Reisadvies: is Finland een veilig vakantieland?

Het landschap van Fins Lapland
Het landschap van Fins Lapland

Finland is een prachtig en veelzijdig land. Het land kent mooie steden en een adembenemende natuur. Daarnaast is Finland ook een veilig vakantieland. Door deze combinatie weten reizigers Finland dan ook goed te vinden voor hun vakantie.

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies Finland

De Nederlandse overheid adviseert zeer dringend niet naar het buitenland te reizen. Finland heeft momenteel een oranje reisadvies. Indien je naar Finland reist, hoef je bij thuiskomst in Nederland geen test meer te doen en hoef je in Nederland niet meer in thuisquarantaine. Finland heeft nog wel inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Zo is alleen aantoonbaar noodzakelijk (werk)verkeer toegestaan en dien je je aan een strikte thuisquarantaine te houden voor een periode van 14 dagen. Ook wordt er dringend aangeraden je voor aankomst te laten testen, indien je dit niet doet dan dien je direct bij aankomst op de luchthaven een test te laten doen.
Huidig reisadvies voor Finland

Onveilige gebieden Finland

Finland heeft geen onveilige gebieden.

Veiligheid Finland

Finland is een veilig vakantieland. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s en het land is goed te bereizen. Ook de hoofdstad Helsinki is veilig. Net zoals in de meeste grote steden kent ook Helsinki straatcriminaliteit. Dit komt het vaakst voor in de vorm van zakkenrollen. Ook voor Fins Lapland geldt een positief reisadvies.

De hoofdstad van Finland: Helsinki
De hoofdstad van Finland: Helsinki

Houd hier ook rekening mee

  • Voor Finland is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist.
  • Er is geen visum nodig voor reizen naar Finland.
  • In de Finse wintersportgebieden kunnen lawines voorkomen. Houd hier rekening mee en volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
  • Door veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden. Treinen en ander openbaar vervoer kunnen hierdoor uitvallen waardoor het reizen ernstig vertraagd kan worden.
  • In Finland is het verboden om foto’s te maken van militaire objecten.
  • Neem geen drugs mee naar Finland. In de meeste landen is het bezitten en gebruiken van drugs verboden en staan hier hoge straffen op. Ook op softdrugs.

Link

Informeer de website van de Rijksoverheid voor het meest recente reisadvies voor Finland.

Interesse in een reis naar Finland? Met onze kennis en ervaring kunnen we u heel goed helpen. Het reisvoorstel is gratis & vrijblijvend zodat u nergens aan vast zit.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisvoorstel (inclusief prijsopgave) op maat.

 TIP: Ontvang gratis een reischeque
 Onze reizen hebben flexibele voorwaarden

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen