Snorkelen op Bonaire

Wit strand aan de azuurblauwe zee van Bonaire
Wit strand aan de azuurblauwe zee van Bonaire

Het prachtige eiland Bonaire, onderdeel van de Nederlandse Antillen, heeft veel te bieden. Zo is er prachtige natuur, zijn er talloze goede restaurants en is het heerlijk ontspannen op de witte stranden. Kijk vooral even verder dan deze witte stranden en neem een duik in het prachtige azuurblauwe water dat bij het witte zand samenkomt. Niet alleen lekker verkoelend, een dergelijke duik biedt ook een prachtige zicht op de indrukwekkende onderwaterwereld die Bonaire kenmerkt. Ben jij een snorkelliefhebber? Doe je niets liever dan zweven in een onderwaterwereld vol prachtige kleuren? Dan dient Bonaire bovenaan je bucketlist te komen!

Ben jij op zoek naar een vakantie in Bonaire? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

Harbour Village Beach Club * * * *
Bonaire / Kralendijk
8,4 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bonaire
Windsock * * * *
Bonaire / Belnem
8,3 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bonaire
Hamlet Bonaire (Hamlet Oasis) * * * *
Bonaire / Kralendijk
7,5 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bonaire
Van der Valk Plaza Beach & Dive Resort Bonaire (v/ * * * *
Bonaire / Kralendijk
7,1 in reviews

Bekijk alle reizen naar Bonaire
Belmar Oceanfront * * * *
Bonaire / Belnem


Bekijk alle reizen naar Bonaire
Landhuis Wanapa * * * *
Bonaire / Sorobon


Bekijk alle reizen naar Bonaire

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Kwaliteitskoraal

Wat het snorkelen op Bonaire zo bijzonder maakt is het gemak waarmee het onderwaterpracht bereikt kan worden. Huur een auto in de hoofdstad Kralendijk en rij naar een willekeurig strand, de kans is groot dat je hier de prachtige koraalriffen kunt aanschouwen. De beste snorkelplekken hebben een naam welke op een gele steen is geschreven. Dit wil uiteraard niet zeggen dat de plekken zonder deze steen niet mooi zijn. Snorkelen op Bonaire is door het overvloed aan koraal erg laagdrempelig, wat het tot een populaire activiteit maakt. Combineer dit met de aangename temperaturen en de ondiepe ligging van het natuurpracht en je begrijpt waarom Bonaire het paradijs voor snorkellaars en duikers is. De enorme hoeveelheid koraal op Bonaire heeft deze omvang bereikt dankzij verschillende belangrijke factoren. Bonaire valt buiten de orkaanregio in de Cariben wat het koraalrif ten goede komt. Doordat er op Bonaire al decennialang een verbod op de jacht ligt is er ook een grote aanwezigheid van kleurrijke vissen. Op de een of andere manier wordt het koraal rondom Bonaire ook maar minimaal aangetast door de opwarming van het water, wat tot gevolg heeft dat het koraal haar prachtige kleuren behoudt. Al deze factoren samen verklaren de enorme omvang en de hoge kwaliteit van het kleurrijke koraal rondom Bonaire.

Koraalrif bij Bonaire
Koraalrif bij Bonaire

Bonaire Marine National Park

Van alle snorkelspots springt het “Bonaire National Marine Park” er toch wel bovenuit. Voor tien dollar per jaar (duikers betalen 25 dollar) mag dit nationale, beschermde natuurpark betreden worden. Dit geld, “Nature fee” genaamd, wordt gebruikt om het nationale park te onderhouden en zo de natuur te beschermen. Ook alle andere parken op Bonaire  zijn na betaling toegankelijk en blijven dat voor een heel jaar. Na betaling kan er onbeperkt genoten worden van de wonderen onder de zeespiegel, al vanaf drie meter uit de kust! De vissen zijn na al die jaren gewend aan duikers en snorkellaars waardoor ze niet meer bang zijn. Dit biedt dus een unieke kans de vissen te bewonderen zonder dat deze zich in paniek verstoppen.

Klein Bonaire

Hoewel vrijwel elk strand op Bonaire prachtige snorkeloptie biedt is het volgen van een tour bij een van de bekende duikscholen een prima optie. Deze scholen bieden ervaren duikers en snorkellaars als begeleiding en nemen je mee langs de beste en mooiste plekjes van het eiland. Hier hoort onder andere klein Bonaire bij, een eilandje net buiten de kust van de Kralendijk. Het onbewoonde eiland is slechts zes vierkante kilometer groot maar biedt wel prachtige koraalriffen, waar de zeebewoners ongestoord hun gang gaan. Met name het zwarte koraal aan de zuidkant van het eiland wordt door veel snorkel enthousiastelingen bewonderd.

Vissen in de zee bij Bonaire
Vissen in de zee bij BonaireHeeft u interesse in een reis naar Bonaire? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen