Festivals aan de Finse westkust

Publiek festival Finse Westkust
Publiek festival Finse Westkust

Wil je in de zomer van 2012 een festival bezoeken in het buitenland? Laat je dan inspireren door dit artikel en bezoek een van de unieke festivals aan de Finse westkust. Er worden tientallen festivals georganiseerd, voor jong en oud. De lengtes van de festivals zijn heel verschillend, uiteenlopend van een dag tot de hele zomer. Reisgraag.nl heeft een overzicht gemaakt van de leukste festivals. Mocht je deze zomer op een ander moment in Finland zijn, loop dan binnen bij de plaatselijke VVV. Zij kunnen je alles vertellen over de festivals die op dat moment plaatsvinden in de regio.

Aanbieders van vakanties naar Finland
BBI Travel (allround) Klik
Kras (allround) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Norge Reiser (rondreizen) Klik
Buro Scanbrit (landenspecialist) Klik
NoSun Groepsreizen (actieve vakantie) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik

Ilmajoki Music Festival

Van 7 tot 17 juni is Ilmajoki de place-to-be voor opera-liefhebbers. Aan de oevers van de rivier de Kyrönjoki vindt het bijzondere Ilmajoki Music Festival plaats. Met de Finse Taipale River van Ilkka Kuusisto als hoogtepunt. Deze Finse opera met een cast van bijna tweehonderd artiesten is gebaseerd op de laatste dagen van de Winteroorlog.
Meer over Ilmajoki

Ruisrock Festival in Turku

Het Ruisrock Festival bestaat al sinds 1970 en is het oudste festival van Finland, ook is Ruisrock het tweede oudste festival van Europa. Het is een modern en klassiek evenement dat plaatsvindt op het schiereiland Ruissalo in Turku. Ongeveer 60 nationale én internationale artiesten betreden van 6 t/m 8 juli het podium.
Meer over Ruisrock

Jazz Festival in Pori

Voor de 47e keer staan beroemde internationale artiesten op het podium van het populaire Pori Jazz Festival. Vanwege het grote succes van de voorgaande jaren, is ook dit jaar van 14 t/m 18 juli het Pori jazz voor kinderen. Er zijn muziekworkshops en optredens van meer dan 2.000 kinderen onder begeleiding van professionele musici en mentoren. De overige optredens duren tot 22 juli.

Rauma’s Lace Week

Rauma, de grootste verenigde houten stad in de Scandinavische landen, viert van 21 t/m 27 juli Lace Week. Lace Week werd in 1971 voor het eerst georganiseerd en was oorspronkelijk een viering van de handwerken, tegenwoordig is het een groot festival met gezinsvriendelijke culturele activiteiten. Hoewel, het wordt afgeraden om kinderen mee te nemen naar de Night of Black Lace. Naar het schijnt gaan bezoekers kruipend naar huis.

Full Moon Dance Festival, Pyhäjärvi

Van 22 tot 26 juli vindt het Full Moon Dance Festival in Pyhäjärvi plaats. Tijdens deze dagen kun je genieten van Finse en internationale hedendaagse dans. Je kunt verschillende workshops en dans-cursussen volgen.

Heb je interesse in een reis naar Finland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Finland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Jouw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen