebied ongeschonden blijft, maak je zo'n tocht wel altijd onder begeleiding van een gids. Dus laat je door de gids meevoeren in dit prachtige gebied en je zult veel te zien krijgen, waaronder een paar van de mooiste plekjes in de mangrove, wat mogelijk is bij Lac Bay. Je ziet het in dit filmpje. 

Fietsen

Een leuke manier om Bonaire te verkennen, is door een fietstocht over het eiland te maken. In de grotere steden zijn er genoeg mogelijkheden om een fiets te huren en op Bonaire ligt maar liefst 300 kilometer aan (zand)fietspaden. Dus je kunt zelf een route uitstippelen en op verkenning gaan, maar het het is ook mogelijk om je aan te sluiten bij georganiseerde fietstochten. De vele onverharde wegen die het eiland rijk is, zijn uitermate geschikt om je uitleven op een mountainbike, terwijl de verharde wegen je een rondleiding geven langs vele schitterende natuurwonderen op Bonaire.

Ook zijn er al steeds meer toeristen die Bonaire speciaal bezoeken voor een fietsvakantie. Want het eiland is en blijft immers een bijzondere gemeente van ons eigen fietsland Nederland. Voor wie het avontuur op de fiets aan wil gaan, worden er dan ook speciale fietsvakanties aangeboden.
Vraag gratis een offerte aan

Wandelen

Ook wandelliefhebbers kunnen op Bonaire (letterlijk) goed uit de voeten, want het hele eiland vormt een mooi decor voor een wandeling en in het Washington Slagbaai Nationaal Park zijn zelfs vele aangelegde wandelpaden. Maar er zijn ook voldoende wandelroutes om de echte trekkers, die van een uitdaging houden, te bekoren. Zo leidt één daarvan naar de top van de Brandaris en als je het hoogste punt van Bonaire bereikt hebt, kun je genieten van een schitterend uitzicht over het eiland. Een tocht te voet is bij uitstek geschikt om veel te weten te komen over de natuur op Bonaire.

Rotsklimmen

Zijn de normale of uitdagende wandelroutes je nog niet avontuurlijk genoeg? Op het eiland liggen ook een aantal spectaculaire rotsen, waar echte waaghalzen vanaf kunnen abseilen. Of ze kunnen besluiten onderaan te beginnen en deze te beklimmen.

Paardrijden

Lijkt een romantische tocht per paard over één van de vele stranden van Bonaire je wat? Dan kun je het beste bij de Riding Club Academy of Rancho Washikemba terecht. Daar stap je op het paard en vervolgens kun je genieten van één van de vele mooie tochten die worden aangeboden.

Vogelspotten

Op Bonaire zijn meer dan 200 soorten vogels te spotten. Hoewel het eiland van sommige vogels de thuishaven is, spenderen andere soorten er maar een korte tijd, omdat zij er alleen overwinteren. Zo zijn de Zoutpannen in het zuiden of het Gotomeer in het noorden het leefgebied van een grote groep flamingo’s. Ook de troepiaal, de bananaquit, de groene parkiet en de kleurrijke wielewaal zijn enkele vogelsoorten die op Bonaire wonen en bovendien leven er natuurlijk veel zeevogels, als de visarend, de fregatvogel en de bruine pelikaan.

Maar het meest speciaal is toch wel de lora, een vogel die te herkennen is aan zijn groengele veren. Bijna overal ter wereld is deze vogel uitgestorven, maar op Bonaire is hij nog in groten getale aanwezig. Dus houd je ogen en oren goed open, waar je ook bent, want er is een grote kans dat je enkele vogels kunt zien of horen! Op het eiland zijn enkele gespecialiseerde bedrijven die vogelspottripjes aanbieden.

Dus heb je even genoeg van duiken en snorkelen, onderneem dan eens één van bovenstaande activiteiten en voor welke activiteit je ook kiest, een leuke dag is sowieso gegarandeerd!

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen