San Miguel

San Miguel ligt in het oosten van El Salvador en telt ongeveer 220.000 inwoners. Het is de op drie na grootste stad van het land en de op een na belangrijkste. De stad is vernoemd naar de aartsengel Michaël en wordt ook wel 'parel van het oosten' genoemd. San Miguel is een belangrijk centrum voor chemische, koffie- en textielindustrie. In de buurt van de stad staan twee vulkanen; Chaparrastique (of 'Vulkaan van San Miguel') en Chinameca. Je vindt in de stad veel gebouwen uit de koloniale tijd, waaronder een kathedraal die uit 1862 stamt. De stad staat bekend om de katholieke festiviteiten wanneer de Maagd Maria wordt vereerd en om het carnaval dat elk jaar in november plaatsvindt.

Heb je weinig kennis van El Salvador? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart San Miguel
Plaatsen in de buurt van San Miguel (El Salvador) :
 • San Salvador (2 km)
 • Santa Ana (159 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van San Miguel

  Carnaval in San Miguel (San Miguel)

  Als je in november in El Salvador bent, is het een must om naar de carnaval in San Miguel te gaan. Het feest wordt gegeven ter ere van Nusetra Señora de la Paz (Onze Lieve Vrouwe van de Vrede) en vindt plaats op de laatste zaterdag van de maand. Er komen veel mensen van binnen en buiten de stad en het land naar toe om te kijken. Het festival wordt gezien als het grootste van El Salvador en een van de grootste van Midden-Amerika. Er wordt gedaan aan entertainment, er wordt muziek gespeeld en er zijn kraampjes waar je eten kunt kopen.

  Historisch centrum San Miguel (San Miguel)

  In het oude gedeelte van San Miguel vind je prachtige koloniale architectuur. Je vindt er onder andere het Municipal Palace, waarin nu het stadhuis gevestigd zit. Ook het Francisco Gavidia Theater is een bezoekje waard. Het bevat neoklassieke sporen en veel Franse architectuur. In het oude gedeelte van de stad kun je uren rondlopen en alle mooie, oude gebouwen ontdekken die de stad herbergt.

  Roosevelt Avenue (San Miguel)

  Roosevelt Avenue
  Roosevelt Avenue
  Kaart met locatie Roosevelt Avenue

  Roosevelt Avenue in San Miguel staat bekend om zijn nachtleven. Je vindt er vele barretjes, clubs en restaurantjes waar je je 's avonds goed kunt vermaken. De straat verdeelt de stad in tweeën met aan de ene kant het oude en aan de andere kant het nieuwe gedeelte van San Miguel. 's Avonds is het altijd druk in de straat en er is altijd wat te doen. Voor een bruisend nachtleven moet je dus naar Roosevelt Avenue in San Miguel.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van El Salvador bekijken.

  Vervoer

  In de buurt van San Miguel ligt het kleine vliegveld San Miguel/Papal Airport. Van daaruit duurt het ongeveer een half uurtje voordat je in de stad bent. In de stad zelf kun je je verplaatsen door middel van de bus of een taxi. Deze rijden er veel rond en de wegen rond de stad zijn goed.

  Geschiedenis

  Op 8 mei 1530 werd de stad door Luis de Moscoso gesticht. Het diende toen als basis tegen rivaliserende conquistadores. Waarschijnlijk was er daarvoor al ooit een plaats op die plek gesticht door de Lencas die de naam Chaparrastique had gekregen. De Spaanse nederzetting werd in het begin vaak aangevallen. In 1537 werd er goud gevonden in de buurt van de stad, waardoor de plaats flink begon te groeien. Een brand verwoeste in 1586 voor een groot deel de stad, waarna het een stukje verderop weer herbouwd werd. In 1878 woonden er 'nog maar' 10.000 mensen in de stad. Dit aantal is inmiddels met een groot deel toegenomen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar San Miguel