Bonaire is een ideale duikbestemming

Onderwaterwereld Bonaire
Onderwaterwereld Bonaire

Bonaire bestaat uit vijf tropische eilanden in de Caraïbische Zee die onderdeel uitmaken van de Nederlandse Antillen. Met een oppervlakte van 294 km² is Bonaire maar klein, maar het eiland heeft zijn bezoekers heel wat te bieden. Het aangename tropische klimaat, de vriendelijke en spontane bevolking en de prachtige natuur maken van Bonaire een fantastische vakantiebestemming. Het toerisme is dan ook een van de belangrijkste economische sectoren van het eiland. Met name duik- en snorkelliefhebbers zijn veelvuldig op Bonaire te vinden.

Heb je weinig kennis van Bonaire? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Beste duiklocaties

Sinds jaren staat het eiland bekend als een van de beste duiklocaties ter wereld. Er zijn maar liefst 86 officiële duikplekken, die worden aangegeven met grote gele stenen. Vooral aan de westkust van Bonaire liggen veel riffen die eenvoudig te bereiken zijn. Deze plekken, die je bereikt door simpelweg vanaf het strand het water in te lopen, worden kantduikplekken genoemd. Er zijn 54 kantduikplekken verspreidt over Bonaire, die het eiland ook erg geschikt maken om te snorkelen. De zes beste duik- en snorkelplekken van Bonaire liggen voornamelijk aan de westkust.

Boka Bartól
Boka Bartól ligt in het nationaal park in de Washington-Slagbaai. Tijdens je rit ernaartoe zie je daarom al veel natuurschoon. Wanneer je eenmaal het water in bent gegaan zit je vrijwel meteen tussen het plaat- en bergkoraal. Ook zwem je tussen allerlei soorten grote vissen en sponzen. Hierbij kom je barracuda's baarzen, roggen en tarpons tegen. Ook kom je onder de koraalformaties langoesten en murenen tegen. De maximale diepte om te duiken is 24 meter.

1000 steps bij Lac Bay 

Bise Morto
Bise Morto betekent ''Dood hert''. De plek heeft deze naam gekregen omdat je onderwater veel elandsgewei- en hertshoornkoraal vindt. Bise Morto staat ook bekend om zijn grote vissen. Zo kan je er walvishaaien tegenkomen maar ook manta's. Er zijn zelfs bultrugwalvissen gezien. Je kunt hier in het ondiepe water ook perfect snorkelen. De maximale duikdiepte is 33 meter.

Karpata
Deze plek was ooit een plantagegebouw. Dit zie je onder andere aan de ankers die tussen het koraal liggen. Er zijn vele soorten koraal te zien als berg-, plaat-, tak- en hersenkoraal. Ook leven er in de spleten en rifdrempels verschillende murenen en baarzen. Als je verder van de kust af gaat duiken kan je ook nog schildpadden tegenkomen. Andere vissen als makrelen, geelstaartsnappers, sergeant-majoors, keizervissen en trekkersvissen komen er ook voor. De maximale diepte is 10 tot 25 meter.

Country Garden
Bij deze bootduikplek puilt het uit van de vissen. Het zijn hele kleurrijke vissen die makkelijk te fotograferen zijn. Verder staat het onderwaterlandschap bekend om zijn forse bergkoraal. Op zo'n 45 meter diepte is een breedbandplateau waar je misschien wel verpleegsterhaaien kan zien. De diepte varieert van 8 tot 40 meter.

Something Special
De naam zegt eigenlijk al genoeg. Bijzondere vissen, koraal, goronen en sponzen kom je hier allemaal tegen. De kans is ook groot dat je langs een rotswand de speciale schorpioenvis ziet. Wanneer je naar de bodem duikt kom je ook nog buisalen tegen. Something Special is de beste locatie om een nachtduik te maken. De diepte varieert van 3 tot 27 meter.

Angel City
In dit kleurrijk begroeide dubbelrif kan je de grootste buisspons van het eiland spotten. Ook is het buitenste rif een prachtige koraaltuin vol met kleurrijke vissen. Koraalvlinders, poetsgarnaaltjes en baarzen kom je hier allemaal tegen. De diepte varieert van 9 tot 30 meter.

Verschillende niveaus

De verschillende duiklocaties variëren in niveau, geschikt voor beginnend tot ervaren duiker. Ook als je nog helemaal niet kan duiken is Bonaire een prima keus. Het eiland kent meer dan 20 duikscholen, die wereldwijd uitstekend bekend staan. Vraag gratis een offerte aan

Vissoorten

Rondom het eiland vind je een grote diversiteit aan vissoorten. Meer dan 469 verschillende soorten zijn in de wateren geteld, variërend van kleine siervissen tot grote vissen als de maanvis, tarpons en baracuda's. Met een beetje geluk spot je zelfs een walvishaai, een groepje dolfijnen of een mantarog. Naast vissen tref je ook zeeschildpadden, krabben en zeekomkommers. Om dit bijzondere ecosysteem in stand te houden is er rondom de kust een gebied van 27 hectare afgezet als Nationaal Marine Park. Als watersporter wordt je verplicht een zogenaamde nature tag aan te schaffen. De opbrengsten hiervan worden gebruikt om het Marine Park te onderhouden.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen