Stedentrip Helsinki

Helsinki, stedentrip Finland, stad
Helsinki, stedentrip Finland, stad

De stad die een perfecte balans heeft gevonden tussen het drukke stadsleven en de schitterende natuur is Helsinki.33travel/"> De Finse hoofdstad is een pareltje gelegen aan de Oostzee en bij een bezoek aan deze stad zul je twee dingen veelvuldig tegenkomen: eilanden en water.
Helsinki heeft het allemaal! Deze heerlijke stad heeft niet alleen schitterende gebouwen waarin de Zweedse en Russische invloeden duidelijk te zien zijn, maar ook designwinkels en versmarkten waardoor winkelen hier een favoriete vrijetijdsbesteding is.

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Zelf naar Helsinki? Klik HIER voor ons gehele hotel aanbod in deze gezellige stad !

Toeristische trekpleisters

Bij een bezoek aan de Finse hoofdstad is het een echte must om de stad per boot of kajak te verkennen, want één van de bekendste bezienswaardigheden van Helsinki is gebouwd op een eiland, namelijk het reusachtige fort Suomenlinna. Hieronder een klein overzicht van andere bezienswaardigheden in Helsinki die de moeite waard zijn om te bezoeken.
Vraag gratis een offerte aan

* Senaatintori (Senaatplein)

Op dit unieke en belangrijke stadsplein schitteren overal waar je kijkt de meest prachtige neoclassicistische gebouwen. Ze zijn allemaal gebouwd tussen 1822 en 1852 door Carl Ludvig Engel. Vier kenmerkende bouwwerken op het Senaatplein zijn het Parlementsgebouw, het hoofdgebouw van de Universiteit van Helsinki, de kathedraal van Helsinki en de Nationale Bibliotheek van Finland. Ook het oudste gebouw van de stad, het Sederholm huisje, staat op dit plein!

* Uspenski-kathedraal

Deze wonderschone Orthodoxe Kathedraal met rode bakstenen en schitterende gouden koepeltjes is een stukje Rusland in Helsinki. Dit juweeltje werd in 1868 gebouwd in het centrum van de stad en is de grootste Orthodoxe kerk van West-Europa. Erg speciaal aan dit bouwwerk is dat de bakstenen waarmee de Kathedraal gebouwd is afkomstig zijn van fort Bomarsund, dat in 1854 tijdens de Krimoorlog verwoest werd. Als je de kerk binnengaat, sta je verstelt van de vele prachtige wandschilderingen en daarom mag deze bezienswaardigheid zeker niet worden overgeslagen.

* Temppeliaukio

Terecht dat Temppeliaukio tot de meest bijzondere kerken van de wereld gerekend wordt! Deze kerk is namelijk uitgehakt in een gigantische rots en delen van de muren bestaan dus ook uit natuursteen omdat die onbewerkt zijn gelaten. Om het geheel aan binnen- en buitenkant tot een mooi plaatje te maken, is er een grote koperkleurige koepel bovenop geplaatst. In de kerk worden regelmatig concerten gegeven, want dankzij de koepel is de akoestiek in de kerk uitstekend. Dit alles maakt Temppeliaukio tot een zeer speciale kerk!

Temppeliaukio_kerk_Helsinki_Finland
Temppeliaukio_kerk_Helsinki_Finland

* Suomenlinna

Vanaf het Marktplein aan de haven, in het centrum van Helsinki, maak je in ruim vijftien minuten de oversteek naar dit wonderbaarlijke eiland. Op dit eiland staat een fantastisch maritiem fort uit 1748 dat Helsinki moest beschermen tegen de Russen. Het gebouw behoort tot de grootste forten ter wereld en in een speciaal infocentrum kun je alles over dit monsterlijke bouwwerk te weten komen. Suomenlinna is de ideale plek om heerlijk een stuk te wandelen en gezellig te picknicken op één van de vele perfecte picknickplaatsen.

* Bezichtig Helsinki per boot

Finland is rijk aan duizenden meren: in totaal 180.000 meren om precies te zijn. Je kunt dit land en de hoofdstad dan ook niet beter bezichtigen dan per boot! Op de route liggen verschillende prachtige eilandjes, het Degerö Kanaal en het historische eiland Suomenlinna waarover je tijdens de boottocht veel boeiende informatie krijgt. Onderweg kom je ook sauna's langs de kustlijn en zomerhuisjes uit de tijd van de Tsjaren tegen.

Aangezien Finland zoveel meren heeft, is de onderwaterwereld ook erg belangrijk voor de Finnen. Daarvan getuigt Sea Life, een groot amusements- en educatiecentrum in Helsinki waar het dierenrijk in de zee centraal staat. Loop door een glazen tunnel in een groot aquarium en neem een kijkje in de fascinerende onderwaterwereld!

 

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Gerelateerde artikelen