Snorkelen op Bonaire

snorkelen bij een huisrif van je accommodatie
snorkelen bij een huisrif van je accommodatie

Het prachtige eiland Bonaire, onderdeel van de Nederlandse Antillen, heeft veel te bieden. Zo is er prachtige natuur, zijn er talloze goede restaurants en is het heerlijk ontspannen op de witte stranden. Kijk vooral even verder dan deze witte stranden en neem een duik in het prachtige azuurblauwe water dat bij het witte zand samenkomt. Niet alleen lekker verkoelend, een dergelijke duik biedt ook een prachtige zicht op de indrukwekkende onderwaterwereld die Bonaire kenmerkt. Ben jij een snorkelliefhebber? Doe je niets liever dan zweven in een onderwaterwereld vol prachtige kleuren? Dan dient Bonaire bovenaan je bucketlist te komen!

Bonaire is een paradijs om te snorkelen
Bonaire is een paradijs om te snorkelen


Lezen over hotels met huisrif waar je zo vanaf het strand de zee insnorkelt? Dat doe je HIER. 

Heb je weinig kennis van Bonaire? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Kwaliteitskoraal

Wat het snorkelen op Bonaire zo bijzonder maakt is het gemak waarmee het onderwaterpracht bereikt kan worden. Huur een auto in de hoofdstad Kralendijk en rij naar een willekeurig strand, de kans is groot dat je hier de prachtige koraalriffen kunt aanschouwen. De beste snorkelplekken hebben een naam welke op een gele steen is geschreven. Dit wil uiteraard niet zeggen dat de plekken zonder deze steen niet mooi zijn. Snorkelen op Bonaire is door het overvloed aan koraal erg laagdrempelig, wat het tot een populaire activiteit maakt. Combineer dit met de aangename temperaturen en de ondiepe ligging van het natuurpracht en je begrijpt waarom Bonaire het paradijs voor snorkellaars en duikers is.

bijzondere vissen op Bonaire
bijzondere vissen op Bonaire

De enorme hoeveelheid koraal op Bonaire heeft deze omvang bereikt dankzij verschillende belangrijke factoren. Bonaire valt buiten de orkaanregio in de Cariben wat het koraalrif ten goede komt. Doordat er op Bonaire al decennialang een verbod op de jacht ligt is er ook een grote aanwezigheid van kleurrijke vissen. Op de een of andere manier wordt het koraal rondom Bonaire ook maar minimaal aangetast door de opwarming van het water, wat tot gevolg heeft dat het koraal haar prachtige kleuren behoudt. Al deze factoren samen verklaren de enorme omvang en de hoge kwaliteit van het kleurrijke koraal rondom Bonaire.
Koraalrif bij Bonaire
Koraalrif bij Bonaire

Bonaire Marine National Park

Van alle snorkelspots springt het “Bonaire National Marine Park” er toch wel bovenuit. Voor tien dollar per jaar (duikers betalen 25 dollar) mag dit nationale, beschermde natuurpark betreden worden. Dit geld, “Nature fee” genaamd, wordt gebruikt om het nationale park te onderhouden en zo de natuur te beschermen. Ook alle andere parken op Bonaire  zijn na betaling toegankelijk en blijven dat voor een heel jaar. Na betaling kan er onbeperkt genoten worden van de wonderen onder de zeespiegel, al vanaf drie meter uit de kust! De vissen zijn na al die jaren gewend aan duikers en snorkellaars waardoor ze niet meer bang zijn. Dit biedt dus een unieke kans de vissen te bewonderen zonder dat deze zich in paniek verstoppen. Lees meer over de nationale parken van Bonaire in ons artikel. 
Vraag gratis een offerte aan

Klein Bonaire

Hoewel vrijwel elk strand op Bonaire prachtige snorkeloptie biedt is het volgen van een tour bij een van de bekende duikscholen een prima optie. Deze scholen bieden ervaren duikers en snorkellaars als begeleiding en nemen je mee langs de beste en mooiste plekjes van het eiland. Hier hoort onder andere klein Bonaire bij, een eilandje net buiten de kust van de Kralendijk. Het onbewoonde eiland is slechts zes vierkante kilometer groot maar biedt wel prachtige koraalriffen, waar de zeebewoners ongestoord hun gang gaan. Met name het zwarte koraal aan de zuidkant van het eiland wordt door veel snorkel enthousiastelingen bewonderd.

Vissen in de zee bij Bonaire
Vissen in de zee bij Bonaire


Wil je koraal en vissen zien, maar liever niet zelf de zee in? Dan is de submarine een geweldige optie ! Je ziet de mooiste vissen en riffen aan je voorbij komen, zonder zelf nat te worden ! Een geweldig uitstapje met kinderen. meer tips over leuke activiteiten op Bonaire? Kijk dan dit filmpje 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen