Reisadvies: is Bonaire een veilig vakantieland?

Reisadvies Bonaire
Reisadvies Bonaire

In dit artikel lees je alle informatie over het reisadvies voor Bonaire: wat is het huidige reisadvies? Zijn er onveilige gebieden? Is Bonaire een veilig vakantieland? En met welke zaken moet ik allemaal rekening houden? Deze vragen worden allemaal beantwoord.

Bonaire is de perfecte bestemming voor een duikvakantie, maar ook voor mooie stranden zit je hier aan het goede adres. Dit eiland in de Caraïben is een zonovergoten eiland en perfect voor een ontspannen vakantie. Bonaire is één van de ABC-eilanden (Aruba – Bonaire – Curaçao) en behoort tot de Kleine Antillen oftewel de Benedenwindse Eilanden. Het is een vriendelijk eiland met de beste duik- en snorkelmogelijkheden. 

Heb je weinig kennis van Bonaire? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Bonaire

Het reisadvies voor Bonaire is groen. Dit betekent dat het land veilig is om naartoe te reizen. De veiligheidssituatie is vergelijkbaar met Nederland en er zijn geen bijzondere zaken waar je als reiziger rekening mee dient te houden.
Reisadvies Bonaire

Onveilige gebieden in Bonaire 

Er zijn geen onveilige gebieden in Bonaire.  Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Bonaire 

Bonaire is een van de meest veilige eilanden van de Caraïben. Natuurlijk zal er net als op andere bestemmingen altijd kleine criminaliteit voorkomen, denk hierbij aan zakkenrollerij en diefstal. Laat waardevolle spullen waar mogelijk achter in een kluis bij de accommodatie. 

De haven van Bonaire
De haven van Bonaire

Houd hier ook rekening mee

  • Voor Bonaire is een geldig paspoort vereist
  • Op Bonaire wordt iedereen geaccepteerd en ben je als LHBTI veilig
  • De maximale snelheid is afwijkend op Bonaire in vergelijking tot Nederland. Binnen de bebouwde kom mag je 40km/pu, buiten de bebouwde kom is dit tussen de 60 en 80km/pu
  • Duiken is populair op Bonaire, maar neem beslist geen koraal mee. Dit is namelijk ten strengste verboden
  • Er staan zware straffen op het bezitten of handelen van verdovende middelen.

Link

Kijk voor het meest actuele reisadvies altijd op de website van de Rijksoverheid

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen