Phnom Penh

Phnom Penh Cambodja
Phnom Penh Cambodja

Phnom Penh ligt in het zuidoosten van Cambodja bij de samenvloeiing van de rivieren Mekong en de Tonlé Saprivier. Het is de hoofdstad van het land. De naam betekent de heuvel (Phnom) van Penh. Volgens de legende zou een vrouw genaamd Penh vier Boeddhabeelden hebben gevonden die door de rivier de Mekong aangespoeld waren. Ze plaatste de beelden in een gebedsplaats op een heuvel. Deze gebedsplaats bestaat nog steeds en is de Wat Phnom Daun Penh (beter bekend als de Wat Phnom of Heuveltempel). Phnom Penh heeft ongeveer 1,3 miljoen inwoners. In de stad vind je nog veel Franse gebouwen. Phnom Penh heeft een regelmatig stratenpatroon, doorsneden door brede boulevards. In de "Franse wijk" zijn het hoofdpostkantoor, de Nationale Bibliotheek en hotel Le Royal prachtige voorbeelden van de koloniale Franse stijl.

Heb je weinig kennis van Cambodja? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Phnom Penh
Plaatsen in de buurt van Phnom Penh:

Ervaringen

Tuscar op 18 oktober 2018 plaats: Phnom Penh, reisperiode: oktober 2018

Een heerlijke stad waar " go with the flow" zeker van toepassing is. Deels luxe maar deels armoe en de contrasten zijn soms enorm. Heel veel cultuur. Voor de waaghalzen veel lokaal voedsel van insecten to vogelspinnen maar ook burger king. Ontzettend vriendelijk volk die als je wil met alles bereid zijn je te helpen. Een trots volk waar ik graag mee omga

 • Algemeen 9
 • Uitgaan 9
 • Cultuur 9
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 9
 • Ligging 8
Joke Slagter op 14 oktober 2012 plaats: Phnom Penh, reisperiode: oktober 2012

De tempels van Ankor watt was een fantastische plek om te bezoeken, hier moet je geweest zijn, het is echt heel bijzonder hoe men in het jaar 1100 na Chr. in het oerwoud zoiets moois heeft kunnen bouwen en hoe nu gewoon door de bouwwerken heen prachtige bomen groeien. Je kunt hier wel een paar dagen rond dwalen. Je wordt veel geconfronteerd met kinderarbeid, de kinderen vragen je voortdurend om iets van hen te kopen, dit hebben we opgelost door niets te kopen maar hen iets te geven in de vorm van pennen en ballonnen. Bij het zoeken van een restaurant moet je goed uitkijken en letten op de hygiëne want voor je het weet heb je een darm infectie.

 • Algemeen 9
 • Cultuur 9
 • Restaurants 7
 • Bezienswaardigheden 9
Liz Meis op 3 september 2013 plaats: Phnom Penh, reisperiode: juni 2010

In het regenseizoen kwam ik in een boeddhistisch klooster in Phom Penh. De monniken waren allen in oranje gewaden gekleed. Ik wilde schuilen voor de regen en mocht met hen onder een afdak schuilen. We konden elkaar niet verstaan met met gebaren en veel gelach voelen we, in de regen, verbonden. Ik ben half Aziatisch, Indisch, maar heb geen behoefte om naar Indonesië te gaan, daar tussen de tempels in de regen met de monniken voelde ik een compassie en acceptatie die ik niet eerder heb gevoeld.

 • Algemeen 8
 • Cultuur 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Ligging 7

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Phnom Penh

Centrale markt Phnom Penh (Phnom Penh)

Centrale markt Phnom Penh
Centrale markt Phnom Penh

De grootste en drukste markt van Phnom-Penh is de Centrale Markt, dat ook wel de Nieuwe Markt wordt genoemd. Het gebouw is in het jaar 1937 gebouwd en is donkergeel van kleur. De Centrale Markt is ideaal om te bezoeken op een super warme dag. Het gebouw is namelijk op een dusdanige manier ontworpen dat het er – ondanks hoge temperaturen – altijd koel blijft.

Nationale Museum Cambodja (Phnom Penh)

Nationale Museum Cambodja
Nationale Museum Cambodja

In de stad Phnom Penh is het Cambodjaanse Nationale Museum gevestigd. Het door Fransen ontworpen gebouw laat veel restanten zien uit de historie van Cambodja. Op het dak is er in de loop der jaren de grootste kolonie vleermuizen van de wereld ontstaan. In het museum is het mogelijk om een rondleiding te krijgen van een professionele gids.

Russian Market (Phnom Penh)

Russian Market
Russian Market

De Russian Market in Phnom Penh is een populaire attractie voor zowel toeristen, expats als voor lokale inwoners. De naam van de markt is te danken aan Russische emigranten in de jaren '80, zij bezochten deze markt in grote getale. Op de markt kun je werkelijk van alles kopen. Zo worden er hardwaregoederen, dranken, gekookt voedsel, antieke meubelen, traditioneel houtsnijwerk en handwerk, handgeweven zijde, muziek, films, computers, cd's, zilverwerk, juwelen, boeken, kaarten, rugzakken, tassen, schoenen en kleding te koop aangeboden. Het is er dan ook altijd druk.

Tuol Sleng Museum (Phnom Penh)

Tuol Sleng Museum
Tuol Sleng Museum

In Phnom Penh kun je tevens het Tuol Sleng Museum bezoeken, dat ook wel het Museum van Volkerenmoord genoemd wordt. Het museum diende vroeger als de gevangenis van de Rode Khmer, waar de gevangenen werden gemarteld en vermoord. In het museum hangt de landkaart van Cambodja met daarop de schedels van de slachtoffers. Naast de schedels tref je er ook duizenden foto's aan van alle slachtoffers. Dit museum laat een indrukwekkend, emotioneel beeld zien van hoe het er destijds aan toe ging.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Cambodja bekijken.

Geschiedenis

Phnom-Penh werd voor het eerst de hoofdstad van Cambodja nadat koning Ponhea Yat van het Khmer-rijk vluchtte uit Angkor Thom omdat het koninkrijk Ayutthaya in 1431 veroverd werd.

Vakantieverhalen / reisverslagen

Heb je interesse in een reis naar Phnom Penh? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Phnom Penh, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Cambodja? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen