Reisadvies: is Finland een veilig vakantieland?

Het landschap van Fins Lapland
Het landschap van Fins Lapland

Finland is een prachtig en veelzijdig land. Het land kent mooie steden en een adembenemende natuur. Je kan er zowel terecht voor een zomervakantie als voor een wintervakantie in het bijzondere Fins Lapland. Daarnaast is Finland ook een veilig vakantieland. Door deze combinatie weten reizigers Finland dan ook goed te vinden voor hun vakantie.

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Huidig reisadvies voor Finland

Finland heeft momenteel een geel reisadvies. Finland is open voor buitenlandse reizigers, maar stellen wel een aantal inreisbeperkingen in. Om naar Finland te kunnen reizen, dien je in het bezit te zijn van een coronabewijs (vaccinatiebewijs of herstelbewijs). Het vaccinatiebewijs moet aantonen dat jij minstens 14 dagen volledig bent gevaccineerd en het dient een Engelstalig document te zijn. Het herstelbewijs laat zien dat je maximaal 6 maanden geleden hersteld bent van COVID-19 en ook dit moet een Engelstalig document zijn. Heb je een van deze twee? Dan hoef je bij aankomst geen test te laten afnemen. Je mag Finland ook in met een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur of als je kan aantonen dat je 14 dagen of langer geleden je een vaccinatie hebt gehad. Het laatste moet weer een Engelstalig document zijn. Let wel op: bij beiden dien je bij aankomst in Finland binnen 3 tot 5 nog een test te doen. Tijdens het wachten op de uitslag ga je in quarantaine. Bij een negatieve testuitslag mag je de quarantaine beëindigen. Reis je zonder coronabewijs of testbewijzen? Dan moet je je bij aankomst direct laten testen. Vervolgens moet je je binnen 3 tot 5 dagen nog een keer laten testen. Totdat je voor de tweede keer een negatief testuitslag hebt ontvangen, ga je in quarantaine. Kinderen geboren in 2005 of later zijn een uitzondering op de regels en hoeven niet te testen. De regels voor Finland zijn ingewikkeld en daarom wordt er aangeraden je eerst goed in te lezen op de website: Finentry. Hier worden alle regels uitgebreid uitgelegd. Voor de terugreis naar Nederland gelden ook inreisvoorwaarden. Zo dien je voor Nederland ook een coronabewijs te kunnen laten zien (vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs). Het testbewijs is een negatieve PCR-test (niet ouder dan 74 uur voor vertrek) of een negatieve antigeentest (niet ouder dan 24 uur voor vertrek). Het herstelbewijs is een positieve PCR-test die minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is afgenomen. Alle reizigers die per vliegtuig reizen dienen ook nog een gezondheidsverklaring bij te hebben. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben geen coronabewijs nodig. Bij thuiskomst wordt er geadviseerd voor de zekerheid nog een zelftest te doen. Dit geldt voor iedereen, ook voor volledig gevaccineerde.
Huidig reisadvies Finland

Onveilige gebieden in Finland

Finland heeft geen onveilige gebieden. Alleen in de winter dien je rekening te houden met lawines die kunnen voorkomen in de Finse wintersportgebieden. Het is belangrijk dat je de aanwijzingen van de lokale autoriteit opvolgt. Naast de lawines kan het in de winter ook voorkomen dat wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen door hevige sneeuwval. Houd hier rekening mee.

Veiligheid in Finland en de hoofdstad Helsinki

Finland is een veilig vakantieland. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s en het land is goed te bereizen. Ook de hoofdstad Helsinki is veilig. Net zoals in de meeste grote steden kent ook Helsinki straatcriminaliteit. Dit komt het vaakst voor in de vorm van zakkenrollen. Ook voor Fins Lapland geldt een positief reisadvies.

De hoofdstad van Finland: Helsinki
De hoofdstad van Finland: Helsinki

Houd hier ook rekening mee

  • Voor Finland is een geldig paspoort of identiteitskaart vereist.
  • Er is geen visum nodig voor reizen naar Finland.
  • In Finland is het verboden om foto’s te maken van militaire objecten.
  • Neem geen drugs mee naar Finland. In de meeste landen is het bezitten en gebruiken van drugs verboden en staan hier hoge straffen op. Ook op softdrugs.

Link

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor het meest recente reisadvies voor Finland.

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen