Maun

Jaguar Maun Botswana
Jaguar Maun Botswana

Maun is een stad in het noorden van Botswana en de hoofdstad van het North-West district. Het is de derde stad maar wel de toerismehoofdstad van Botswana. Er zijn vele winkelcentra, hotels en restaurants te vinden. Maun is een mengeling van gebouwen. Aan de ene zijn er veel moderne gebouwen en aan de andere kant ook inheemse hutten. Wel heeft het zijn landelijke uitstraling behouden. De stammenbevolking brengen hun vee naar Maun om ze daar te verkopen. Dit is erg leuk om te zien.

Ben jij op zoek naar een vakantie in Botswana? Wij helpen je graag! Op basis van de wensen zoeken wij een passende reis. Ook een reis op maat kunnen wij samenstellen. Dat doen we gratis & vrijblijvend. Vraag meteen een gratis offerte aan.


Vraag een offerte aan

Landkaart Maun
 • Francistown (445 km)
 • Gaborone (579 km)
 • Kasane (304 km)
 • Ervaringen

  Jordy op 16 maart 2018 plaats: Maun, reisperiode: juli 2015

  Maun Botswana is een van beste toegangspoorten voor de Okavango Delta, beste tip is om hier een lokale mokorotrip te boeken met een persoonlijke gids. en deze jou laten rondleiden door het gebied. Vaak luisteren deze gidsen ook nog specifiek naar wensen die je mocht hebben omtrent bezichtingingen.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 2
  • Cultuur 8
  • Restaurants 3
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 6

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Maun

  Moremi Game Reserve (Maun)

  Moremi Game Reserve
  Moremi Game Reserve

  Het Moremi Game Reserve is een van de mooiste wildparken van heel Afrika. Het is dan ook een van de meest bezochte parken. Dit park is zeer herkenbaar door de dichte begroeiing van acacia's. Het is 3.000 km² groot en heeft verschillende landschappen. Zo is er een savannedeel, een dicht woud maar ook een moerassige gebied. Er zijn vele verschillende dieren te zien. Zo lopen er giraffen, zebra's, buffels, olifanten, leeuwen en nog veel meer. Je kan in het park een self-drive safari maken maar ook een georganiseerde kampeersafari. Er zijn namelijk een aantal kampeerplaatsen in het Moremi Game Reserve.

  Nhabe museum (Maun)

  Nhabe museum
  Nhabe museum

  In het centrum van Maun, aan de hoofdweg, ligt het Nhabe museum. In dit museum leer je veel over de cultuur en historie van het stadje Maun en haar omgeving. Ook kan je er ambachtswerk en lokale kunst kopen in het cadeauwinkeltje. Er worden regelmatig tentoonstellingen gehouden en het personeel van het museum is zeer vriendelijk.

  Okavango Delta (Maun)

  Okavango Delta
  Okavango Delta

  In de Okavango Delta mondt de rivier de Okavango uit en is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Dit delta-gebied kan op verschillende manieren bezocht worden door bezoekers. Het is dan ook een toeristische trekpleister. Je kan er safari- en kanotochten maken en ook overnachten. Er zijn bovendien vele wilde dieren te zien. Via een vlucht met een vliegtuigje over het gebied zie je de prachtige en indrukwekkende delta het beste. Dit is dan ook een populaire excursie.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Botswana bekijken.

  Vervoer

  Maun Airport is een van de drukste luchthavens van zuidelijk Afrika en ligt 3 kilometer van Maun af. Maun Airport is belangrijk voor de infrastructuur van Botswana. Ook geldt dit als de ingang voor het Moreni Game Reserve en de Okavangodelta. Vanaf het vliegveld rijden er bussen en taxi's naar het centrum. Ook in het centrum zijn taxi's en bussen. Je kan ook zelf een auto huren en zo het land verkennen. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 60 km/u en buiten de bebouwde kom 120 km/u. Er komt geen trein in Maun.

  Geschiedenis

  Maun is gesticht in 1915. De stad is ooit gesticht als stammenhoofdstad voor het lokale Batawanavolk. Het had toen een beetje een reputatie van een 'Wild West stad'. Hier kwam verandering in toen het toerisme begon toe te nemen. Er kwam in de jaren '90 een asfaltweg naar Nata en sindsdien heeft Maun zich snel ontwikkeld. Hierdoor verloor het wel zijn mooie oude stadskarakter. De naam Maun stamt van het San-woord "maung". Dit betekent "de plaats van het kort riet".

  Heb je interesse in een reis naar Maun? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Maun, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Judith

  Judith - reisexpert Botswana


  Botswana vind ik eigenlijk ťťn grote dierentuin alleen dan zonder hekken. Je kunt er ieder moment oog in oog komen te staan met de wilde dieren. Ontdek de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn, vlieg met een helikopter over het moerasgebied van de Okavango Delta en ga op safari om de BIG 5 te ontmoeten. Je kunt Botswana ook heel goed combineren met een bezoek aan de Victoria Fallsís op de grens met Zimbabwe en Zambia. Wil jij op vakantie naar Botswana? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen