Maun

Jaguar Maun Botswana
Jaguar Maun Botswana

Maun is een stad in het noorden van Botswana en de hoofdstad van het North-West district. Het is de derde stad maar wel de toerismehoofdstad van Botswana. Er zijn vele winkelcentra, hotels en restaurants te vinden. Maun is een mengeling van gebouwen. Aan de ene zijn er veel moderne gebouwen en aan de andere kant ook inheemse hutten. Wel heeft het zijn landelijke uitstraling behouden. De stammenbevolking brengen hun vee naar Maun om ze daar te verkopen. Dit is erg leuk om te zien.

Heb je weinig kennis van Botswana? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Maun
Plaatsen in de buurt van Maun:

Ervaringen

Jordy op 16 maart 2018 plaats: Maun, reisperiode: juli 2015

Maun Botswana is een van beste toegangspoorten voor de Okavango Delta, beste tip is om hier een lokale mokorotrip te boeken met een persoonlijke gids. en deze jou laten rondleiden door het gebied. Vaak luisteren deze gidsen ook nog specifiek naar wensen die je mocht hebben omtrent bezichtingingen.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 2
  • Cultuur 8
  • Restaurants 3
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 8
  • Ligging 6

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Maun

Moremi Game Reserve (Maun)

Moremi Game Reserve
Moremi Game Reserve

Het Moremi Game Reserve is een van de mooiste wildparken van heel Afrika. Het is dan ook een van de meest bezochte parken. Dit park is zeer herkenbaar door de dichte begroeiing van acacia's. Het is 3.000 km² groot en heeft verschillende landschappen. Zo is er een savannedeel, een dicht woud maar ook een moerassige gebied. Er zijn vele verschillende dieren te zien. Zo lopen er giraffen, zebra's, buffels, olifanten, leeuwen en nog veel meer. Je kan in het park een self-drive safari maken maar ook een georganiseerde kampeersafari. Er zijn namelijk een aantal kampeerplaatsen in het Moremi Game Reserve.

Nhabe museum (Maun)

Nhabe museum
Nhabe museum

In het centrum van Maun, aan de hoofdweg, ligt het Nhabe museum. In dit museum leer je veel over de cultuur en historie van het stadje Maun en haar omgeving. Ook kan je er ambachtswerk en lokale kunst kopen in het cadeauwinkeltje. Er worden regelmatig tentoonstellingen gehouden en het personeel van het museum is zeer vriendelijk.

Okavango Delta (Maun)

Okavango Delta
Okavango Delta

In de Okavango Delta mondt de rivier de Okavango uit en is de grootste binnenlandse delta ter wereld. Dit delta-gebied kan op verschillende manieren bezocht worden door bezoekers. Het is dan ook een toeristische trekpleister. Je kan er safari- en kanotochten maken en ook overnachten. Er zijn bovendien vele wilde dieren te zien. Via een vlucht met een vliegtuigje over het gebied zie je de prachtige en indrukwekkende delta het beste. Dit is dan ook een populaire excursie.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Botswana bekijken.

Vervoer

Maun Airport is een van de drukste luchthavens van zuidelijk Afrika en ligt 3 kilometer van Maun af. Maun Airport is belangrijk voor de infrastructuur van Botswana. Ook geldt dit als de ingang voor het Moreni Game Reserve en de Okavangodelta. Vanaf het vliegveld rijden er bussen en taxi's naar het centrum. Ook in het centrum zijn taxi's en bussen. Je kan ook zelf een auto huren en zo het land verkennen. De maximum snelheid binnen de bebouwde kom is 60 km/u en buiten de bebouwde kom 120 km/u. Er komt geen trein in Maun.

Geschiedenis

Maun is gesticht in 1915. De stad is ooit gesticht als stammenhoofdstad voor het lokale Batawanavolk. Het had toen een beetje een reputatie van een 'Wild West stad'. Hier kwam verandering in toen het toerisme begon toe te nemen. Er kwam in de jaren '90 een asfaltweg naar Nata en sindsdien heeft Maun zich snel ontwikkeld. Hierdoor verloor het wel zijn mooie oude stadskarakter. De naam Maun stamt van het San-woord "maung". Dit betekent "de plaats van het kort riet".

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Maun? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Maun, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Botswana? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen