Mindanao

Mindanao Filipijnen
Mindanao Filipijnen

Het een na grootste eiland van de Filipijnen is Mindanao, dit is tevens de meest zuidelijke eilandengroep van het land. Op Mindanao wordt al honderden jaren een onafhankelijkheidsoorlog gevoerd door Islamitische groepen. Eerst werd er gevochten tegen de Amerikanen en Spanjaarden en later tegen de christelijke regering. Mindanao is de thuisbasis van de groepen Abu Sayyaf en Moro Islamic Liberation Front (MILF). Deze groepen voeren een permanente oorlog met als doel een Islamitische staat krijgen in het zuiden van de Filipijnen. Maro Islamix Liberation Fornt sloot in 1996 een compromis met de regering. In de gebieden waar veel moslims wonen hebben de moslims het voor het zeggen. Mindanao is verdeeld in 27 provincies en 6 regio's. Mindanao heeft een gevarieerd landschap met een grillig gevormde kustlijn. De Mount Apa ligt op het eiland en is 2.954 m hoog. In het oosten van het eiland ligt de Filipijnenzee, aan de westkant de Suluzee, en in het zuiden de Celebeszee.

Heb je weinig kennis van Filipijnen? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mindanao
Plaatsen in de buurt van Mindanao (Filipijnen) :
 • Davao City (144 km)
 • Samar (482 km)
 • Manilla (847 km)
 • Luzon (913 km)
 • Ervaringen

  op 14 mei 2014 plaats: Mindanao, reisperiode: september 2009

  Illigan is een stadje aan de kust op het eiland Mindanao,met watervallen in de buurt,lokale marktjes,jaarlijkse festiviteiten,in september of oktober,strandjes. bevolking is vriendelijk ,cristenen en moslims,leuke winkeltjes (.Ik heb daar als vrijwilliger gewerkt 8 mnd).

  • Algemeen 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mindanao

  Divine Mercy Shrine (Mindanao)

  Divine Mercy Shrine
  Divine Mercy Shrine
  Kaart met locatie Divine Mercy Shrine

  Het Divine Mercy Shrine is een katholiek monument, het is een ongeveer 15 meter hoog beeld van Jezus dat je kunt bezoeken als je om vergiffenis vraagt. Uit het beeld komen namelijk 'stralen' die al je zonde doen vergeven. Het gebied rondom het monument dient dan ook voor pelgrims om te vragen om vergiffenis. Daarnaast kun je in de tuin rondom het Divine Mercy Shrine genieten van de prachtige bloemen.

  Mount Apo (Mindanao)

  Mount Apo
  Mount Apo
  Kaart met locatie Mount Apo

  Mount Apo is een slapende vulkaan, de vulkaan is 2.954 meter hoog en vormt het hoogste gedeelte van de Filipijnen. De naam betekent 'grootvader der berger', de Filipijnen beschouwen de vulkaan dan ook als heilig. In het jaar 1936 werd de vulkaan en het gebied eromheen door de toenmalige president Manuel Quezon benoemd tot nationaal park. Op de vulkaan zijn er verschillende warmwatermeren en -bronnen. De laatste uitbarsting is niet bekend, maar er kan nog steeds elektrische energie uit de vulkaan worden ingewonnen. De flora en fauna rondom de Mount Apo zijn prachtig. Zo groeit de zeldzame orchidee de 'waling-waling' er en leeft de muis 'Tarsomys apoensis' er. Daarnaast zijn er 270 soorten volgens waaronder de bijna uitgestorven Filipijnse apenarend.

  Mount Kitanglad Range Natural Park (Mindanao)

  Mount Kitanglad Range Natural Park
  Mount Kitanglad Range Natural Park

  Het Mount Kitanglad Range Natural Park ligt op het eiland Mindanao. Het park is gesticht in 1990 en was toen 30.650 ha groot. Sinds 1996 is er nog eens 14.480 ha aan het park toegevoegd, wat een bufferzone is geworden. In het park komen een aantal zeldzame diersoorten voor zoals de Filippijnse pygmee eekhoorns en Mindanao vliegende eekhoorns. Ook leven er herten, varkens, vleermuizen en apen.

  San Pedro Kathedraal (Mindanao)

  De San Pedro Kathedraal is Rooms-Katholiek en gebouwd in het jaar 1949. Opvallend zijn de gele muren en pilaren. De decoratie bestaat uit met de hand bewerkte houten beelden en religieuze schilderijen van de heiligen. Verder is de kathedraal opgedragen aan de heilige Peter. Ook zijn er twee bombardementen geweest op de kathedraal, één in 1981 en één in 1993. Hierbij zijn 24 mensen om het leven gekomen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Filipijnen bekijken.

  Vervoer

  De taxi is erg goedkoop op Mindanao. Vertel wel goed waar je moet zijn. Als je eenmaal op de plaats van bestemming bent willen ze graag dat je 'thank you' of 'salamat' zegt. De bus is ook erg goedkoop alleen rijdt die niet langs alle bezienswaardigheden.

  Geschiedenis

  Mindanao is vernoemd naar de groep Maguindanaons. De Maguindanaons zijn een onderdeel van de Moro Islamic Liberation Front. Al meer dan tienduizenden jaren geleden woonden er mensen op het eiland. In de prehistorie kwamen de Negrito naar Mindanao. De Islam werd geïntroduceerd in de 13e eeuw door Arabische handelaren uit Maleisië en Indonesië. Rond de 14e eeuw werd er een moskee gebouwd in de Filipijnen, in de stad Simunul. Rond de 16e en 17e eeuw kwam de bevolking in contact met de Spanjaarden. De Islam was toen al goed ingeburgerd in Mindanao. De moslims waren toen net begonnen met het beïnvloeden van verschillende bevolkingsgroepen. Toen de Spanjaarden aankwamen in de Filipijnen waren ze verrast, ze hadden niet verwacht dat er al zo'n sterke aanwezigheid was van moslims. Er kwam een oorlog tussen de moslims en de Spanjaarden die ongeveer 300 jaar duurden. Sinds de 20e eeuw is er een gevecht tussen de Amerikanen en de moslims.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Mindanao