Bogota

Bogota bij nacht, Colombia
Bogota bij nacht, Colombia

Bogota is de hoofdstad van Colombia en van het departement Cundinamarca. De stad is het belangrijkste centrum van Colombia en wordt gekenmerkt door het verschil tussen arm en rijk. Bogota ligt in de Andes op ruim 2.600 meter hoogte en telt gemiddeld acht miljoen inwoners. De stad ligt op de evenaar maar vanwege de hoogte is de gemiddelde temperatuur maar 18 graden.

De stad is qua uitgaansgebied verdeeld in diverse zone. In La Zona G, de gastronomische zone, vind je veel restaurants. In La Zona Rosa, de roze zone, kun je terecht in de vele clubs en discotheken.

Heb je weinig kennis van Colombia? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bogota
Plaatsen in de buurt van Bogota:

Ervaringen

Nel Lagas op 11 november 2017 plaats: Bogota, reisperiode: oktober 2017

Bogota: grote, drukke stad . La Candelaria is een gezellige wijk, met veel restaurantjes. Goudmuseum en Fondacion Botero zeer de moeite waard.

 • Algemeen 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 7
G. van der Waarden op 1 oktober 2017 plaats: Bogota, reisperiode: september 2017

Leuke, mooie en rustige stad. Op zondaf door de stad gefietst.net als de meeste locals. Super ervaring. En Montserate is erg mooi met het uitzicht over de hele stad

 • Algemeen 8
 • Uitgaan 6
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Inwoners 8
 • Ligging 8
Jennyfer op 5 september 2017 plaats: Bogota, reisperiode: juli 2017

De Colombianen zijn zeer vriendelijk en erg behulpzaam! Ook al kunnen ze niet of gebrekkig Engels ze proberen je toch op alle mogelijke manieren te helpen. We hebben erg genoten van de diversiteit van het land! En in elke stad, was daarnaast vrijwel van alles te beleven voor niet veel geld.. Zo hebben we een fietstocht gedaan, zijn gaan paragliden en snorkelen en dat allemaal in 1 vakantie.. In Santa Marta hebben wij een dagtrip gedaan naar Playa Blanca en hebben we gezwommen met Dolfijnen in het Rodadero Aquarium. Hier waren we achteraf wel blij mee, want dit was toch het stilste plaatsje wat we bezocht hebben.. maar dit kan ook komen, doordat we hier op zondag waren.. Wel was het hier qua sfeer 's avonds zeer gezellig. Allemaal zeer gevarieerde optredens tijdens het eten bijvoorbeeld. Dit geldt eveneens voor Cartagena, waar het overigens warm en toeristische was.

 • Algemeen 9
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 9
 • Inwoners 9
 • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bogota

Goudmuseum Bogota (Bogota)

Goudmuseum Bogota
Goudmuseum Bogota

De hoofdstad Bogota beschikt over het Goudmuseum. De Spaanse naam voor dit museum luidt: El Museo del Oro. In het museum is een collectie van pre-Spaans goudwerk te bewonderen. Deze collectie telt meer dan 30 duizend gouden voorwerpen. Daarnaast zijn er ook nog 20 duizend stukken uit de pre-Colombiaanse culturen te bewonderen.

Monseratte (Bogota)

Monseratte
Monseratte

Vanaf de hoogste berg van Bogota, Monserrate, heb je een uitzicht over het centrum van de stad. Ga met de kabelbaan naar de top op 3.160 meter hoogte. Op zondagochtend is de kerk op de top een populaire bedevaartsplek. Daar staat een standbeeld van Señor Caído (de gevallen Christus) aan wie veel wonderen worden toegeschreven. Ook 's ochtends vanaf zonsopgang tot 09:00 is het er erg druk met joggers en met mensen die met de hond wandelen. Het opstappunt van de kabelbaan is op loopafstand van de stad. Voor de sportieveling die de berg op gaat wandelen is het ongeveer nog een uur tot de top.

