Sihanoukville

Sihanoukville
Sihanoukville

Sihanoukville ligt in het zuiden van Cambodja, in de Golf van Thailand. De haven van de stad is de belangrijkste haven van het land. Door zijn mooie stranden wordt de stad steeds populairder onder toeristen. Het is net een tropisch paradijs met zijn helderblauwe zee en witte stranden. Vanaf de stranden en omliggende heuvels kun je allemaal eilandjes zien liggen. Er worden regelmatig excursies georganiseerd naar deze eilandjes. Op de stranden staan veel restaurantjes en bars. Sommige stranden bij Sihanoukville bestaan vooral uit rotsen, sommige horen bij grote resorts en sommige bestaan puur uit zand. In Sihanoukville heerst er een heerlijk warm klimaat.

Heb je weinig kennis van Cambodja? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sihanoukville
Plaatsen in de buurt van Sihanoukville (Cambodja) :
 • Phnom Penh (185 km)
 • Battambang (275 km)
 • Siem Reap (307 km)
 • Ervaringen

  op 13 september 2016 plaats: Sihanoukville, reisperiode: november 2015

  Prachtige plek, vooral bij otres beach 2 is het wat rustiger en prachtige schone stranden, leuke hostels maar ook resorts.en nog geen 10 minuten af van het centrum met tuktuk of brommer. Vriendelijke mensen en een erg prettige sfeer!

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 9
  • Ligging 9
  op 31 juli 2016 plaats: Sihanoukville, reisperiode: juli 2016

  Leuke strandbestemming aan het einde van een culturele Cambodja-reis

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 6
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 5
  • Inwoners 8
  • Ligging 6
  op 7 september 2015 plaats: Sihanoukville, reisperiode: februari 2011

  Sihanoukville ligt in het zuiden van Cambodja en vanuit daar kun je met bootjes naar de nabij gelegen eilanden. Ik ben daar met een paar vrienden geweest en ik vond het een erg leuk plaatsje, uiteraard wel veel toerisme, maar waar vind je dat tegenwoordig niet. Zeker het eten was er overal wel goed en goedkoop. Ook verblijven daar aan het strand kon voor een prikkie. En de feesten 's avonds op de eilanden waren ook super!

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 7
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sihanoukville

  Havenstad Sihanoukville (Sihanoukville)

  Havenstad Sihanoukville
  Havenstad Sihanoukville
  Kaart met locatie Havenstad Sihanoukville

  De havenstad Sihanoukville is een echte badplaats en met haar 4 mooie stranden een ideale locatie om je vakantie door te brengen. Door de tot nu toe weinige toeristen is de natuur rondom de stranden nog ongerept en groen. Wel hebben de Cambodjanen door dat dit per uitstek een toeristische hotspot zal zijn en veel ondernemers zijn dan ook al druk bezig met het bouwen van hotels, resorts, winkels, restaurants en discotheken.

  Kbal Chhay waterval (Sihanoukville)

  Kbal Chhay waterval
  Kbal Chhay waterval
  Kaart met locatie Kbal Chhay waterval

  De Kbal Chhay Waterfall is een schitterende waterval die op ongeveer 7 kilometer afstand van Sihanoukville ligt in het westen van Cambodja. Deze waterval leverde tot 1963 schoon water naar Sihanoukville. In 1998 werd er een weg in het gebied van de waterval aangelegd zodat de waterval beter bereikbaar werd voor toeristen. Vandaag de dag wordt de waterval weer als bron voor schoon water voor de dichtbij gelegen steden gebruikt.

  locatie

  Ream National Park (Sihanoukville)

  Ream National Park
  Ream National Park
  Kaart met locatie Ream National Park

  Op ongeveer 17 kilometer afstand van Sihanoukville ligt het Ream National Park. Dit is een van de zeven nationale parken in Cambodja. Je kunt er een safari of een tocht over de rivieren maken. Tijdens deze activiteiten zie je dan de mangroves, watervalletjes, kleine zoogdieren zoals de zeldzame aap de ‘krabetende makaak’ en schitterende vogels zoals de kraanvogel. Ook kun je in het park de ‘Wat Ream’ bezoeken, dit is een mooie Boeddhistische tempel.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Cambodja bekijken.

  Vervoer

  Op ongeveer 17 km van Sihanoukville ligt het kleine vliegveld Sihanoukville Airport. Deze wordt echter alleen gebruikt om van en naar Siem Reap te vliegen. Een groter vliegveld ligt bij Phnom Penh, van hieruit duurt het ongeveer 3 uur om in Sihanoukville te komen. Met de bus kun je ook naar Sihanoukville reizen. Er gaat een bus van Phnom Penh richting Sihanoukville die er ongeveer 3 tot 5 uur over doet. Ook gaat er een minibus van de grens met Thailand naar Sihanoukville. Deze oncomfortabele reis duurt ongeveer 5 uur en kost tussen de $6,- en $8,-. Tevens rijdt er een bus van Ha Tien in Vietnam naar de stad. In Sihanoukville zelf rijdt er ook een bus. Deze rijdt vanaf het busstation in de stad naar Serendipity Beach, een van de stranden van Sihanoukville. De prijs hiervan is ongeveer $3,-. Om vanaf het vliegveld van Phnom Penh naar Sihanoukville te komen, kun je ook met de taxi gaan. De trip duurt dan minder dan 3 uur, maar je betaalt wel meer: tussen de $25,- en $40,- afhankelijk van de benzineprijs. In de stad zelf rijden er ook taxi's rond, deze kosten ongeveer $5,-. Er rijden niet alleen autotaxi's, maar ook fietstaxi's rond. Zij brengen je overal naar toe. De standaardprijs is $1,- per rit. Fietstaxi's kunnen maar 2 personen met bagage meenemen. Ben je met een grotere groep, dan kun je beter een autotaxi pakken. Ook zou je de trein kunnen pakken. Er ligt namelijk een spoor van Phnom Penh naar Sihanoukville. In de stad zelf rijden veel tuk-tuks rond die je overal in de stad naartoe brengen. De chauffeurs vragen echter wel vaak belachelijk hoge prijzen door prijsafspraken met andere maatschappijen. Wil je liever zelf de stad verkennen, dan kun je dit het beste doen op een scooter. Met afdingen kun je al een scooter voor $4,- per dag huren. Benzine is echter niet goedkoop, maar dit kun je langs de vele hutjes langs de weg wel kopen. Sinds 2009 is het verhuren van scooters aan buitenlanders echter verboden, dus als je de politie tegenkomt kan deze je een boete geven.

  Geschiedenis

  Sihanoukville is een van de nieuwste steden van Cambodja en heeft daarom geen erg uitgebreide geschiedenis. De stad is, na de onafhankelijkheid van Frankrijk, opgericht als een haven voor de internationale handel. In 1955 begon de bouw van de haven en de meeste families van de bouwers bleven naast de haven wonen, dit werden de eerste inwoners van Sihanoukville. Tijdens de Vietnamese oorlog werd het intensief gebruikt als militaire haven. Na de val van het communisme in 1979 werd de haven van groot belang bij de ontwikkeling van het land. Met de opening van de markten in 1999 werd de haven een van de belangrijkste plekken van economische groei van Cambodja.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sihanoukville