Narva

Narva Estland industriestad Fort Narva
Narva Estland industriestad Fort Narva

In het uiterste noordoosten van Estland ligt Narva, de 3e stad van het land. Deze fungeert als een belangrijke industriestad. Het kan worden beschouwd als centrum van Estlands Russische minderheid. De gelijknamige rivier Narva, vormt de grens met Rusland. Aan de andere kant van de rivier ligt Ivangorod, een Russische plaats. Doordat Narva dichtbij Rusland ligt wordt er voornamelijk Russisch gesproken door de bevolking.

Heb je weinig kennis van Estland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Narva
Plaatsen in de buurt van Narva (Estland) :
 • Tartu (139 km)
 • Otepää (176 km)
 • Tallinn (194 km)
 • Pärnu (239 km)
 • Saaremaa (345 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Narva

  Narva Hermanni Linnus (Narva)

  Narva Hermanni Linnus
  Narva Hermanni Linnus
  Kaart met locatie Narva Hermanni Linnus

  Het Narva Knights' Fortress of Narva Hermanni Linnus is een kasteel in Narva. Het kasteel is in de 13e eeuw gebouwd door de Denen. Het werd gebouwd omdat het land moest worden beschermd tegen de aanvallen van de Russen. Het kasteel ligt dan ook aan de grens met Rusland. Aan de overkant van de rivier, al over de grens, ligt een Russisch fort gebouwd in dezelfde stijl. Het kasteel is nu omgebouwd tot een museum welke momenteel een toeristische trekpleister is.

  Narva Linnavalitsus (Narva)

  Town Hall is het stadhuis van Narva, wat werd gebouwd aan het einde van de jaren '60 van de 17e eeuw. De Zweedse Koning Karel XI gaf het bevel dit stadhuis te bouwen. Opvallend aan het gebouw is de donkere klokkentoren die ver boven de rest van het gebouw uitsteekt. Deze toren vormt een bijzonder contrast met het verder lichtkleurde gebouw. Het stadhuis heeft een interessante geschiedenis en is tegenwoordig een museum.

  The dark gardens (Narva)

  The dark gardens
  The dark gardens
  Kaart met locatie The dark gardens

  The Dark Garden is het oudste park van Narva en is gebouwd op de oude verdedigingsmuur. Toen halverwege de negentiende eeuw de verdedigingsmuren rondom Narva van weinig nut waren wist men niet wat ze er mee aan moesten. Mede hierom is er een deel ingericht tot park waar het nu heerlijk ontspannen is. Vanaf de verdedigingsmuur heb je een mooi uitzicht over de Narvarivier en Rusland. In het park ligt ook een belangrijk monument ter herdenking aan de Naziperiode. 


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Estland bekijken.

  Vervoer

  Je kunt vanuit Nederland naar Estland rijden met de auto, maar deze route bevat wel een veerboot. Estland heeft 4 vliegvelden, Tallinn, Tartu, Kuressaare en Kärdla. De meest dichtstbijzijnde om naar Narva te gaan is Tartu, deze ligt 182 kilometer van Tartu af. Narva heeft een treinstation waar twee soorten vervoerders op rijden, GoRail en Edelaraudtee. Voor Edelaraudtee is Narva het eindstation van Estland. GoRail rijdt nog verder naar Moskou. Ook zijn er lokale bussen die door de stad rondrijden.

  Geschiedenis

  In 1171 werd Narva voor het eerst genoemd. Stadsrechten kreeg het stadje van de Deense koning Waldemar IV Atterdag in 1345. Vanaf de 18e eeuw werd Narva 'barokke parel van de Oostzee' genoemd. Narva werd in 1704 veroverd door Rusland en in de Tweede Wereldoorlog werd de stad bijna helemaal verwoest.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Narva