Reisadvies: is Bonaire een veilig vakantieland?

Laatste update:

De haven van Bonaire
De haven van Bonaire

In dit artikel lees je alle informatie over het reisadvies voor Bonaire: wat is het huidige reisadvies? Zijn er onveilige gebieden? Is Bonaire een veilig vakantieland? En met welke zaken moet ik allemaal rekening houden? Deze vragen worden allemaal beantwoord.

Bonaire is de perfecte bestemming voor een duikvakantie, maar ook voor mooie stranden zit je hier aan het goede adres. Dit eiland in de Caraïben is een zonovergoten eiland en perfect voor een ontspannen vakantie. Bonaire is één van de ABC-eilanden (Aruba – Bonaire – Curaçao) en behoort tot de Kleine Antillen oftewel de Benedenwindse Eilanden. Het is een vriendelijk eiland met de beste duik- en snorkelmogelijkheden. 

Heb je weinig kennis van Bonaire? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Bonaire

Het reisadvies voor Bonaire is groen, maar er gelden nog een aantal inreisvoorwaarden. Alle reizigers dienen binnen 24 tot 12 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Volledig gevaccineerde reizigers die korter dan 270 dagen geleden de laatste vaccinatie of boosterprik hebben gehad en reizigers met een EU COVID-19 herstelbewijs hoeven geen test af te laten nemen. Reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn of de laatste vaccinatie langer dan 270 dagen geleden hebben gehad zijn wel verplicht voor vertrek een antigeentest (maximaal 24 uur voor vertrek) of PCR-test (maximaal 48 uur voor vertrek) af te nemen. Voor de terugreis naar Nederland dien je alleen een ingevulde gezondheidsverklaring te laten zien.
Reisadvies Bonaire

Onveilige gebieden in Bonaire 

Er zijn geen onveilige gebieden in Bonaire. 

Veiligheid in Bonaire 

Bonaire is een van de meest veilige eilanden van de Caraïben. Natuurlijk zal er net als op andere bestemmingen altijd kleine criminaliteit voorkomen, denk hierbij aan zakkenrollerij en diefstal. Laat waardevolle spullen waar mogelijk achter in een kluis bij de accommodatie. 

Onderwaterwereld van Bonaire
Onderwaterwereld van Bonaire

Houd hier ook rekening mee

  • Voor Bonaire is een geldig paspoort vereist
  • Op Bonaire wordt iedereen geaccepteerd en ben je als LHBTI veilig
  • De maximale snelheid is afwijkend op Bonaire in vergelijking tot Nederland. Binnen de bebouwde kom mag je 40km/pu, buiten de bebouwde kom is dit tussen de 60 en 80km/pu
  • Duiken is populair op Bonaire, maar neem beslist geen koraal mee. Dit is namelijk ten strengste verboden
  • Er staan zware straffen op het bezitten of handelen van verdovende middelen.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen