Reisadvies: is Finland een veilig vakantieland?

Reisadvies Finland
Reisadvies Finland

Finland is een prachtig en veelzijdig vakantieland. Het is ook een veilig vakantieland. Alles wat je moet weten over het reisadvies voor Finland lees je in dit artikel.

Finland is een prachtig en veelzijdig land. Het land kent mooie steden en een adembenemende natuur. Je kan er zowel terecht voor een zomervakantie als voor een wintervakantie in het bijzondere Fins Lapland. Daarnaast is Finland ook een veilig vakantieland. Door deze combinatie weten reizigers Finland dan ook goed te vinden voor hun vakantie.

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Finland

Het reisadvies voor Finland is groen. De veiligheidssituatie is vergelijkbaar met die van Nederland. Finland is een veilig land zonder bijzondere veiligheidsrisico's.
Reisadvies Finland

Onveilige gebieden in Finland

Finland heeft geen onveilige gebieden. Alleen in de winter dien je rekening te houden met lawines die kunnen voorkomen in de Finse wintersportgebieden. Het is belangrijk dat je de aanwijzingen van de lokale autoriteit opvolgt. Naast de lawines kan het in de winter ook voorkomen dat wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen door hevige sneeuwval. Houd hier rekening mee. Vraag gratis een offerte aan

Veiligheid in Finland

Finland is een veilig vakantieland. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s en het land is goed te bereizen. Ook de hoofdstad Helsinki is veilig. Net zoals in de meeste grote steden kent ook Helsinki straatcriminaliteit. Dit komt het vaakst voor in de vorm van zakkenrollen. Ook voor Fins Lapland geldt een positief reisadvies.

De hoofdstad van Finland: Helsinki
De hoofdstad van Finland: Helsinki

Houd hier ook rekening mee:

  • Voor Finland is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist. Er is geen visum nodig voor reizen naar Finland.
  • In Finland is het verboden om foto’s te maken van militaire objecten.
  • Neem geen drugs mee naar Finland. In de meeste landen is het bezitten en gebruiken van drugs verboden en staan hier hoge straffen op. Ook op softdrugs.

Link

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor het meest recente reisadvies voor Finland.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen