Vliegen naar Finland

Vliegtuig in de lucht, luchthaven Helsinki
Vliegtuig in de lucht, luchthaven Helsinki

De grootste luchthaven van Finland ligt in Helsinki:33travel/"> luchthaven Helsinki-Vantaa. Het ligt op zo'n 18 kilometer van Helsinki af en 5 kilometer van Vantaa. Vanuit Nederland heb je de mogelijkheid om direct naar Helsinki te vliegen met KLM. Daarnaast zijn er nog andere vliegtuigmaatschappijen die op Helsinki vliegen.

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Geschiedenis

In 1952 werden de Olympische spelen gehouden in Helsinki. Om deze reden is de luchthaven Helsinki-Vantaa toen geopend. Hiermee werd het een grotere luchthaven dan Helsinki-Malmi. In 1956 werd de tweede start- en landingsbaan geopend en in 2002 de derde. In 2009 werd terminal 2 uitgebreid met een winkelgebied en een spa.

De luchthaven

Met zo'n 15 miljoen passagiers per jaar is Helsinki-Vantaa het drukst bezochte vliegveld van de Noordse landen. Ook behoort het tot een van de beste luchthavens van Europa. Het is modern en bovendien kennen ze een hoog serviceniveau. Zo ligt de binnenlandse terminal en de internationale terminal maar op 250 meter afstand van elkaar waardoor je snel kan overstappen. Meteen in de aankomsthal zijn verschillende inlichtingenbalies te vinden. Deze vind je ook in de vertrekhal van de binnenlandse en internationale vluchten. Ook zijn er op de luchthaven genoeg banken en geldautomaten te vinden waar je geld kan opnemen. Geldwisselkantoren zijn er voor het omwisselen van je geld.

Vraag gratis een offerte aan

Voorzieningen

Er zijn twee terminals op de luchthaven. In beide terminals zijn voldoende restaurants, bars en cafés. Ook is er sindskort een groot winkelgebied in terminal 2 en vind je er een spa. Voor de internationale vluchten met lange stops is dit zeker een aanrader. In het winkelgebied vind je verschillende soorten winkels als belastingvrije winkels, voedingswinkels en buiten het winkelgebied zijn ook nog ook reisbureaus en een apotheek te vinden. Natuurlijk zijn er op alle verdiepingen ook toiletten. Deze zijn allemaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tevens zijn alle verdiepingen te bereiken met een lift. Er is op de luchthaven één hotel te vinden: het Scandic Hotel Gateway.

Parkeren

Er zijn in totaal vijf parkeerterreinen nabij de vluchthaven. Als je kort wilt parkeren ga je naar P1 en P2 (business). Als je langer wilt parkeren ga je naar P3, P4 of P5 (holiday). Hierbij liggen de eerste twee parkeergarages dichtbij de internationale terminal en P3 en P4 liggen dichtbij de binnenlandse terminal. Parkeergarage P5 ligt tussen de twee terminals in. Alle parkeergarages zijn overdekt, met uitzondering van P4b. De servicebalie voor de parkeerterreinen ligt op de begane grond van de internationale terminal. Deze is 24 uur per dag open. Ook is er een servicebalie in de aankomsthal voor binnenlandse vluchten. Deze is niet de hele dag open.

Vervoer

Het vervoer van de luchthaven naar Helsinki-stad is goed geregeld. Buiten bij de terminals zijn bushaltes waar bussen je binnen 35 minuten naar het centrum brengen. Deze bussen vertrekken om de 15 minuten vanaf de luchthaven en andersom. Ook zijn er verschillende lijnen die naar kleinere dorpjes rijden. Deze bussen rijden iets minder vaak. Er zijn buiten bij de aankomsthallen ook genoeg taxi's die je graag naar het centrum brengen. Mocht je nou zelf willen rijden dan kan dat ook. Tussen terminal 1 en 2 zijn balies van verschillende autoverhuurbedrijven. Zo zit er onder andere Avis, Europcar, Hertz, Budget en Sixt.

Zakelijk

Op Helsinki-Vantaa is een Congress Centre, hier zijn negen vergaderzalen. Ook zijn er conferentieruimtes voor groepen van 2 tot 150 personen. Catering is hierbij verkrijgbaar en alle ruimtes zijn voorzien van audiovisuele apparaten. Ook in het VIP Centre zijn vijf vergaderzalen. Deze ruimtes hebben pc's, printers, audiovisuele apparatuur en kopieer- en faxvoorzieningen. Ook hier is catering weer mogelijk.

Overige luchthavens in Finland: 

Finland is steeds populairder geworden met name door de Noorderlichtreizen en wintersportvakanties naar Fins Lapland. Hierdoor zijn er steeds meer mogelijkheden om in de winter met rechtstreekste chartervluchten van Transavia naar Noordelijk gelegen luchthavens te vliegen waardoor je niet meer over hoeft te stappen. Vraag naar de mogelijkheden in een gratis offerte. 

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen