Reisadvies: is Finland een veilig vakantieland?

Het landschap van Fins Lapland
Het landschap van Fins Lapland

Finland is een prachtig en veelzijdig land. Het land kent mooie steden en een adembenemende natuur. Daarnaast is Finland ook een veilig vakantieland. Door deze combinatie weten reizigers Finland dan ook goed te vinden voor hun vakantie.

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Finland

De Nederlandse overheid adviseert zeer dringen niet naar het buitenland te reizen. Finland heeft momenteel een oranje reisadvies. De Finse overheid heeft reisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland. Het aantal coronabesmettingen in Helsinki-Uusimaa en Päijät-Häme is gestegen waardoor het wordt afgeraden naar deze gebieden te reizen. Na een verblijf in een van deze gebieden geldt er bij terugkeer in Nederland 10 dagen thuisquarantaine.
Huidig reisadvies voor Finland

Onveilige gebieden Finland

Finland heeft geen onveilige gebieden.

Veiligheid Finland

Finland is een veilig vakantieland. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s en het land is goed te bereizen. Ook de hoofdstad Helsinki is veilig. Net zoals in de meeste grote steden kent ook Helsinki straatcriminaliteit. Dit komt het vaakst voor in de vorm van zakkenrollen. Ook voor Fins Lapland geldt een positief reisadvies.

De hoofdstad van Finland: Helsinki
De hoofdstad van Finland: Helsinki

Houd hier ook rekening mee

  • Voor Finland is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist.
  • Er is geen visum nodig voor reizen naar Finland.
  • In de Finse wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen. Houd hier rekening mee en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
  • Door veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden. Treinen en ander openbaar vervoer kunnen hierdoor uitvallen waardoor het reizen ernstig vertraagd kan worden.
  • In Finland is het verboden om foto’s te maken van militaire objecten.
  • Neem geen drugs mee naar Finland. In de meeste landen is het bezitten en gebruiken van drugs verboden en staan hier hoge straffen op. Ook op softdrugs.

Link

Informeer de website van de Rijksoverheid voor het meest recente reisadvies voor Finland.

Accommodatietip

Finland is een veelzijdig land en heeft veel moois te bieden. De beste manier om dit land te verkennen is door een rondreis te maken. De autorondreis Finland op z’n best gaat langs de hoogtepunten van Finland en is een aanrader. 

Heeft u interesse in een reis naar Finland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen