Luzon

Luzon Filipijnen
Luzon Filipijnen

Luzon is het grootste eiland van de Filipijnen, op het eiland woont ongeveer de helft van de totale bevolking van de Filipijnen. Manilla, de hoofdstad en regeringszetel van de Filipijnen, ligt centraal op het eiland in een dichtbevolkt gebied dat Metro Manilla wordt genoemd. Het landschap van Luzon is er een van extremen. Het grootste meer van de Filipijnen, Laguna de Bay, en de langste rivier van het land, de Cagayan, zijn op het eiland te vinden. Ook beruchte actieve vulkanen zoals de Pinatubo, Mount Taal en de Mayon vulkaan liggen op Luzon. In het bergachtige noorden liggen de wereldberoemde rijstterrassen van de Filipijnse Cordilleras die net als Vigan City op de werelderfgoedlijst staan. De hoogste berg van Luzon is Mount Pulag, die met 2922 m net iets lager is dan de hoogste berg van de Filipijnen, Mount Apo. Naast de bergen zijn op het eiland echter ook uitgestrekte vlakten te vinden, waar veel landbouwproducten van de Filipijnen vandaan komen.

Reisbureau Reisgraag.nl heeft veel kennis van Filipijnen. Onze klanten geven ons een 9,5 op TrustPilot voor de service die wij verlenen. Wilt u hulp bij het samenstellen van uw reis? Vul dan gratis en vrijblijvend het formulier in.

Landkaart Luzon

Ervaringen

Joop hoed op 5 mei 2013 plaats: Luzon, reisperiode: april 2013

Top bestemming met nog weinig toeristen..veel te beleven.. Eiland is zo groot dat je hier vele maanden kunt verblijven zonder dat je alles hebt gezien..van strand tot duiken natuur cultuur vertier enz.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 10
  • Cultuur 9
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Luzon

Manilla (Luzon)

Manilla
Manilla

De stad Manilla beschikt over veel bezienswaardigheden. Je kunt een bezoek brengen aan een van de natuurparken als het Rizal Park. Dit park is gebouwd om de nationale held José Rizal te eren. Of je kunt leren over de cultuur van de Filipijnen in het Nationale Museum van de Filipijnen. Daarnaast is er ook het Central Bank Money Museum waar diverse geldstukken tentoon worden gesteld, van Filipijns tot buitenlands geld. Ook zijn er veel mooie Rooms-katholieke kerken aanwezig als de San Augustin Kerk.

Mestizo District (Luzon)

Mestizo District
Mestizo District

Het Mestizo District bestaat uit vele straatjes waarin mooie oude huisjes staan uit de koloniale tijd van de Filipijnen. De Filipijnen zijn een kolonie van Spanje en China geweest en de huisjes zijn daarom in deze stijl gebouwd. De stenen benedenverdieping dient als werk- of opslagruimte, terwijl de eerste verdieping het woongedeelte is. Daarnaast zijn er nog enkele huizen ingericht als hotel of museum.

Rijstterrassen van Banaue (Luzon)

Rijstterrassen van Banaue
Rijstterrassen van Banaue

De Filipijnen hebben veel rijstterrassen die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, zo ook de rijstterrassen op Luzon. Er zijn in de Filipijnen vijf soorten rijstterrassen: de Bangaan, de Mayoyao, de Batad, de Nagacadan en de Hundugan. Bijzonder is dat ze 2000 jaar geleden zijn gebouwd en dat het eigenaarschap doorgegeven werd van vader op zoon. Daarnaast is het panoramazicht over de rijstterrassen prachtig en er zijn veel authentieke dorpjes gelegen in de buurt van de rijstterassen. In deze dorpjes wonen verschillende stammen, onder andere de lfugao stam.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Filipijnen bekijken.

Weer

De gemiddelde temperatuur van de drie op Luzon gelegen weerstations varieert gedurende het jaar tussen 25,3°C en de 29,4°C. In de bergen kan de gemiddelde temperatuur echter behoorlijk lager liggen. Zo is de gemiddelde temperatuur over het jaar genomen in Baguio City dat op een hoogte van zo’n 1500 m ligt 18,3°C. De warmste maanden zijn april, mei en juni en de koelste maanden zijn december, januari en februari.

Heb je interesse in een reis naar Luzon? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Luzon, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Judith

Judith - reisexpert Filipijnen


Met zijn altijd vrolijke en vriendelijke inwoners is dit een van de fijnste landen in Azië waar wij hebben gereisd. Vooral de provincie Palawan heeft ons verrast. Wij hebben het kleinere Busuanga (inclusief Coron Island) en het grootste eiland Palawan bezocht. Op en vooral rondom Coron Island vind je een fantastische onderwaterwereld, tijdens het snorkelen zwem je letterlijk tussen de vele vissen. Maar boven het water is er ook genoeg te zien; breng bijvoorbeeld een bezoek aan Barracuda Lake en Twin Lagoon, kijk om je heen en geniet van de mooie karstbergen. Na een boottocht van 8 uur (of een binnenlandse vlucht) kom je aan in El Nido, Palawan. In El Nido geniet je ‘s avonds van een adembenemende zonsondergang! Verder vind je er geen grote shopping-malls en geen massatoerisme maar leuke restaurantjes en een relaxt sfeertje. Overnacht op een onbewoond eiland voor de kust, ga eilandhoppen of bezoek de Underground River, maar doe dit wel heel vroeg voordat het te druk wordt! Wil jij op vakantie naar Filipijnen? Vraag een gratis offerte aan bij onze reisexpert Judith.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen