De verschillende stranden van Bonaire

Nationaal Park en strand Bonaire
Nationaal Park en strand Bonaire

Bonaire heeft niet zo veel stranden als Curaçao maar ze zijn wel minstens zo mooi. Daarnaast is de natuur op Bonaire is ook zeer mooi, maar helaas wel erg kwetsbaar. Iets kleins kan al grote schade aanrichten. Zo is het eiland een broedplaats voor schildpadden. De stranden waar schildpadden een nest hebben gemaakt zijn vaak gemarkeerd, maar niet verboden voor mensen. Ook zijn er mangroven te vinden die erg belangrijk zijn voor de natuur.

Tip: ben je op zoek naar een hotel met huisrif, waar je zo vanaf het strand met je snorkelset de zee instapt? Lees er alles over in ons artikel over hotels met eigen huisrif! 

Heb je weinig kennis van Bonaire? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Lac Bay

Lac Bay is een prachtige baai. Om deze baai heen liggen mooie stranden. In deze baai is ook een mangrovebos te vinden. Dit mangrovebos is heel erg belangrijk voor de instandhouding van het koraal. Lac Bay is een uitstekende plek om te gaan surfen. Op het strand zijn twee goede surfscholen gevestigd.

Niet zwemmen

Playa Chikitu is een prachtig strand, maar er mag helaas niet gezwommen worden. Dat komt omdat de golven veel te woest zijn. Door de woeste golven kun je de gevaren die zich onderwater bevinden niet zien. Ook de sterke stromingen zijn gevaarlijk. Het strand Boka Kokolishi is ook niet geschikt om te zwemmen. Ook hier is de zee erg woest en de stroming erg sterk. Dit strand is wel geschikt om lange wandelingen te maken langst de kustlijn. De kustlijn is zo mooi omdat het lavagesteente prachtige ronden vormen heeft. Vraag gratis een offerte aan

Duiken en snorkelen

Het Boka Bartol strand is een mooie plek om te duiken. Dit strand is gelegen aan de noordelijke kant van Marine Park. De dicht bij het strand gelegen koraalriffen zijn zeer de moeite waard. Bij deze riffen komen de wat grotere soorten vis voor. Ook de kans om een rog te zien is hier erg groot. Wel moet je goed zoeken omdat de meeste roggen zichzelf ingraven in het zand. Het strand Playa Funchi ligt op de westelijke helft van het eiland. Dit strand is geliefd bij mensen die van snorkelen houden, het water is er helder en de vissen kun je goed zien. Op dit strand kun je ook leguanen zien lopen. Meer over hotels met eigen huisrif uit ons aanbod vindt je HIER. 

Rotsstrand

Boka Slagbaai is een prachtig strand. Op dit strand staan gebouwen die dateren uit 1869. Het strand zelf bestaat uit rotsen en zand. Je zult dus goed moeten kijken waar je de handdoek neer wilt leggen. De combinatie van een rotsachtig strand met een aantal prachtige, oude gebouwen geeft het strand een authentieke uitstraling.

Niet makkelijk, wel romantisch

Playa Frans ligt vlak bij Boka Slagbaai. Dit strand is niet echt groot, maar het heeft wel iets romantisch. Het strand is niet echt makkelijk te bereiken, daarom is het er vaak erg rustig. Dit strand is zeer geschikt voor een romantisch afspraakje. Het 1000 Steps Beach is ook rustig. Het strand ligt ongeveer 1000 traptreden van de weg vandaan. Voor mensen met een goede conditie is het geen probleem om dat hele eind te lopen. Het is wel de moeite waard want het strand is een prachtige duiklocatie.

Zwemmen

Bachelor Beach is te bereiken via een trap. Het strand ligt een paar honderd meter van Playa Mangel af en is lopend goed te bereiken. Dit strand is zeer geschikt om te zwemmen. Pink Beach is een leuk strand om heen te gaan. Het strand is erg goed bereikbaar en iedere dag stopt hier de flamingo pink bus. Hier kun je goed zwemmen en duiken en op het strand kun je prima picknicken.

Klein Bonaire

Klein Bonaire is een leuk eilandje tegenover Kralendijk. Het eiland is onbewoond. Per boot of watertaxi kun je het eiland goed bereiken. Het eiland is ongeveer 6 km² groot en is beschermd gebied. Projectontwikkelaars wilde er grote hotels bouwen omdat het duiken bij Klein Bonaire erg in opkomst is. Dat gaat niet door omdat het tegenwoordig dus een beschermd gebied is. Op het eiland groeit niets dan struiken en cactussen.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen