Reisadvies: is Bonaire een veilig vakantieland?

De haven van Bonaire
De haven van Bonaire

Bonaire is de perfecte bestemming voor een duikvakantie, maar ook voor mooie stranden zit je hier aan het goede adres. Dit eiland in de Caraïben is een zonovergoten eiland en perfect voor een ontspannen vakantie. Bonaire is één van de ABC-eilanden (Aruba – Bonaire – Curaçao) en behoort tot de Kleine Antillen oftewel de Benedenwindse Eilanden. Het is een vriendelijk eiland met de beste duik- en snorkelmogelijkheden. 


Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Aanpassing reisadvies 15 mei

Het algemene reisadvies voor alle landen ter wereld komt per 15 mei te vervallen. Vanaf dat moment wordt er per bestemming bekeken welk reisadvies het land krijgt. De verwachting is dat diverse landen een geel of groen reisadvies gaan krijgen. Welke landen dit precies zijn weten we pas op 15 mei. Daarnaast komen er in de loop van de zomer meer landen bij met een positief reisadvies. 

Huidig reisadvies voor Bonaire

Het reisadvies naar Bonaire is aangepast van geel naar oranje in verband met de lockdown in Nederland. Reizen is een risico voor de verspreiding van het coronavirus, waardoor het wordt afgeraden naar het buitenland te reizen. Wil je toch naar Bonaire? Houd er dan rekening mee dat je bij vertrek zowel een negatieve PCR-test als een negatieve sneltest moet kunnen overleggen. De sneltest mag niet ouder zijn dan vier uur voor vertrek. Bij terugkomst uit Bonaire hoef je niet in thuisquarantaine en hoef je ook geen negatieve test aan te tonen.Huidig reisadvies Bonaire

Onveilige gebieden in Bonaire 

Er zijn geen onveilige gebieden in Bonaire. 

Veiligheid in Bonaire 

Bonaire is een van de meest veilige eilanden van de Caraïben. Natuurlijk zal er net als op andere bestemmingen altijd kleine criminaliteit voorkomen, denk hierbij aan zakkenrollerij en diefstal. Laat waardevolle spullen waar mogelijk achter in een kluis bij de accommodatie. 

Onderwaterwereld van Bonaire
Onderwaterwereld van Bonaire

Houd hier ook rekening mee

  • Voor Bonaire is een geldig paspoort vereist
  • Op Bonaire wordt iedereen geaccepteerd en ben je als LHBTI veilig
  • De maximale snelheid is afwijkend op Bonaire in vergelijking tot Nederland. Binnen de bebouwde kom mag je 40km/pu, buiten de bebouwde kom is dit tussen de 60 en 80km/pu
  • Duiken is populair op Bonaire, maar neem beslist geen koraal mee. Dit is namelijk ten strengste verboden
  • Er staan zware straffen op het bezitten of handelen van verdovende middelen.

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid

Voor wie is Bonaire geschikt als vakantiebestemming?

Bonaire is uitermate geschikt voor mensen die van zon, zee en strand houden in kleinschalige resorts en hotels waarbij de nadruk ligt op snorkelen, duiken en strand. Ook voor gezinnen is het een perfecte plek omdat de meeste baaitjes en stranden langzaam aflopend zandstrand hebben met ondiep water. Het compleet nieuwe Time to Smile Chocogo beach resort is een echte aanrader !

Time to Smile Chocogo dive and beach resort Bonaire
Time to Smile Chocogo dive and beach resort Bonaire


Bonaire heeft een beschermd koraalrif met de beste duikmogelijkheden. Ook Lac Bay is geweldig om te duiken en een geliefde plek voor windsurfers. De beste snorkelplek is 1000 steps. Wil je een keer de boulevard op? Dan kun je naar de hoofdstad Kralendijk waar je ook het 17e eeuwse fort Oranje kunt bezoeken.Het centrum van Kralendijk is compact en bestaat uit de gezellige winkelstraat Kaya Grandi met de boulevard van Kaya Craane. Hier zie je de schattige pastelkleurige huisjes in koloniale stijl en kan je een terrasje pakken of lekker lunchen. Bonaire is gastvrij, veilig en biedt een heerlijke tropische vakantie met mooie stranden en kleinschaligheid. Het is nog niet overspoeld door hele grote hotelketens en enorme massa's toeristen en juist dat is de charme van Bonaire.Veel mensen denken dat er op het eiland niets te beleven is in vergelijking met het grotere Curaçao of Aruba maar je kunt er hele leuke fietstochten maken per mountainbike of gewone fiets. In Kralendijk zijn zelfs een aantal aangelegde fietspaden. Ook kun je mooie wandelroutes volgen over het eiland. Ter plaatse worden leuke tours aangeboden met een jeep of een quad waarbij je wat dieper landinwaarts kunt gaan en van de hoofdweg af kunt. 

Vind je Bonaire te klein en wil je het liever combineren met Aruba of Curacao kunnen wij een hele leuke combinatie maken van de ABC eilanden. Je vliegt met binnenlandse vluchten inclusief alle transfers van eiland naar eiland zodat je ze alledrie in één vakantie kunt combineren. Vraag een gratis offerte bij ons aan als je hier interesse in hebt. 

Accommodatietip

Heb je interesse in een verblijf op Bonaire? Maak dan een keuze uit onze top 5 mooiste hotels van Bonaire!

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?á

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen