Kamperen in Finland

Kamperen Finland, bord naar camping
Kamperen Finland, bord naar camping

Je kunt fantastisch kamperen in het mooie Finland. Ze hebben namelijk meer dan 350 campings die allemaal prachtig zijn gelegen in de natuur, zoals in het bos of aan de waterrand. Daarnaast geldt in Finland het allemansrecht waardoor je overal in de natuur wild kunt kamperen. Het wordt echter aangeraden een officiële camping op te zoeken.

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

De campings in Finland

Het mooie van Finse campings is dat ze altijd prachtig gelegen zijn. Ze liggen aan de zee, een beekje, een rivier of een meer. Daarom zijn activiteiten als kanoën of vissen hier ook erg populair. Ook fietsen en wandelen in de natuur doen het goed. De campings in Finland zijn anders dan die in Denemarken of Duitsland. Je moet er dan ook niet te veel van verwachten. Ze zijn vaak eenvoudig, de natuur gaat namelijk boven hoogstaande techniek en perfectionisme. Een voordeel van Finse campings is dat ze bijna allemaal een sauna hebben. Daarnaast zijn er vaak eenvoudige hutten te huur op de camping. Hier staat vaak een kookplaat, kast en lekkere bedden in voor vier personen. De staanplaatsen zijn in vergelijking tot andere Europese campings niet duur. Toeristenbelasting kennen ze in Finland (nog) niet.

Keukenvoorziening op de camping
Bijzonder is dat je op elke camping in Finland goede keukenvoorzieningen hebt. Zo ben je er altijd zeker van dat je warm en droog een eigen potje eten kunt koken. Daarnaast zijn er op de meeste campings een grillplaat.

Caravan of camper
Het is natuurlijk ook mogelijk om met de caravan of camper te gaan kamperen. Er zijn op de meeste campings verharde plaatsen aangelegd. Meestal zijn dit ruime plaatsen en het biedt structuur voor de kampeerder. Hij ziet zo precies waar hij wel en niet kan staan. Er bestaat voor caravan- en campergasten een speciale basisprijs voor twee personen. Hier zit warm water, douchen, elektriciteit enzovoort al bij. De sauna mag vaak gratis gebruikt worden.

Camping Card Scandinavia

Handig is de Camping Card Scandinavia. Deze kaart is bij bijna elke campingreceptie te koop en kost €7,00. Je krijgt met deze kaart korting bij vrijwel alle campings in Finland. In Zweden is de kaart zelfs verplicht, hij is daar dan ook aanzienlijk duurder. Wanneer je in Scandinavië rondreist moet je deze kaart eigenlijk gewoon hebben. De kosten van de kaart zijn zeer snel terugverdient, zeker als je een rondreis maakt en op verschillende campings overnacht.
Vraag gratis een offerte aan

Campings

De kwaliteit van de campings in Finland wordt aangegeven met sterren, hierbij is drie sterren het hoogst haalbare. Veel campings zijn het gehele jaar geopend. De beste maanden om te kamperen zijn mei tot en met september. Van de 350 campings zijn dit drie goede campings:

Tampere Camping Härmälä
Deze camping is gelegen aan de oever van het Pyhäjärvi meer. Het ligt op 4 kilometer afstand van het centrum van Tampere en is een populaire camping in Finland. In de stad zijn veel attracties, festivals en culturele evenementen, vandaar dat deze camping goed bezocht wordt. Er zijn caravan- en tentplaatsen, hutten, een pizzeria, een kleine kruidenier, sauna's, een strand en je kunt er mini-golfen.

Nallikari Camping
Nallikari Camping ligt aan de zee, op loopafstand van het centrum van Oulu. De stad heeft een leuk oud en nieuw centrum en er zijn diverse restaurants te vinden. De camping ligt hier ongeveer 3 kilometer vanaf. Op de camping heb je onder andere een scooter- en trapfietsenverhuur, een zandstrand, een speeltuin, caravan-, camper- en tentplaatsen en gratis draadloos internet.

Camping Ahvenlampi
Op deze rustige camping in Saarijärvi kun je je eigen plaats uitzoeken. De camping ligt in het bos en aan een meer, in dit meer mag je vissen. De camping ligt een beetje op een helling en er zijn een aantal plaatsen gelegen in de schaduw. Er zijn voor de sportieve kampeerder ook georganiseerde wandeltochten. Daarnaast is er een sauna en een snackbar aanwezig.

Heb je zelf geen camper of kampeeruitrusting? Dan kan je bij ons een gratis offerte opvragen langs Finse huisjes en Stuga's. 

Offerteformulier

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Gerelateerde artikelen