Noorderlicht in Finland

Het noorderlicht in Finland
Het noorderlicht in Finland

Het noorderlicht is een natuurlijk fenomeen dat eigenlijk iedereen wel een keer gezien moet hebben. Er zijn diverse landen waar je het kan zien. Denk maar eens aan Finland. In Fins Lapland heb je een goede mogelijkheid het natuurspektakel te aanschouwen.

Heb je weinig kennis van Finland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Finland

Finland is al jaren een geliefde bestemming voor de wintervakantie. Het is een puur en ongerept land en bovendien nog niet zo toeristisch. Naast dat er prachtige skipistes en langlaufparcours zijn, is het ook mogelijk een safari te maken met een sneeuwscooter of een wandeling te gaan maken in de sneeuw. Maar de leukste activiteit is natuurlijk het bekijken van het noorderlicht. Er zijn diverse bureaus in Finland waar je excursies kan boeken, waarbij je op zoek gaat naar het noorderlicht. Dit wordt meestal gedaan per sneeuwscooter.

Een sneeuwscooter door de sneeuw
Een sneeuwscooter door de sneeuw

Kilpisjarvi

Kilpisjarvi is een stadje in Fins Lapland, waar het noorderlicht het meest gezien zou worden in Finland. Wil je dus het noorderlicht graag zien, overnacht hier dan eens. Kilpisjarvi is een erg klein dorpje en met de bus te bereiken. Naast dat het bewoond wordt zijn er een aantal zomerparken en is er de gelegenheid tot wintersport. Tevens vind je er een supermarkt. Een leuke excursie vanuit hier is het drielandenpunt van Zweden, Noorwegen en Finland bezoeken.

Kakslauttanen Holiday Village

Een ontzettend leuke manier om op zoek te gaan naar het noorderlicht, terwijl je gewoon in je bed ligt, is door een iglo te huren bij Kakslauttanen Holiday Village. Naast dat je in leuke houten traditionele blokhutten kan slapen, is het ook mogelijk om in spectaculaire glazen iglo's te overnachten. De natuur rondom en in het park is prachtig en vanuit je iglo heb je hier een uitstekend zicht op. Vanuit je iglo heb je uitzicht op de sterrenhemel. De iglo heeft een tweepersoonsbed en er is een thermo-slaapzak aanwezig. Een ontzettend unieke en leuke ervaring.

Kakslauttanen Holiday Village
Kakslauttanen Holiday Village

Wanneer is het noorderlicht te zien?

Het noorderlicht is en blijft een natuurverschijnsel. Je hebt dus nooit 100% de zekerheid dat je het spektakel zal zien. Natuurlijk heb je de meeste kans om het te zien tijdens heldere nachten. Vooral in de maanden februari en maart en in de maanden september en oktober is de kans groot. Als je het eenmaal gezien hebt zal je merken dat het een van de meest bijzondere en opzienbarende natuurverschijnselen op de wereld is. Het beste is om twee weken in Finland te verblijven. In dit tijdsbestek heb je een redelijk goede kans het noorderlicht te zien. Laat je daarnaast informeren door mensen die er verstand van hebben. De lokale inwoners weten er vaak genoeg over.

Wat is het noorderlicht?

Het noorderlicht wordt veroorzaakt door de zonnewind. Deze zonnewind ontstaat door uitbarstingen en explosies op de zon. Door deze uitbarstingen worden vele geladen deeltjes het heelal in geslingerd. Wanneer deze deeltjes de aarde bereiken en in aanraking komen met de dampkring ontstaat er een reactie. De energie die bij deze reactie vrijkomt zien wij in de vorm van groene golven aan de hemel: het noorderlicht. Soms kan het noorderlicht ook andere kleuren hebben, zoals rood, paars of blauw, of een combinatie van deze kleuren. De reden dat het noorderlicht sterker is in de poolgebieden is omdat het magnetisch veld hier sterker is.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,1

Gerelateerde artikelen