Museo Antioquia (Bogota)

Museo Antioquia
Museo Antioquia

In Bogota is ook het museo Antioquia gevestigd. Dit museum staat bekend om de werken van de bekende Colombiaanse kunstenaar Botero. Verder bestaat de collectie van het museum uit stukken uit de Colombiaanse geschiedenis. Het museum is gelegen aan het plein La Plazoleta de las escultura's. Op dit plein zijn vele replica's van de beeldhouwwerken van Botero te bewonderen.

Natuurpark Chicaque (Bogota)

Natuurpark Chicaque
Natuurpark Chicaque

Ten zuiden van Bogota, op ongeveer 30 minuten rijden, ligt het natuurpark Chicaque. Het 300 hectare grote park is ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het is een Andes bos met hoogtes variërend van 2.100 tot 2.720 meter. Door stijging van koude lucht uit het dal hangt het park vaak in mistbanken en wordt daarom ook wel kleine Amazone in de wolken genoemd. Chicaque werd in 1990 opgericht en is koploper op het gebied van ecotoerisme. In het unieke landschap is veel flora en fauna, zoals een groot aantal plantensoorten, ruim 200 vogelsoorten, konijnen, bergkatten en apen.

Plaza de Bolivár (Bogota)

Plaza de Bolivár
Plaza de Bolivár

Precies in het midden van het huidige Colombia, werd in 1538 door de Spaanse kolonist Gonzalo Jiménez de Quesada de stad Bogota gesticht. Op de plek waar dat geschiedde, ligt heden ten dage het centrale plein van de hoofdstad, genaamd Plaza de Bolivár. De gebouwen die aan dit plein liggen, zijn van grote architectonische verscheidenheid en representeren de rest van Bogota. Het Plaza de Bolivár vormt dus het middelpunt van de stad met rondom een aantal schitterende bouwwerken, zoals de neoklassieke Catedral Primada en het Grieks-klassieke parlementsgebouw. Bovendien vind je er het in Franse stijl gebouwde Alcadia, het werkcomplex van de burgemeester. De Capilla del Sagrario is het enige bouwwerk uit de koloniale tijd dat aan het plein gelegen is.

Simón Bolívar Metropolitan Park (Bogota)

Simón Bolívar Metropolitan Park
Simón Bolívar Metropolitan Park

Het Simón Bolívar Metropolitan Park, dat midden in Bogota ligt, is het grootste stadspark in een stedelijk gebied. Het wordt gevormd door vijf kleinere parken, namelijk het Simon Bolivar, El Salitre, Parque de los Novios, Unidad Deportiva El Salitre en Jardín Botánico José Celestino Mutis. Er zijn kunstmatige meren aangelegd en je vindt er ook het kindermuseum en het Colosseum. Met zijn 400 hectare is het groter dan Central Park in New York. Toch gaan er geluiden dat men een groter park wil bouwen om grote concerten te geven. Sinds 13 jaar wordt er jaarlijks een rockconcert georganiseerd, het park heeft nu een maximum van 120.000 bezoekers.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Colombia bekijken.

Vervoer

De stad is goed bereikbaar door middel van het vliegveld Eldorado en de Pan-American Highway, welke de stad verbindt met andere grote steden. Binnen de stad kan men het beste met de metro of bus reizen.

Geschiedenis

In 1538 werd de stad gesticht door Gonzalo Jiménez de Quesada, die het de naam Nuestra Seňora de la Esperanza gaf. De officiële stichting vond echter een jaar later plaats door Quesada samen met Sebastián de Belalcázar en Nikolaus Federmann. Door het installeren van een burgemeester, een raad, het bepalen van een stratenplan en het afbakenen van de Plaza Mayor werd aan de voorwaarden van de Spaanse Kroon voldaan. Op dat moment kreeg de stad de naam Santafé de Bogota. Op de plek waar Quesada in 1538 de stad stichtte staat nu de Catedral Primada ter herinnering. De stad groeide tot 1940 niet erg snel. Sindsdien trekken veel Colombianen naar de hoofdstad op zoek naar economische welvaart.

Heb je interesse in een reis naar Bogota? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Bogota, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Colombia? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen